Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El govern de Catalunya ha allargat les restriccions fins al 7 de febrer com a mínim. Es manté el confinament municipal i el tancament de centres comercials i gimnasos. El nombre de positius comença a remetre, però l'ocupació de les UCI continua en augment. La Fiscalia dona suport a la suspensió de l'ajornament electoral a Catalunya. El mateix dia que Joe Biden ja és el nou president dels Estats Units en una cerimònia amb mesures de seguretat excepcionals.

El govern català ha prorrogat les restriccions dues setmanes més, fins al 8 de febrer. Les mesures consisteixen en mantenir el confinament municipal i el tancament de comerços no essencials els caps de setmana. Avui s'ha superat el pic de crítics per Covid-19, tant per hospitalitzacions com per ingressos a les UCI, de la segona onada de la pandèmia. El TSJC podria decidir demà si manté la decisió de suspendre l'ajornament de les eleccions que es preveien celebrar el 30 de maig. Encara persisteixen els efectes devastadors de la llevandada Gloria en diverses comarques de Girona i Tarragona, després del seu pas per Catalunya, ara fa un any. El Barça s'estrena demà a la Copa jugant contra el Cornellà, sense Messi.

Les eleccions es mantenen el 14-F i el govern de Catalunya s'ha vist obligat a tornar a reactivar la maquinària electoral. El TSJC deixa sense efecte la cita del 31 de maig a l'acceptar les mesures cautelaríssimes que havien demanat dos dels recursos que s'havien presentat contra l'ajornament dels comicis. Els indicadors de la pandèmia per Covid-19 continuen pujant i ja s'ha igualat el pic d'ingressos a les UCI de la segona onada.

  • El líder dels socialistes catalans demana al Govern que segueixi amb els preparatius de les eleccions
  • ERC ironitza que Illa "ja té el que volia"
  • JxCat considera la suspensió "un atac a la democràcia"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha fet una crida a acatar la decisió del TSJC que aquest dimarts ha suspès de manera cautelar i provisional el decret del Govern d'ajornament de les eleccions del 14 de febrer. El líder dels socialistes catalans demana al Govern que segueixi amb els preparatius de les eleccions. D'altra banda, ha descartat que el PSC presenti un recurs contra l'ajornament electoral després de parlar per telèfon amb el ministre de Sanitat i candidat, Salvador Illa.

El govern de Catalunya ha reactivat tot el dispositiu electoral a l'espera que el TSJC resolgui de forma definitiva els recursos presentats contra el decret d'ajornar les eleccions. L'executiu català presentarà al·legacions perquè el tribunal permeti ajornar els comicis. Ja són 600 els ingressats a les UCI per la Covid-19 a Catalunya. A les escoles hi ha gairebé 200 grups més confinats que ahir i hi ha 7 centres educatius que han hagut de tancar per brots de coronavirus. El govern espanyol, els sindicats i la patronal CEOE han acordat una pròrroga dels ERTO fins al 31 de maig. És la cinquena ampliació des de l'inici de la pandèmia que afectarà a 173.000 persones a Catalunya. El Comitè de Competició sanciona Messi amb dos partits per la seva expulsió a la final de la Supercopa. El Barça presentarà recurs contra la sanció.