Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Salut manté les restriccions per evitar que torni a disparar-se el ritme de contagis, mentre s'està a punt d'assolir el pic d'hospitalitzacions per Covid-19 a Catalunya. Avui han arribat 70.000 noves dosis de la vacuna a Catalunya. El mateix dia que ha entrat en funcionament l'annex de l'hosptial Germans Trias i Pujol de Badalona. Aquest matí, durant unes hores, ha caigut el sistema informàtic de Correus, just quan hi ha més demanda per solicitar el vot per correu. Els candidats a les eleccions al Parlament de Catalunya el 14F fan càlculs pels possibles pactes post-electoralsEl Barça ja és segon a la Lliga, a deu punts del líder.

El debat de RTVE d’aquest diumenge va tornar a evidenciar la negativa de ERC i PSC a formar un nou tripartit, tot i l’escomesa dels seus rivals. Els retrets sobre la gestió de la pandèmia per part dels partits de Govern va tornar a obrir ferida entre administracions. Els blocs independentista i constitucionalista es fan forts en les seves posicions sobre la possible solució a l’encaix de Catalunya dins d’Espanya.

Catalunya ha rebut amb retard una nova remesa d'unes 70.000 dosis de vacunes destinades a aplicar les segones dosis. El mateix dia que s'alenteix el ritme de contagis i s'està a punt d'arribar al pic d'hospitalitzacions i ha entrat en funcionament l'annex a l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. Cau el sistema informàtic de Correus durant unes hores quan més demanada hi ha per demanar el vot. Les peticions s'han triplicat des de les últimes eleccions i la companyia ha hagut de reforçar el servei a Catalunya amb 500 contractacions més. El debat amb els candidats a les eleccions a Catalunya va posar de manifest les diferències en la gestió de la pandèmia i les relacions entre Catalunya i Espanya. El Barça se situa segon a la Lliga, després de guanyar ahir l'Athlètic de Bilbao.

Quart dia de campanya, encara amb ressaca del debat d'aquest diumenge a RTVE i en què hem conegut nous sondejos. GESOP i SIGMA DOS situen als socialistes com als més votats i amb empat tècnic amb ERC. Les enquestes apunten, però que seria possible una majoria absoluta independentista. La jornada ha estat protagonitzada novament per la possibilitat d'un acord de govern d'esquerres. Després dels vetos creuats posats en evidència al debat, el candidat socialista, Salvador Illa, ha apostat per un Govern en minoria com el de la Moncloa o l’Ajuntament de Barcelona. Des d’ERC asseguren que el seu objectiu és precisament la de derrotar als socialistes. La viabilitat de la DUI i les comparacions de Ciutadans de l’assalt al Capitoli amb els líders del procés son els altres eixos de la jornada. 

Els nou candidats amb possibilitats d'aconseguir representació al Parlament ens expliquen què esperen del debat d'aquest diumenge a RTVE. I no només del debat. També de la cursa electoral fins al 14-F. La gestió de la pandèmia, l'economia, els pactes electorals i els eixos programàtics seran alguns dels temes a debat. A partir de les 22:00h a TVE, Ràdio Nacional i les plataformes digitals de RTVE.

Tot a punt per al primer debat televisat de candidats a les eleccions del 14-F. Serà aquesta nit, a les 22:05h, a RTVE. Els 9 candidats amb opcions d'obtenir representació al Parlament compartiran plató, i discussió, sota un ferri control dels temps i de les mesures de seguretat contra la covid-19. Un equip de controladors de la Federació Catalana de Bàsquet cronometraran els temps de paraula assignats. El debat estarà moderat pel periodista Xabier Fortes i es podrà seguir simultàniament per televisió, ràdio i els mitjans digitals de RTVE.

La campanya electoral del 14-F només acaba de començar però aquest diumenge viurem ja el primer debat televisat entre els nou candidats a la presidència de la Generalitat a RTVE. Els vetos sobre possibles pactes i els atacs directes entre candidats s'han convertit en una constant. JxCat va tornar a posar ahir la DUI sobre la taula si l'independentisme supera el 50% dels vots. Un anunci qualificat de banalització i de pura retòrica pels seus suposats aliats en el camí cap a la sobirania plena. Mentrestant, Pablo Casado adverteix del repartiment dels fons europeus per part de l'EstatCiutadans promet una rebaixa generalitzada d'impostos i Salvador Illa culpa el Govern de la pèrdua de la prestigiosa Agencia Europea del Medicament.

RTVE emet aquest diumenge el primer debat televisat de candidats a les eleccions del 14-F. Tot apunta que les restriccions per la pandèmia s’allargaran més enllà del 7 de febrer. La pressió hospitalària no afluixa. Els interins es manifesten a Barcelona per reclamar la fixesa del seu lloc de feina. Polèmica al Barça per l’import del contracte de Leo Messi.

Aquests dies s'han disparat les al·legacions per excusar-se de formar part d'una mesa electoral. Un exemple de les cues l'hem trobat a les portes dels jutjats de Sabadell, però la imatge es repeteix a altres municipis. En total hi ha 82.000 persones convocades. La majoria es queixen que formen part d'un dels col·lectius de risc o al·leguen que treballen en un servei essencial. La decisió final de cada cas la té la Junta Electoral de cada zona.

Segon dia de campanya del 14-F. Carme Forcadell surt de la presó de Wad Ras de Barcelona després d'aconseguir el tercer grau. Desenes de persones fan cues als jutjats per evitar formar part de la mesa electoral. L'Hospital de Mataró impulsa la investigació per respondre a les seqüeles de la covid-19. El Barça prepara el partit d'aquest diumenge contra l'Athlètic de Bilbao. La 'Locomotora Negra' comença la seva gira de comiat al Palau de la Música.

Lluís Falgàs entrevista el periodista de La Vanguardia, Carles Castro, expert en informació política, anàlisi electoral i autor de diversos llibres, per valorar els resultats de les enquestes electorals abans de les eleccions del 14 de febrer. El programa analitzarà també l'inici d'una campanya atípica i quines són les mesures que es prendran per evitar la Covid-19 durant els comicis.