Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Anna Grau carrega contra Junts per Catalunya i l'independentisme, assegurant que "l'única ultradreta en espais de poder l'encarna el separatisme català". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, la número 2 de Ciutadans per Barcelona a les eleccions catalanes del14 de febrer compara els discursos deJxCat i Vox, que són "com un engany". Grau també defineix Vox com "un partit que no va de cara", "més friqui que d'ultradreta", com un "Podemos de dretes", i diu que "no és un partit constitucionalista, perquè proposa derogar l'estat de les autonomies", el que "l'arrengleraria amb els independentistes".

D'altra banda, la de Ciutadans no confia en elveto dels independentistes al PSC, creu que Salvador Illa intentarà un nou tripartit o una aliança amb els Comuns, si té l'oportunitat, creu que en aquestes eleccions pot venir d'un escó que hi hagi una majoria no independentista i envia un missatge a Oriol Junqueras: "Baixa el suflé i recuperem la convivència. El que plantegeu no pot ser".

Debat de les candidates i els candidats de la demarcació de Girona per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer. Hi participen els caps de llista de Girona: Jean Castel, per Ciutadans (Cs), Jaume Dulsat, pel Partit Demòcrata de Catalunya PDeCAT), Teresa Jordà, per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Sílvia Paneque, pel Partit Socialista de Catalunya (PSC), Rosa Lluch, per Catalunya en Comú (CatComú), Dani Cornellà, per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), i Mª Àngels Olmedo, pel Partit Popular (PP).

Els majors de vuitanta anys dependents rebran la vacuna contra la Covid-19 a casa, a partir de la setmana que ve. Per la seva banda, avui s'han començat a posar les vacunes d'AstraZeneca als professionals essencials i al personal de presons. Per la seva banda, el ministeri de Sanitat recomana que els menors de 55 anys que ja hagin passat el coronavirus no es vacunin fins a 6 mesos després d'haver passat la malaltia. Els experts sanitaris alerten que cal augmentar la velocitat de vacunació. El sector de la restauració a Catalunya vol reobrir completament, seguint el que han fet bars i restaurants al País Basc i demanen al TSJC que axequi cautelarment les restriccions horàries i d'aforament decretades per la Generalitat. L'Agència Espanyola del Medicament ha aprovat l'ús d'una teràpia contra un tipus de leucèmia, desenvolupada per l'Hospital Clínic.

El ministeri de Sanitat recomana no vacunar als menors de 55 anys que hagin tingut la Covid-19, fins a sis mesos després d'haver-se infectat. Avui, s'han posat les vacunes d'AstraZeneca al personals de presons i a d'altres treballadors essencials. Segons els experts, cal accelerar el sistema de vacunacions. La Justícia dona la raó al propietari d'una pizzeria de Figueres que reclamava una indemnització a la seva asseguradora pel tancament obligat, a causa de la pandèmia. El Barça juga avui contra el Sevilla, en el partit d'anada de la semifinal de la Copa.

La crònica de campanya d'aquest dimecres està marcada per la negativa del candidat socialista, l'exministre de Sanitat, Salvador Illa, a fer-se un test d'antígens abans de participar ahir en un debat electoral a TV3. Illa ho justifica advertint que les proves es realitzen no per caprici sinó quan ho recomanen els protocols sanitaris. Una posició qualificada de temerària i irresponsable per la resta de presidenciables i fins i tot des del PDeCAT li reclamen que es faci la prova com la resta.

Mentrestant, Illa torna a rebre el suport del suport del president Sánchez, per cinquena vegada aquesta campanya, ara per defensar l'eix feminista del seu programa. El republicà, Pere Aragonès, assegura que mai acceptaria ni el suport ni l'abstenció de VOX en una eventual investidura. Ciutadans critica Junts per posar als científics a la primera línia política després d'anunciar que farà conseller de Salut a l'actual secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Daniel López-Acuña, epidemiòleg i exdirectiu de l'OMS, creu que Espanya hauria d'aplicar 2 milions de dosis per setmana per aconseguir la immunitat del 70% de la població a l'estiu i no el mig milió que s'està aplicant ara. Assegura que és important no relaxar les restriccions actuals i intensificar el subministrament de vacunes a Europa per evitar una quarta onada.

La campanya electoral arriba a la recta final. Les formacions continuen reivindicant-se com a vot útil alhora que continuen presentant propostes, en aquest cas en matèria social. En les darreres hores també han centrat l'atenció els debats televisius dels candidats de Tarragona a La2 i de Barcelona a TV3.

ERC proposa un front democràtic per aïllar Vox de les institucions i un Pacte Nacional per la Interculturalitat. La CUP defensa un programa integral contra el racisme que confronti la discriminació per raó ètnica en l'àmbit policial. Junts demana concentrar el vot per evitar que governi la resignació i avisen que votar al PDECAT suposa tirar els vots a la paperera. L'expresident Artur Mas s'hi torna i renega del vot útil. Els postconvergents asseguren que porten propostes solvents en matèria econòmica, laboral i de suport als treballadors autònoms.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, torna aquest dimecres a Barcelona per fer costat al candidat del PSC, Salvador Illa i reivindicar el vot femení. Ciutadans ha volgut mostrar al seu a l'hostaleria criticant la gestió des de la Generalitat amb unes restriccions que qualifiquen d'improvisades. Els comuns treuen pit de l'escut social desplegat a l'Estat i asseguren que l'objectiu ara, és traslladar-les a la Generalitat.

Àngels Chacón critica als partits que defensen la unilateralitat i la immediatesa per aconseguir la independència de Catalunya, i demana "un full de ruta clar i realista""Que no ens prengui més el pèl, que no ens frustrin més", ha dit la candidata del PDeCAT a les eleccions Catalunya del 14 de febrer, en una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga.

Chacón també assegura que no estarà en un govern amb el PSC ni cap partit del 155, així com tampoc amb la CUP que, segons diu, fomenta l'ocupació.  "Ara tiro pel carril central", ha dit, alhora que ha situat a Junts per Catalunya a l'esquerra política, amb ERC. L'exconsellera no comparteix el pla d'ajudes del Govern, diu que van arribar tard, i defensa la seva gestió per evitar que Nissan marxi de Catalunya. Confia que en el seu lloc s'instal·li una fàbrica de bateries elèctriques.

Debat de les candidates i els candidats de la demarcació de Tarragona per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer. Hi participen els caps de llista de Tarragona: Matías Alonso, per Ciutadans (Cs), Marc Arza, pel Partit Demòcrata de Catalunya (PDeCAT), Raquel Sans, per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Rosa María Ibarra Ollé, pel Partit Socialista de Catalunya (PSC), Jordi Jordan, per Catalunya en Comú (CatComú), Laia Estrada, per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i Inma Rodríguez Moranta, pel Partit Popular (PP).

Salut busca espais grans per vacunar massivament la població a Catalunya. El Camp Nou i la Sagrada Família podrien ser alguns dels llocs per vacunar perquè disposen de moltes entrades i sortides. Aquesta tarda es reprèn la vacunació del personal esencial com els farmacèutics o els professors. Avui, també, s'han començat a fer les proves d'antígens als membres de les meses electorals, mentre els ajuntaments acceleren els preparatius amb simulacres per a minimitzar el risc de contagi i amb el dubte de com la participació electoral pot influir en els resultats. Els indicadors de la pandèmia continuen la tendència a la baixa, així com les hospitalitzacions i els ingressos a les UCI. El govern català ha calculat que el 14F hi haurà 70.000 persones a Catalunya amb dret a vot que estaran confinats per coronavirus, 14.000 dels quals estan contagiats. La Generalitat ha garantit que les eleccions seran segures.

A només 5 dies de les eleccions,  Aragonès (ERC) i Illa (PSC) comencen a planejar el dia després de ser investits.  El republicà, de moment, evita parlar de socis preferents i posa al mateix nivell a Junts i comuns. També el candidat socialista Salvador Illa es mostra convençut de guanyarà les eleccions i la investidura. Ciutadans adverteix que no acceptaran els indults als líders independentistes i la reforma del codi penal per eximir de presó els excessos verbals en manifestacions artístiques.

Mentrestant, JxCAT diu ara que una majoria absoluta d'escons independentistes al Parlament ja els podria comprometre a avançar en el procés. La CUP insta a Salvador Illa a adoptar l'amnistia com a solució a la crisi política a Catalunya. El PDeCAT acusa al Govern de Junts i Esquerra d'haver invisibilitzat el Mossos d’Esquadra i acusa a Laura Borràs de frivolitzar amb el cos.

Salut busca espais grans per a vacunar massivament a la població. L'última proposta és fer-ho al Camp Nou i a la Sagrada Família perquè disposen de moltes entrades i sortides. Aquesta tarda es reprèn la vacunació amb personal esencial com els farmacèutics i els professors. Avui han començat a fer-se proves d'antígens als membres de les meses electorals, mentre els ajuntaments acceleren els preparatius, amb simulacres per a minimitzar el risc de contagi i amb el dubte de com la participació electoral pot influir en els resultats. Els indicadors de la pandèmia continuen la tendència a la baixa, així com les hospitalitzacions i els ingressos a les UCI. El Barça afronta la semifinal de la Copa amb tres baixes més d'última hora.