Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat mantenir provisionalment les eleccions catalanes el 14 de febrer amb la finalitat de "preservar la normalitat democràtica" i evitar una "situació de bloqueig i de precarietat institucional" que afecti la legitimitat del Govern en plena pandèmia.
En un acte que compta amb el vot particular d'un dels magistrats, la sala contenciosa del TSJC exposa els arguments pels quals aquest dijous va acordar mantenir la suspensió de l'ajornament de les eleccions al 30 de maig pròxim, aprovat pel Govern en un decret del passat divendres.

 

El TSJC manté provisionalment les eleccions del 14-F anb l'argument que hi ha un interès públic especialment intens. El govern estableix franges horàries de votació. Els col·lectius de risc votaran preferentment durant les tres primeres hores. La Generalitat ha enviat un manual amb mesures sanitàries com l'ús de mascaretes, ulleres i roba protectora pel dia dels comicis. Un front de tempestes provocat pel temporal 'Hortensia' ha escombrat Catalunya amb ratxes de vent de 90km/h. Ha nascut el primer diccionari de medicina il·lustrat en el què han participat 1.200 nenes i nens. El Barça s'enfrtonarà al Rayo Vallecano i el Girona al Vila-real, en els vuitens de final de la Copa.

El TSJC manté les eleccions pel 14F, després de ratificar les mesures cautelars i avança que prendrà una decisió definitiva abans del 8 del mes que ve, en plena campanya electoral. El TSJC han condemnat el conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, a un any d'inhabilitació pel referendum de l'1 d'octubre. L'últim sondeig del CIS preveu una victòria del PSC per davant d'ERC. Les UCI han arribat al límit de capacitat i Salut adverteix que arribaran als 900 pacients ingressats per Covid-19.

El TSJC manté de manera cautelar la celebració de les eleccions el 14F i podria decidir definitivament en plena campanya electoral si les ajorna. La decisió no és una sentència sobre el fons de l'assumpte, però sí que té conseqüències sobre la data de les eleccions i tot el procediment. El TSJC condemna a un any d'inhabilitació el conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, per un delicte de desobediència per haver participat en l'organització de l'1-O. El SEM investiga si directius d'una empresa d'ambulàncies s'han vacunat contra la Covid-19, tot i no tenir contacte directe amb persones infectades pel coronavirus. El Cornellà i el Barça es juguen avui el pas als vuitens de final de la Copa.

El TSJC ha confirmat la suspensió del decret del govern que ajorna les eleccions catalanes al 30 de maig. El tribunal emetrà la sentència definitiva abans del 8 de febrer, en plena campanya electoral. L'últim sondeig del CIS preveu una disputa entre el PSC i ERC per a la victòria a les eleccions a Catalunya. El TSJC ha condemnat el conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, a un any d'inhabilitació pel referèndum de l'1-O. El SEM investigarà si directius d'una empresa d'ambulàncies s'han vacunat contra la Covid, tot i no tenir contacte amb persones infectades. Avui, juga el Barça contra el Cornellà en partit de Copa, després de l'eliminació ahir del Real Madrid per l'Alcoià.