Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La prioritat del pla de vacunació segueix criteris de mortalitat, exposició a la malaltia, impacte socioeconòmic i transmissió del coronavirus. Segons un estudi de la Vall d'Hebron, un nen contagia 8 vegades menys que un adult i només causa el 8% dels contagis en el nucli familiar. La majoria d'estacions d'esquí catalanes volen obrir el 7 de desembre. Banc de Sabadell i BBVA han trencat les negociacions per a la seva fusió.

Sanitat anuncia l'ordre dels quinze grups de vacunació de la Covid-19. Un estudi de la Vall d'Hebron confirma que nens i adolescents contagien molt poc el coronavirus. Banc de Sabadell i BBVA aturen la fusió, a causa de l'intercanvi d'accions. Les dues entitats donen per finalitzades les negociacions. Les estacions d'esquí catalanes preveuen obrir pel pont de la Constitució. Maradona ha estat enterrat aquesta matinada.

Falten recursos però també mans per lluitar contra la covid-19. El col·lectiu d'estudiants d'Infermeria van ser fonamentals durant la primera onada del coronovirus per afrontar una pressió assistencial sobrevinguda. La seva feina continua sent del tot necessària. "Sé que sóc estudiant i que no sé tot el que sap una infermera però si tinc dues mans, mínim coneixement i ganes, jo crec que podem ser útils", reconeix Ona, una estudiant de quart de carrera. 

Un reportatge d'Elena Santos | Serveis Informatius de RTVE Catalunya

Moltes hores de dedicació, però també de renúncies. La metgessa Mila Montero va decidir no tornar a casa després d'una guàrdia i viure sola durant dos mesos. Tot, per por a contagiar la seva família.

Un reportatge d'Àngela García Romero

Hospital del Mar

Cartes que curen

Més de 40.000 cartes van rebre els pacients i els sanitaris de l'Hospital del Mar. Cartes d'ànim, d'esperança i algunes d'elles llegides per actors, per pujar una moral que escassejava en aquests moments. El personal també va fer tot el possible per mantenir en contacte pacients i familiars.
 

El Black Friday marca l'inici de la campanya de Nadal que enguany vol incrementar el comerç en mig de les restriccions per la pandèmia. Mentre la Generalitat reconeix que la desescalada ha començat massa aviat i assegura que la manca d'ajuts ha perjudicat l'obertura de sectors com la restauració.

Preocupació per la flexibilització de les restriccions per al desembre. Salut alerta del risc d'accelerar la desescalada i que el relaxament acabi en una tercera onada de CovidCiutadans anuncia que votarà en contra de l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat. El govern català es compromet a impulsar una llei del Tercer Sector. La Generalitat ha obert noves partides d'ajuts per l'oci nocturn i parcs infantils, i pel sector turístic.

Salut insisteix en actuar amb prudència fins a Reis perquè en cas contrari s'arribarà a la tercera onada de Covid. Encara no hi ha acord en flexibilitzar les restriccions abans del 7 de desembre. El comerç demana aprofitar al màxim la campanya de Nadal. El Black Friday ha permès la contractació de 32.000 persones a Catalunya. El Tribunal Suprem delibera sobre el tercer grau dels polítics independentistes empressonats. Comencen 3 dies de dol a l'Argentina per la mort de Maradona.

El Consell d'Europa demana a Espanya més mesures contra la violència masclista i l'emplaça a reduir el temps en els procediments judicials i a solventar les dificultats per provar les violacions que acaben per revictimitzar les dones. Sense acord a la reunió entre el govern central i les Comunitats Autònomes sobre com ha de ser el Nadal d'enguany.

El percentatge d'agressions sexuals ateses que s'han comès en el si de la parella o exparella s'han duplicat al 2020. També ha augmentat la intenció de les dones de denunciar. ERC pacta els pressupostos, a canvi de la fi del control financer. Presentació virtual del Rally Dakar 2021 que es podrà seguir pel canal Teledeporte de TVE.

  • Els fàrmacs de Pfizer i Moderna tindrien una eficàcia gairebé òptima, però serien més cars i complicats de gestionar
  • El prototip d'Oxford es basa en una versió atenuada de virus del refredat comú del ximpanzé

El confinament ha agreujat els maltractament i la violència masclista contra les dones. El nombre d'agressions sexuals s'ha incrementat en l'últim any. ERC donarà suport als Pressupostos Generals de l'Estat. El Barça es classifica per vuitens de la Champions amb un equip de suplents.

La vacunació de Covid començarà al gener i fins al març es vacunaran dos milions i mig de persones a Espanya. La vacuna serà gratuïta i voluntària, i es dispensarà als centres de salut en tres fases, prioritzant el personal sanitari i els grups de risc. Espanya, a través de la Unió Europea, ha comprat 140 milions de dosis de sis vacunes diferents.

Sanitat proposa el toc de queda a la una la nit de Nadal Cap d'Any i que les reunions familiars estiguin limitades a sis persones, una decisió que entra en contradicció amb la desescalada prevista per la Generalitat. La pandèmia afavoreix les captacions de les sectes que s'aprofiten de la sensació d'acolliment i protecció familiar que ofereixen. Mor l'actriu Montserrat Carulla als 90 anys. El Barça podria assegurar-se avui el passi a vuitens de la Champions.