Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Que la desfeta electoral socialista tindria conseqüències era d'esperar. Però avui, amb aquesta declaració de Carme Chacón, queda més clar. El PSOE viu, a hores d'ara, una dura batalla interna per decidir quin camí cal agafar i qui ha de ser el guia en aquest trajecte. No serà Carme Chacón. La socialista catalana ha llençat avui la tovallola. Diuen que l'escollit pot ser Rubalcaba, però, de moment, el veterà polític, calla.

Xavier Trias estudia amb Alberto Fernández vies de col.laboració per garantir la governabilitat a l'Ajuntament de Barcelona. A Badalona el popular Garcia Albiol i a Tarragona el socialista Ballesteros reclamen a Convergència que respecti les llistes més votades.

Detenen 5 empresaris espanyols, tres d'ells catalans, que pretenien vendre helicopters de guerra a l'Iran i Veneçuela. La policia ha incautat diferents parts d'aquests aparells en naus industrials de Sabadell i Terrassa.

Acaba el judici del gendre dels joiers Tous. Lluis Corominas demana perdó i diu que mai es treurà de sobre els fets que van acabar amb la mort d'un dels pressumptes lladre.

Només queden dos dies per a la final de la Champions, i Barça i Manchester afinen la seva preparació. Als esports serem en directe a Wembley, on els blaugrana s'han entrenat aquest matí sota la pluja a la ciutat esportiva de l'Arsenal i tot seguit han canviat d'hotel. Els diables vermells de la seva banda han arribat aquesta tarda a Londres.

La Policia Nacional avorta una operació de venda d'helicòpers de combat a l'Iran i material de guerra i peces de recanvi a Veneçuela. Han detingut 5 empresaris espanyols, que segons els investigadors pretenien vendre 9 helicòpters de combat a tres ciutadans iranians, que també han estat detinguts. El material, valorat en 100 milions d'euros, estava amagat a diverses naus de Sabadell, Terrassa i Madrid.

Vist per veredicte el "Cas Tous". L'advocat de Lluís Corominas, acusat de la mort d'un home que presuntament volia robar al domicili dels joiers, insisteix en què va actuar en legítima defensa. En l'últim torn de paraula, Corominas ha lamentat els fets, amb els que conviurà ha dit, la resta de la seva vida.

Un de cada 10 europeus és addicte, sobretot a les drogues legals - alcohol i tabac - però també a la cocaïna i l'heroïna. Les addiccions són la causa d'una de cada 5 morts prematures a Europa. Segons els experts en la matèria reunits aquest dies a Barcelona això provoca una despesa anual de 500000 milions d'euros.

Reobre al públic el Palau Güell després de 7 anys dels treballs de restauració integral, en què s'han invertit 9 milions d'euros. Els millors artesans catalans hi han treball en aquest edifici d'Antoni Guadí, encarregat per Eusebi Güell i inaugurat després de l'Exposició Universal de Barcelona.

OPERACIÓ "NAM".Els detinguts volien vendre helicòpters de guerra a l'Iran.

"Cas Tous": vist per veredicte. La defensa de Corominas insisteix que va actuar en legítima defensa.

1 de cada 10 europeus és addicte. Les addiccions causen una de cada cinc morts prematures a Europa.

Reobre el Parc Güell. Cues de visitants després de 7 anys de treballs de restauració.

Falten 2 dies. El Barça torna a preparar la final a la ciutat esportiva de l'Arsenal.

Es comencen a conèixer detalls dels futurs governs municipals sorgits de les elecions de diumenge. A la capital de Catalunya, per exemple, Joaquim Forn,un home important de convergència, serà -segons que va anunciar Xavier Trias a Televisió Espanyola- el nou primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament. Les negociacions entre partits per aconseguir investir alcaldes també centren l'activitat de les darreres hores. Tot indica, per exemple, que a Badalona, CiU podria optar per abstenir-se. Aquest fet permetria que Xavier Garcia Albiol, del PP, es faci amb l'alcaldia de la ciutat. CiU però encara no descarta altres possibilitats.

Treballadors de la sanitat escridassen a Lleida al Conseller d'economia. El govern català continua aplicant els ajustos i calcula estalviar 25 milions d' euros retallant despeses que fins ara assumia com una aportació a un plà de pensions pels funcionaris de la Generalitat.

Davant el debat per la successió de Zapatero, Carme Chacón fa una crida a la calma i diu que el tema s'ha de discutir en el comité federal de dissabte. Zapatero diu que Patxi López està d'acord en un procés de primaries, però des del Pais Basc ho contradiuen.

El volcà GRIMSVOTEN entra en la fase final d'eurpció i deixa d'expulsar materials a l'atmosfera. En les properes hores s'espera que es vagin esvaint els nuvols de cendres que han afectat part de l'espai aeri europeu.

El Barça s'ha entrenat aquesta tarda a la Ciutat Esportiva de l'Arsenal per preparar la final de dissabte. Els blaugrana, que van haver d'avançar el viatge a Londres per l'amenaça del volcà islandès, han hagut d'improvisar la preparació per emportar-se una Copa que ja llueix a la zona de fans de la capital britànica.

Xavier Trias tanca el seu equip de govern per a la ciutat de Barcelona. Al programa 59 segons de Televisió Espanyola va avançar que Joaquim Forn serà el primer tinent d'alcalde. En canvi CIU encara no ha decidit què farà a Badalona on són decisius perquè el candidat més votat, el popular Xavier García Albiol, sigui alcalde.

Cessa l'erupció del volcà Grimsvötn, segons les autoritats islandeses. La manca d'activitat i la dispersio del núvol de cendra ha permès reobrir els aeroports de Bremen i Hamburg i el de Berlín ho fa a aquesta hora. Això desprès que ahir el núvol obligués a cancel·lar uns 500 vols a tot Europa.

Ramon Laso,acusat de la desaparició i homicidi de la seva dona i el seu cunyat als Pallaresos, mantenia presuntament una relació amb la seva cunyada que es negava a abandonar el marit. És el mòbil amb que treballa la policia que està convençuda que Laso hauria enterrat els cossos a l'hort de casa seva

El primer fàrmac oral contra l'esclerosi múltiple serà al mercat a finals d'aquest any. Metges del Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya diuen que el tractament reduirà un 30% els brots en els malalts i millorarà la seva qualitat de vida. S'aplicarà als pacients als qui no els hi hagin funcionat els injectables.

El Barça va arribar passada la mitja nit a Londres amb el president Sandro Rosell al capdavant de la expedició. L'equip Guardiola, que compta amb el reforç dels joves del filial Oier, Miño, Thiago i Fontàs, s'entrenarà aquesta tarda a la ciutat esportiva de l'Arsenal

Grimsvötn atura l'activitat. Reobren els aeroports de Bremen, Hamburg i Berlín.

S'aixeca el secret de sumari. L'assassí dels Pallaresos mantenia presumptament una relació amb la cunyada.

Primer fàrmac oral contra l'esclerosi. Serà al mercat a finals d'any i millorarà la qualitat dels pacients.

El Barça ja és a Londres. Aquesta tarda s'entrenaran a la ciutat esportiva de l'Arsenal.

Després dels bons resultats de CiU en les eleccions de diumenge, el govern d'Artur Mas interpreta que els electors li han atorgat un aval per què continui amb la política d'ajustos. I el govern, segons que ha explicat el seu portaveu, Francesc Homs, és el que pensa fer: seguir amb les mesures d'estalvi per lluitar contra la crisi.

Jordi Hereu rebutja la possibilitat de pactar amb CiU i es disposa a liderar l'oposició a l'ajuntament de Barcelona. El republicà Jordi Portabella, de la seva banda, es manifesta disposat a estar al capdavant de la renovació a Esquerra després de la desfeta de diumenge.

L'Audiència de Barcelona ordena reobrir la investigació de la querella presentada contra Xavier Garcia albiol per instigació a l'odi racial. El líder del PP a Badalona havia repartit fulletons en què vinculava la delinqüència amb els gitanos romanesos.

L'erupció del volcà islandès Grimsvoetn fa tèmer un tancament generalitzat de l'espai aeri europeu. Les autoritats avisen que serà una setmana molt complicada per a les companyies aèries i per tots aquells que tinguin previst volar.

El portaveu del Barça Toni Freixa diu que l'equip marxarà aquesta nit cap a Londres, ja sigui en vol directe, o bé fent nit a París i completant el viatge en tren demà al matí. L'agència de viatges del club dóna l'opció de reservar places d'autocar com a alternativa per si al final es tanca l'espai aeri.

Arrenca la cursa per aconseguir majories de govern a molts municipis catalans. L'onze de juny és la data límit per constituir els Ajuntaments i nomenar els alcaldes. A Barcelona Xavier Trias inicia avui la ronda de contactes. Qui ha descartat la sociovergència és Jordi Hereu, que ha dit, que serà el cap de l'oposició.

L'erupció del Grimsvoetn obliga a cancel·lar 250 vols amb origen o destinació Escòcia i Irlanda. Fa un any,l'erupció d'un altre volcà islandès, va paralitzar el trànsit aeri. El comissari de Transports de la Unió Europea avisa que serà una setmana molt complicada per a les companyies aèries i pels qui tinguin previst volar, entre ells, els aficionats del Barça.

La demanda per investigar falsos divorcis creix un 30% en un any i mig, segons les agències de detectius. És una trampa legal que fa servir un dels conjuges que deixa tot el que té a l'altre per evitar els deutes i que li embarguin els bens. Aqeust delicte es paga amb una pena de presó

Cada any es detecten 20mil nous casos d'epilèpsia a Espanya. Molts d'aquests malalts estan mal diagnosticats i els símptomes de l'epilèpsia es confonen amb altres crisis psiquiàtriques. Un fals diagnòstic pot generar ,a més de greus riscos per a la salut, una despesa mitjana de 20mil euros per pacient.

El Barça marxarà aquesta nit en avió a Londres. A causa de la incertasa genereda per les cendres del volcà Grimsvotn, el club ha decidit avançar dos dies el viatge de l'equip de Guardiola. Aquesta tarda oferiran una roda de premsa per informar sobre les alternatives pels aficionats.

L'hora dels pactes.Jordi Hereu descarta la sociovergència a Barcelona.

Europa pendent del cel. L'erupció del Grimsvoetn obliga a cancel.lar 250 vols.

Falses separacions. Moltes parelles es divorcien per salvar el seu patrimoni.

Dia mundial de l'epilèpsia. El 20% dels casos estan mal diagnosticats.

El Barça viatja avui. Avança dos dies el desplaçament per no trobar-se l'espai aeri tancat.

Entrevista a Xavier Trias a L'Informatiu vespre dilluns 23 de maig, l'endemà de sortir guanyador de les eleccions municipals i proclamar-se futur alcalde de Barcelona

Amb quí pactarà Xavier Trias per tirar endavant l'Ajuntament de la capital de Catalunya? Què ha de fer el PSC per recuperar-se d'una desfeta electoral històrica? Què representa l'ascens de Plataforma per Catalunya? La victòria, sense paliatius, del PP a Espanya, vol dir que el proper president del govern de Madrid serà Rajoy?.

El PSC reflexiona sobre la desfeta electoral, però ajorna al congrés d'Octubre els possibles canvis en el partit. A hores d'ara, l'alcalde de Lleida, que ha revalidat la majoria asbsoluta, és el dirigent amb més poder real del PSC.

L'executiva d'Esquerra Republicana dimiteix després del dur càstig inflingit per l'electorat. Esquerra solament obté dos regidors a Barcelona i cap a Lleida, Tarragona i Girona.

El PSOE s'enfonsa a tot Espanya. Rodríguez Zapatero diu que esgotarà la legislatura. El president del PP, aquesta tarda, ha exigit a Zapatero que disolgui les Corts i convoqui eleccions.

El Barça ha començat a preparar aquesta tarda la final de la Lliga de Campions del proper dissabte. Guardiola pot comptar amb tots els seus jugadors per un partit en que no se senten favorits. El tècnic ha expressat la seva preocupació pel volcà islandès que pot afectar el viatge de l'equip i els seguidors a Londres.

Nou mapa polític a Catalunya, on CIU acaba amb 32 anys d'hegemonia socialista a Barcelona i Girona/Per primera vegada a la història, a les dues bandes de la plaça Sant Jaume de Barcelona - a la Generalitat i l'Ajuntament - governarà CIU./El PP s'erigeix en la tercera força mentre ICV resisteix i ERC s'enfonsa amb els pitjors resultats de la seva història. Fulgurant ascens de plataforma per Catalunya i de la CUP que obtenen representació en molts ajuntaments catalans./Aclaparadora victòria del PP: El PSOE obté els pitjors resultats de la seva història. A Espanya, el PP escombra el partit socialista que obté els pitjors resultats. Els populars ha guanyat a 11 de les 13 comunitats que es disputaven. També han obtingut els millors resultats a Catalunya:la seva presidenta, Alícia Sánchez Camacho ha anunciat que es crearà una comissió negociadora per dialogar amb altres formacions polítiques de tot Catalunya.

A Barcelona Inciativa millora resultats. Han aconseguit un regidor més i es queden amb cinc. Iniciativa ha aconseguit el vot de molts dels indignats i també els dels socialistes decebuts. Reconeixen que en altres municipis els resultats no han estan bons.

Els resultats d'Esquerra Republicana a Barcelona han estat molt dolents. No han obtingut representació a cap capital de circumscripció llevat de a Barcelona, on la coalició Unitat per Barcelona manté 2 regidors dels 4 que, fins ara, tenia sota la marca d'Esquerra. L'executiva republicana ha dimitit i està en funcions fins l'1 d'octubre quan celebraran el Congrès Nacional./Les acampades d'indignats continuaran. Els de la Plaça Catalunya de Barcelona van decidir, a l'assemblea d'anit, continuar, com a mínim, una setmana més.

Després de la final de Wembley el Barça tancarà el primer fitxatge per a la pròxima temporada./Viatge en avió: El Barça no es planteja alternatives tot i l'erupció del volcà Grimsvotn. Si el núvol de cendres provoca el tancament de l'espai aeri europeu avançaran o endarreriran el viatge./

I al Roland Garros avui juguen dos tennistes catalans, Marcel Granollers i Albert Ramos. Debut també per Feliciano López que en uns minuts se les haurà amb el suís Roger Federer.

El ciclista de Valls de 32 anys, Xavi Tondo ha mort aquest matí a Sierra Nevada, quan abans de sortir a entrenar, ha quedat atrapat entre la porta del pàrking i el seu cotxe.

Nou mapa polític a Catalunya: CIU acaba amb 32 anys d'hegemonia

socialista a Barcelona i Girona

L'aclaparadora victòria de CIU a les municipals deixa un nou mapa polític a Catalunya. Per primera vegada a la història, a les dues bandes de la plaça Sant Jaume de Barcelona governarà CIU

Els socialistes catalans

perden l'hegemonia municipal

El PP s'erigeix en la tercera força mentre ICV resisteix i ERC s'enfonsa amb els pitjors resultats de la seva història. Fulgurant ascens de plataforma per catalunya i de la CUP que obtenen representació en molts ajuntaments catalans.

Aclaparadora victòria del PP

El PSOE obté els pitjors resultats

de la seva història

A Espanya, el PP escombra el partit socialista que obté els pitjors resultats de la seva història. Els populars ha guanyat a 11 de les 13 comunitats que es disputaven

Viatge en avió: El Barça no es planteja alternatives tot i l'erupció del volcà Grimsvotn

Si el núvol de cendres provoca el tancament de l'espai aeri europeu avançaran o endarreriran el viatge.