Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El govern ultima el protocol per a les eleccions del 14F i confirma que farà proves als membres de les meses electorals i defensa que es votarà amb seguretat. A quatre dies de l'inici de la campanya electoral, Salvador Illa, deixarà el ministeri de Sanitat en mig de les crítiques de tots els partits polítics. Catalunya supera els 3.000 hospitalitzats per la Covid-19, malgrat que el virus retrocedeix. Avui s'han notificat 165 defuncions i 684 pacients ingressats a les UCI. El mateix dia que entra en funcionament l'hospital annex de Bellvitge. La campanya No More Matildas és una iniciativaper recurperar la figura de dones científiques i despertar les vocacions entre les nenes. El candidat a la presidència del Barça, Joan Laporta, molest per l'actitud del PSG per dir que fitxaria a Messi.

Després d'anys de reivindicacions, l'Agència Catalana de l'Aigua s'ha compromès a invertir en infraestructures per evitar els vessaments d'aigües fecals en espais naturals de Castelldefels. Un d'ells és l'Olla del Rei, un espai natural molt ric format per maresmes, llacunes, boscos de ribera i espècies protegides. Situat al campus de la UPC, constitueix la zona humida més important de Castelldefels. Perilla perquè encara és urbanitzable i pels vessaments constants d'aigües residuals. L'AMB, amb el finançament de l'ACA, s'han compromès a substituir el col·lector en mal estat i tenir les obres enllestides a finals del 2022.

Cauen els contagis, però augmenta pressió hospitalària. Aquest dilluns entra en funcionament el primer hospital satèl·lit, el de Bellvitge. És un dels 5 que es construeixen a Catalunya i que amplien les places hospitalàries en 500 llits. Ens acostem a a la problemàtica de l'Olla del Rei, a Castelldefels. Les administracions es comprometen a retornar-li la seva majestuositat. El Girona s'acosta a les places de promoció d'ascens després de la treballada contra l'Espanyol. El Barça vol recuperar la tercera plaça al camp de l'Elx sense Messi.

  • A Barcelona, Girona i Tarragona, les més colpejades per la crisi, els ajustos anuals arriben al 12%
  • El transvasament de pisos turístics al lloguer tradicional eleva l'oferta a la capital catalana
  • Els inquilins reclamen més protecció, mentre que els propietaris sol·liciten majors garanties

Lluís Falgàs, director i presentador del programa Aquí Parlem, entrevista Xavier Ferrer,  economista i politòleg, president del Consell Català del Moviment Europeu, i Anton Gasol, exdegà del Col·legi d'Economistes de Catalunya, doctor en Economia i Empresa i diplomat en Comunitats Europees, per valorar la situació econòmica a Catalunya enmig de la pandèmia de la Covid-19. Falgàs els hi demana per la situació a Catalunya, la repercusió econòmica si hi hagués un ajornament de les eleccions catalanes, la situació laboral, els ERTO o com ens afecta el Brexit. El programa també repassa la resta de l'actualitat política de la setmana, centrada en les eleccions catalanes, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya mantingui la suspensió cautelar del decret que ajorna les eleccions.

Pedro Sánchez i Pablo Casado fan campanya a Barcelona i presenten els seus candidats, Salvador Illa i Alejandro Fernández, respectivament. Per primera vegada la Rt baixa de l’1 aquest any, però continuen pujant els pacients crítics. 51 persones que ja havien rebut la primera dosi de la vacuna s'han contagiat de covíd-19 en un geriàtric de Lladó, a l'Alt Empordà. Primera actuació a Barcelona d'una orquestra internacional des que va començar la pandèmia. Els 60 músics del Teatre Mariinsky de Sant Petesburg, sota la batuta de Valery Gergiev, han ofert tres actuacions a l'Auditori de Barcelona i avui ho faran a Girona.

El TSJC manté la data del 14F per les eleccions per no prorrogar la provisionalitat institucional i rebutja els arguments sanitaris perquè les restriccions actuals permeten les activitats no essencials. El tribunal obre la porta a un ajornament dels comicis si hagués un empitjorament de la pandèmia. Els ajuntaments ja han citat les 75.000 persones que formaran part de les meses electoralsSalut assegura que s'ha doblegat la corba de contagis, però no la d'ingressos.

El TSJC defensa la suspensió del decret d'ajornament electoral perquè el decret d'alarma vigent permet celebrar els comicis el 14F i també per acabar amb la provisionalitat del govern català. El tribunal obre la porta a un ajornament si hi ha restriccions més dures. La Generalitat ha elaborat un manual d'instruccions per als membres de les meses electorals que preveu mesures contra el coronavirus com ara mascaretes, ulleres i roba protectora. Una línia de tempestes ha escombrat Catalunya aquest matí. Han estat fortes ratxes de vent molt intenses que han trencat branques, ha fet caure arbres i s'ha endut teulades i revestiments de naus industrials. Els indicadors de la pandèmia segueixen sent molt dolents amb 131 defuncions a les últimes 24 hores. Als hospitals catalans hi ha 2886 persones ingressades per la Covid-19 i les UCI continuen tensionant-se. Manifestació d'entitats en defensa de l'habiatge davant la seu del PP a Barcelona contra el recurs que aquest partit ha presentat contra dos decrets de la llei de l'habitatge de Catalunya. Barça-Rayo Vallecano i Girona-Vila-real, als vuitens de final de la Copa.