Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El raper Pablo Hasél ja ha ingressat a la presó, després que l'hagin detingut els mossos d'esquadra per ordre de l'Audiència Nacional. Hasél s'havia tancat des d'ahir al claustre de la Universitat de Lleida per a evitar el seu empresonament. Segueixen els contactes entre els partits polítics catalans per abordar l'escenari postelectoral, després de les eleccions del 14F. A partir de l'any que ve, la Generalitat garanteix un repartiment equilibrat entre centres públics i concertats, gràcies al decret d'admissions que ha aprovat. Ha començat la vacunació dels majors de 80 anys que no viuen a residències. Els CAP decidiran si administraran les dosis en els seus domicilis i els contactaran directament amb l'objectiu de no ser víctimes d'estafes. Ha mort el poeta Joan Margarit, als 82 anys, víctima d'un càncer.

La maquinaria per intentar sumar els suports per la investidura ja està en marxa. Esquerra Republicana ha anunciat que inicia de manera immediata les negociacions per intentar tancar com més aviat millor un pacte entre independentistes i comuns que li garanteixi la investidura. Els republicans enceten les converses amb la CUP i seguiran posteriorment amb JxCat i la formació de Jèssica Albiach. Mentrestant, el candidat socialista, Salvador Illa, ha acabat ja les converses amb tots els partits de cara a una eventual investidura.

Els mossos d'esquadra han detingut el raper Pablo Hasél que s'havia tancat al claustre de la Universitat de Lleida per a evitar el seu empresonament. Segueixen els contactes entre els partits polítics per abordar l'escenari postelectoral a Catalunya. ERC insisteix en un govern ampli, sobiranista, que inclogui els comuns que, de moment, esquiven la proposta. Avui han començat a vacunar els majors de 80 anys que no viuen a residències. Els CAP decidiran si administraran les dosis de les vacunes contra la Covid-19 en els seus domicilis i els contactaran directament amb l'objectiu d'evitar ser víctimes d'estafes. Gerard Piqué, principal novetat en la convocatòria del partit d'avui contra el PSG.

Jaume Collboni assegura que les forces amb més suports han de ser "els que defensem el diàleg, com PSC i ERC". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, el primer tinent d'alcaldia a l'Ajuntament de Barcelona defensa que per desbloquejar la política catalana "sempre és molt millor dialogar". El president del PSC de Barcelona també destaca que el president del Parlament de Catalunya hauria de ser un càrrec institucional i "estar per sobre de les conjuntures polítiques", i deixar la iniciativa de formar governa al més votat. Collboni insisteix a dir que és una errada repetir el pacte de govern entre Junts per Catalunya i Esquerra, i considera que no és compatible el procés amb la gestió diària. El regidor barceloní també confirma que el Mobile World Congress 2021 de Barcelona se celebrarà, i descarta que es pugui posposar.

El candidat d'ERC, Père Aragonès, aposta per formar un Govern ampli després de les eleccions catalanes de l'14-F incloent en la fórmula a Junts, la CUP i En Comú Podem. En una entrevista al 'Telediario',  Aragonès ha argumentat que cal sumar als 'comuns' per poder fer front al "repte" que suposen tant la reconstrucció econòmica i social davant la pandèmia com el conflicte entre Espanya i Catalunya.

Arrenca el compte enrere per a investir un nou president de la Generalitat, abans del 26 de març. Al Parlament més fragmentat de la història, el PSC ha estat la força més votada i l'independentisme ha revalidat la majoria absoluta amb un canvi de lideratge amb ERC que ha passat Junts, i la desfeta de Ciutadans i del Partit Popular. El mateix dia que la Fiscalia recorre el tercer grau als presos independentistes del procés i que l'Audiència Nacional hagi ordenat la detenció del raper Pablo Hasél, que s'ha tancat al rectorat de la Universitat de Lleida per a evitar el seu empresonament.

El PSC s'imposa en una eleccions al Parlament de Catalunya, marcades per la pandèmia i una abstenció que ha estat rècord. Els socialistes tenen molt difícil fer-se amb la Generalitat perquè han empatat a escons amb ERC que busca el recolzament de Junts i comuns per a formar governEls partits independentistes superen el 50% de vots per primera vegada, mentre l'ultra dreta entra al Parlament, i Ciutadans i el Partit Popular analitzen els seus dolents resultats. La Fiscalia ha recorregut el tercer grau dels nou polítics empresonats pel procés, l'endemà de les eleccions al Parlament de Catalunya. Llibertat amb càrrecs el treballador d'una residència de gent gran d'Alcanar que havia estat detingut pels mossos per pressumptes agressions sexuals. El raper Pablo Hasél es tanca a la Universitat de Lleida per a evitar la seva detenció.

Les eleccions del 14-F deixen als candidats socialista i republicà, Salvador Illa i Pere Aragonès, com a aspirants a ser investits presidents de la Generalitat de Catalunya. El PSC ha estat el partit més votat a les eleccions al Parlament, però ha empatat amb escons amb Esquerra Republicana.

A Ràdio Nacional, Illa ha assegurat que es presentarà a la investidura i que intentarà obtenir el suport dels comuns. Des d'Esquerra Republicana parlen d'una majoria independentista, que sumi els comuns. La cap de llista de Junts, Laura Borràs, de la seva banda diu estar disposada a investir un president d'ERC. Seran claus els vots de la CUP perquè sigui possible i també han trucat als comuns que, en canvi, deixen clar que no volen cap acord amb JxCat i insisteixen en un tripartit d'esquerres.

Vox es decanta per exercir una oposició forta. Ciutadans esquiva les responsabilitats i atribueix la patacada a la baixa participació i la campanya en format telemàtic. Comença un període de negociacions després d'uns comicis amb la participació més baixa de la història i en els quals l'independentisme ha superat el 50% dels escons, i per primera vegada, el 50% dels vots.