Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La marxa de Salvador Illa per a incorporar-se a la campanya de les eleccions a Catalunya provoca una crisi de govern. Carolina Darias el substituirà a Sanitat i Miquel Iceta assumirà Política Territorial. La Generalitat assegura que les eleccions del 14F se celebraran amb la màxima seguretat, tot i que encara falta per concretar alguns punts del dispositiu dels comicis i confia que no hi hagi problemes en la constitució de les meses electorals per la por al coronavirus. El govern permetrà saltar-se el confinament municipal per anar als mítingsUn medicament espanyol podria reduir en un 99% la càrrega del virus que causa la Covid-19.

El secretari general del PSC, Miquel Iceta, serà el nou ministre de Política Territorial i Funció Pública en substitució de Carolina Darias, que assumirà la cartera de Sanitat després de la dimissió de Salvador Illa per a presentar-se a les eleccions catalanes.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha informat aquest dimarts d'aquests canvis en una declaració des del Palau de la Moncloa després d'haver-li comunicat al rei la que es converteix en la primera modificació del seu Executiu de coalició.

  • El president del Govern, Pedro Sánchez, ha comunicat aquest dimarts al rei Felip VI els canvis a l'executiu
  • La presa de possessió del seu successor en el càrrec tindrà lloc el dimecres en el Palau de la Zarzuela
  • Salvador Illa és "el pitjor ministre de sanitat de la UE", segons ERC

Salvador Illa dimiteix com a ministre de Sanitat, entre les crítiques de tots els partits polítics, mentre Miquel Iceta es troba a Madrid i podria ser nomenat avui nou ministre. A l'hospital de la Vall d'Hebron treballen per a desxifrar les mutacions del virus de la Covid-19. El govern català ha decidit que es podrà trencar el confinament municipal per anar a mítings electoralsEls pescadors d'arrossegament de Catalunya reclamen ajuts per compensar que la UE els hagi reduït els dies per sortir a pescar. Una mesura que es pren per garantir la sostenibilitat de la pesca a la Mediterrània.

El govern demana al TSJC la màxima celeritat per saber si les eleccions seran el 14F. Avui ha dimitit Salvador Illa com a ministre de Sanitat i s'incorporar com a candidat del PSC a les eleccions catalanes. Pedro Sánchez anunciarà aquesta tarda el seu relleu. A l'Hospital de la Vall d'Hebron seqüencien cada setmana 300 mostres per a desxifrar el virus de la Covid-19. El consell de ministres ha d'aprovar avui les noves mesures de protecció al lloguer. Víctor Font es presenta com el candidat que podria donar la volta a la greu situació econòmica que pateix el Barça.

  • La directora del Gesop, Angels Pont, assegura que hi ha votants que dubten entre ERC i PSC
  • Es preveu una caiguda de la participació del 14-F per sota del 60%, a nivells pre-procés

El govern farà proves a tots els membres de les meses electorals i demana a la Junta Electoral que permeti convertir les residències de gent gran en col·legis electorals. Salvador Illa dimitirà demà com a ministre de Sanitat per centrar-se en la campanya electoral a Catalunya. La seva decisió en plena pandèmia per Covid-19 ha desfermat una gran quantitat de crítiques de la resta de partits i també dels seu socis de coalició, Unides-Podem. Avui hi ha més de 3.000 ingressats per Covid-19 a Catalunya.  La Unió Europea demana no viatjar a Espanya per consider-la una zona de risc extrem.

  • El Govern planteja fer PCR o test d'antígens als membres de les meses electorals
  • La Generalitat estudia habilitar un mapa interactiu amb el temps d'espera als col·legis
  • L'executiu català estima que hi haurà fins a 160 mil electors en quarentena

El govern català ultima el protocol per a les eleccions del 14F i confirma que farà proves als membres de les meses electorals i defensa que es votarà amb seguretat. Catalunya supera els 3.000 hospitalitzats per la Covid-19Avui s'han notificat 165 defuncions més i 684 pacients ingressats a les UCI. Més d'un milió de persones poden quedar en situació de pobresa a Catalunya, a causa de la Covid-19, un 15% del total de la població, segons un estudi de l'ONG Oxfam-Intermon. Els col·lectius més perjudicats són les dones, els migrants i els joves.