Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Pere Aragonès diu que "només dos candidats poden tenir el suport dels seus respectius àmbits" després del 14F. En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'idees, el candidat d'Esquerra a la Generalitat aquestes eleccions del14 de febrer planteja que només ell o el candidat del PSC, Salvador Illa, poden tenir suports suficients, i que"cap independentista pot dubtar", ja que Illa és "el candidat que dona suport al 155, l'esperança blanca de l'unionisme a Catalunya". Aragonès també ha explicat que Illa està a favor de fer un cara a cara, però el seu comitè no: "No sé si tenen por que l'efecte Illa es desinfli", ha dit.

El candidat republicà també assegura que els resultats es coneixeran aquest mateix diumenge, tot i reiterar que el 14F no era la millor data i que "la justícia no ha anat amb el sentit comú". Aragonès insisteix en el fet que "l'únic retrobament és votar" en un referèndum, i que "sempre és millor que el procediment sigui acordat". En aquest sentit, considera que tan Junts per Catalunya com la CUP s'han acabat al seu plantejament per assolir la independència.

Debat de les candidates i els candidats de la demarcació de Lleida per a les eleccions del 14F, a RTVE Catalunya. Hi participen Jorge Soler, per Ciutadans (Cs), Marc Solsona, pel Partit Demòcrata de Catalunya (PDeCAT), Marta Vilalta, per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Òscar Ordeig, pel Partit Socialista de Catalunya (PSC), Jaume Moya, per Catalunya en Comú (CatComú), Pau Juvillà, per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i Marisa Xandri, pel Partiot Popular (PP).

La Generalitat ha flexibilitzat les restriccions vigents a Catalunya per frenar la pressió assistencial, passant al confinament comarcal, l'ampliació d'una a la restauració, la reobertura dels gimnasos amb aforaments limitats i la docència presencial a les Universitats al primer curs. Catalunya ha començat a rebre les primeres dosis de la vacuna d'AstraZeneca i es reprendrà el pla de vacunació que començarà amb farmacèutics i fisioterapèutes. La Generalitat farà tests d'antígens als membres de les meses electorals i també als segons suplents, davant la possibilitat que entrin a formar part de l'operatiu electoral, que està garantit. El Barça guanya al camp del Betis, la setena victòria consecutiva a la Lliga.

Les caravanes dels partits entren de ple en la darrera setmana de campanya. Amb les previsions d'abstenció en màxims històrics per la pandèmia i fins a un 26% d'indecisos segons el CIS, els candidats fan front comú amb clams per intentar aïllar Vox evitar una repetició electoral. El candidat d'ERC, Pere Aragonès diu estar preparat a governar sol, tot i que l'aposta és formar un "executiu ampli" amb independentistes i comuns en "qualsevol dels escenaris". El PDeCAT ha criticat la política de retallades del Govern. La CUP considera que seria un fracàs històric haver de repetir els comicis del 14-F per manca d'entesa entre partits. El presidenciable socialista, Salvador Illa, ha deixat clar a RTVE que no serà investit gràcies als vots de la formació de Garriga. JxCat i la CUP precisament han criticat l'actuació dels Mossos amb relació a les càrregues als manifestants en els aldarulls d'aquest cap de setmana a Vic i Salt de la formació d'Abascal.

Avui han entrat en vigor noves mesures contra la Covid. La restauració amplia horaris, els gimnasos reobren amb aforaments reduits, tornen algunes extraescolars i la mobilitat torna a ser comarcal. Es reprèn el pla de vacunació a Catalunya. Farmacèutics i fisioterapèutes seran els propers en vacunar-se demà contra la Covid-19. El mateix dia que arriben les primeres dosis de la vacuna d'AstraZeneca i aquesta setmana s'espera que arribin de noves de Pfizer i Moderna. La Generalitat farà tests d'antígens a tots els membres de les meses electorals i també als segons suplents davant la possibilitat que entrin a formar part de l'operatiu electoral que està garantit. El Barça guanya al Betis, després de remuntar un marcador advers. És la setena victòria consecutiva a la Lliga.

Salvador Illa reitera que no vol governar amb independentistes, ja que signifiquen divisió. En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'Idees, el candidat del PSC a les eleccions del 14 de febrer considera que "qui té per objectiu la independència divideix", i ell no vol dividir, sinó retrobar "els catalans entre nosaltres mateixos".

L'exministre de Sanitat assegura que no acceptaria els vots de Vox, que està lluny seu políticament i el volen posar a presó, alhora que condemna els atacs violents contra ells. Considera que "els dona visibilitat" i el que cal és "discutir amb arguments, no a pedrades". De cara a les votacions del 14F, defensa tant la data com la seguretat dels comicis davant l'amenaça de més contagis de coronavirus. També assegura estar "molt convençut" de la seva catalanitat, tot i que alguns han posat en dubte la catalanitat dels no independentistes.

Jornada posterior a la celebració de gran part dels actes centrals en què els partits han fet una crida al vot útil per a les seves formacions mentre han continuat les crítiques i retrets.

El candidat del PSC, Salvador Illa, a Girona, en un acte amb el president Pedro Sánchez ha descartat el tripartit si guanya el 14 de febrer. El president popular Pablo Casado insta als socialistes a trencar els pactes municipals amb ERC per demostrar que no els reeditaran a la Generalitat. Ciutadans es mostra com l'única formació capaç de posar fi al que qualifiquen d'opressió a les llibertats que el nacionalisme ha dut a terme els últims 40 anys a Catalunya.

El PDeCAT s'erigeix en formació clau en la futura governabilitat de Catalunya. Des d'ERC, l'exvicepresident, Oriol Junqueras, reivindica amb vehemència el partit que presideix i assegura que guanyarà el 14 de febrer. Des de Junts per Catalunya l'expresident Torra irromp en campanya per defensar Borràs i atacar el PSC. Els comuns es mostren preocupats perquè el conseller delegat d'Aena, Maurici Lucena o Joan Canadell, puguin estar al govern. El líder de VOX, Santiago Abascal ha dit que portarà al conseller d'interior davant la JEC pels incidents als mítings electorals.