Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell ha sortit aquest dissabte de la presó de Wad Ras. A les portes l’esperaven Oriol Junqueras, a qui no veia des de feia dos anys. És una de les imatges d’aquest segon dia de campanya. Mentrestant, JxCAT torna a posar la DUI sobre la taula. El candidat Salvador Illa ha tornat a comptar amb el suport del president Pedro Sánchez, mentre que la presidenta madrilenya, Díaz Ayuso ha donat suport al presidenciable popular, Alejandro Fernández.

El TSJC ha decidit que les eleccions al Parlament de Catalunya s'han de celebrar el 14F, coincidint amb el primer dia de campanya en la què han participat els líders independentistes empresonats que han pogut sortir en aplicació del tercer grau penitenciari. Avui, també s'ha sabut el resultat del baròmetre d'intenció de vot del CEO que donaria la victòria a ERC, seguida de molt aprop de JxCat. L'Agència Europea del Medicament ha donat llum verda a la vacuna d'AstraZeneca-Oxford. Per la seva banda, Salut és partidària d'allargar les restriccions més enllà del 7 de febrer.

La decisió del TSJC de mantenir la data de les eleccions no ha agafat per sorpresa als partits. Alguns com Ciutadans o PP diuen respectar les decisions judicials. Altres com el PDeCAT ataquen el Govern per "un decret d'ajornament mal fet" tot i que coincideixen amb ERC en els "interessos electoralistes" de la suspensió. Mentrestant, el líder del PSC, Salvador Illa, ha acusat als partits independentistes de la "pèrdua de prestigi" de les institucions catalanes. Com i qui gestionarà els Fons Europeus i els eventuals pactes electorals han estat altres temes de debat del primer dia de campanya.

El TSJC manté les eleccions el 14F. La sala ha anulat per majoria el decret del govern de la Generalitat que les havia ajornat al 30 de maig. La decisió del tribunal admet recurs, però no paralitzarà l'execució. El mateix dies que els presos independentistes pel procés han sortit acollint-se al tercer grau. El baròmetre d'intenció de vot del CEO dona un empat tècnic entre ERC i JXCat. Les neveres on es guarden les vacunes contra la Covid-19 ja estan buides. Dilluns arribaran 70.000 noves dosis de Pfizer i 10.000 persones a Catalunya rebran la segona dosi amb uns dies de retard. Augmenten les estafes online per Internet que demanen diners i poden bloquejar els terminals dels mòbils. El Barça jugarà els quarts de final de la Copa contra el Granada.

El TSJC s'ha reunit per pronunciar-se sobre la data de les eleccions. La campanya ha arrencat amb els presos independentistes del procés sortint de la presó pel tercer grau penintenciari i el baròmetre d'intenció de vot del CEO que dona un empat tècnic entre ERC i JXCatLes neveres on es guarden les vacunes de la Covid-19 ja estan buides. Dilluns arribaran 70.000 noves dosis de Pfizer i 10.000 persones rebran la segona dosi amb un dies de retard. Passa a disposició judicial un home de Lleida per pressumptament maltractar el nadó de 15 mesos de la seva parella. El Barça s'enfrontarà al Granada als quarts de final de la Copa.
 

El primer dia de la campanya del 14-F ha estat marcat, d'una banda, per l'enquesta del CEO que dóna la victòria a ERC just per sobre de JxCat. La sortida dels líders independentistes de la presó després de concedir-los el tercer grau ha aixecat les suspicàcies de Cs i PP. ERC, de fet, ja ha presentat el seu programa amb Junqueras ja en campanya. També els pactes postelectorals amb Illa com a pont són altres dels arguments de la jornada. Els 'Comuns' insten a l'esquerra a "no vetar possibles pactes". Mentrestant, el candidat del PSC, Salvador Illa, s'ha compromès a anar a la investidura si és el més votat.

  • El TSJC ha anul·lat el decret del Govern que ajornava les eleccions al Parlament fins el 30 de maig
  • Bernat Solé qualifica la decisió de "despropòsit" però diu que els col·legis seran "espais segurs"
  • La decisió es pot recórrer al Suprem però ja no es podria canviar la data
  • Les dades epidemiològiques es mantenen estables, i el pic d'ocupació de les UCI s'assoliria en els pròxims dies
  • Es declaren 3.354 casos, 113 morts i 718 persones a l'UCI
  • Jorge Carrillo investigador d'IrsiCaixa assegura encara no saben quin grau d'efectivitat tenen les vacunes amb altres variants
  • ERC i JxCat reclamen el vot perquè els socialistes no ocupin la Generalitat
  • El president Sánchez acompanya Illa en el primer acte de campanya
  • PP i Cs adverteixen del perill que el PSC s'entregui als republicans

Els partits donen el tret de sortida a la campanya amb actes telemàtics i horaris avançats. ERC i JxCat reclamen el vot perquè els socialistes no ocupin la Generalitat. El president del Govern, Pedro Sánchez, acompanya Illa en el primer acte de campanya i Pablo Casado se suma a l’acte d’inici del PPC. Populars i Ciutadans adverteixen del perill que el PSC s'entregui als republicans.

La campanya electoral comença oficialment aquesta nit, però tots els partits polítics han avançat l'inici i han adaptat els actes a les restriccions per la pandèmia. La conselleria de Justícia ratifica el tercer grau pels presos del procés que demà ja participaran en els actes de campanya. La Generalitat prepara 60.000 testos d'antígens per als membres de les meses electorals. La UE podrà bloquejar l'exportació de vacunes fora d'Europa.

  • El director general de Participació Ciutadana, Ismael Peña-Lopez, confirma que els membres de les meses tindran un EPI
  • El Govern farà 60.000 tests d'antígens als membres de les meses i canvia la mascareta quirúrgica per l'FFP2
  • Salut descarta vacunar els participants de les meses perquè no s'assoliria la immunitat abans del 14-F i falten vaccins