Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els partits polítics llencen els últims missatges per mobilitzar els indecisos i trencar l'amenaça de l'abstenció. La situació epidemiològica és millor de la que preveia el departament de Salut i augura que respectant les mesures serà segur anar a votar el diumenge. Si la junta electoral de zona no respon una al·legació implica que queda rebutjada i, per tan, caldrà presentar-se al col·legi electoral el diumenge. Avui fa un any de la cancel·lació del Mobile World Congress, a causa del coronavirus. L'organització del congrés treballa en l'edició d'enguany. Els restauradors i els hotelers de Barcelona confien en recuperar part dels ingressos perduts. Durant els mesos de desembre i gener s'han detectat una trentena de talls de llum per Endesa, a diverses zones de Barcelona. La companyia elèctrica afirma que s'han solucionat de forma provisional, excepte a Nou Barris. L'ajuntament de la ciutat ha instat Endesa a resoldre aquestes incidències i no es tornin a repetir.

La campanya del 14-F arriba a la seva fi. En els actes de tancament les principals forces que pugnen per la Generalitat posen tota la carn a la graella amb la presència dels seus principals líders. Sánchez, Casado, Iglesias tornen a Catalunya per intentar acabar de mobilitzar el vot no sobiranista. A l’altra banda, les forces sobiranistes encara cueja el compromís escrit de no pactar un Govern amb el PSC. També insisteixen en la crida a la participació perquè l'independentisme continuï sent majoritari al Parlament i barrar el pas a l'extremadreta.

Ciutadans alerta que no anar a votar pot suposar "4 anys més de penediment". El PDeCAT apel·la al "realisme" dels independentistes de la ma del PNB. El socialista Salvador Illa insisteix que el veto contra ell és un "gran error polític".

Els partits polítics llencen els últims missatges per mobilitzar els indecisos i trencar l'amenaça de l'abstenció. La situació sanitària que envoltarà la jornada electoral és millor del que preveia la Generalitat. Avui fa un any que es va cancel·lar el Mobile World Congres a causa del coronavirus. L'organització del congrés treballa en l'edició d'enguany. Els restauradors i els hotelers de Barcelona confien en recuperar part dels ingressos perduts. El Barça jugarà demà amb l'Alabès, amb un equip ple de baixes.

Maria Martín, directora de comunicació de GAD3 explica en una entrevista al Cafè d'Idees que el tracking et permet veure millor les tendències que sorgeixen en les últimes setmanes i a més no es posa en risc els treballadors. En aquestes eleccions han arribat a la conclusió que hi predomina més l'abstenció davant el vot que la indecisió. RTVE oferirà diumenge a les 20 h un sondeig elaborat per GAD3.

El president de la Junta Electoral de Zona de Barcelona, Santiago García, reconeix que la majoria d'al·legacions a formar part d'una mesa electoral aquest 14-F no es resoldran abans dels comicis. En una entrevista al Cafè d'idees de Gemma Nierga, explica que han rebut unes 10.000 al·legacions i que en falten per resoldre un 20%, entre 2.000 i 3.000. Reconeix que diumenge hi haurà molts recursos sense resoldre i recorda que, qui no tingui resposta, s'hi haurà de presentar per silenci administratiu.

García ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat, assegurant que leseleccions del 14 de febrer a Catalunya es faran amb normalitat. El president de la Junta Electoral de Zona de Barcelona també assegura que no s'han comès massa errors resolent les peticions d'excusa, ja que ja havien previst unaallau d'al·legacions, i explica que a les meses que no s'hagin constituït diumenge, es votarà dimarts.

Penúltim dia de campanya i el protagonisme absolut se l'ha emportat el compromís per escrit dels partits independentistes de vetar explícitament un possible acord de govern amb el PSC. La proposta l'ha fet Catalans per la independència, una entitat escindida de l'ANC. El candidat socialista, Salvador Illa, ho considera “un error” i assegura que és “la fotografia de Colom de l’independentisme”. En canvi des de Junts, Laura Borràs, assetja Pere Aragonès per ser l’únic a no signar personalment el manifest i l'insta a estendre l'acord al Congrés. Els comuns també ataquen als republicans a qui acusen d'estar "hipotecats" amb JxCat i parlen d'estratègia per fer Borràs presidenta. El presidenciable per Esquerra ha contestat que "és definitiu" i que "ERC té paraula". Ciutadans i PP no es creuen el veto i adverteixen que els republicans ja tenen l'acord tancat amb el PSC si sumen.

Els partits independentistes posen per escrit el seu veto explícit a un acord de govern amb el PSC. La proposta l'ha fet Catalans per la independència, una entitat escindida de l'ANC. Diumenge es podrà votar a l'aire lliure dins dels col·legis electoralsHan mort més de 20.000 persones a Catalunya, a causa de la Covid-19, malgrat que la majoria d'indicadors continuen disminuint. Avui és el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència que vol reduir la bretxa de gèneres en tots els àmbits científics.

Més de 20.000 defuncions a Catalunya, a causa de la Covid-19, des de l'inici de la pandèmia per coronavirus. Avui, la majoria dels indicadors es mantenen estables, mentre la pressió hospitalària disminueix molt lentament. A partir de dissabte, els usuaris de les residències de gent gran de Catalunya podran sortir a passejar, estar uns dies a casa amb la família o rebre visites. Avui se celebra el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència que vol reduir la bretxa de gèneres a les ciències. Gairebé 500 escoles catalanes s'han connectat virtualment amb més de 400 investigadores de diferents àmbits científics. Un manifest signat per líders de partits independentistes veta acords de govern amb el PSC. La voluntat és esvair dubtes sobre la formació d'un tripartit i mobilitzar el propi electorat.

Un manifest signat pels partits independentistes veta acords de govern amb el PSC. La voluntat dels promotors és esvair tot tipus de dubtes sobre la formació d'un tripartit i mobilitzar el propi electorat. Catalunya supera els 20.000 morts per la Covid-19, mentre la pressió hospitalària disminueix molt lentament. Les meses electorals es podran muntar a l'aire lliure, dins dels col·legis electorals. També es permet el trasllat de suplents a altres centres propers, però no podrà haver-hi voluntaris a les meses, segons ha acordat la Junta Electoral. El Barça perd amb el Sevilla (2-0) i es complica la classificació per a la final de Copa.

La Giuliana Magri fa més d'una dècada que investiga a l'Institut de Recerca de l'Hospital del Mar i està centrada en la covid-19. "Nuestra investigación permite saber si por ejemplo una vez que ya has superado la infección estás protegido o no frente a nuevas infecciones". La carrera científica comporta molts sacrificis personals i encara més si ets dona perquè al món de la ciència la bretxa de gènere continua present. Per això lluiten per reivindicar el seu lloc i com explica l'investigadora Jana Selent en aquests moments de pandèmia "es una situación especial y yo creo que requiere mucho esfuerzo y estamos dispuestas a hacerlo".

La campanya del 14-F esprem ja els darrers cartutxos abans de la jornada de reflexió de dissabte. El compromís per escrit dels partits independentistes a no pactar la formació d'un Govern amb el PSC després de les eleccions s'ha convertit en el protagonista absolut dels darrers missatges. El candidat socialista, Salvador Illa, ho considera "un error" i assegura que és "la fotografia de Colom de l'independentisme". En canvi des de Junts, Laura Borràs, assetja Pere Aragonès per ser l'únic a no signar personalment el manifest. Els comuns també ataquen als republicans a qui acusen d'estar "hipotecats" amb JxCat. El presidenciable per Esquerra ha contestat que "és definitiu" i que "ERC té paraula".

El director general de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray, ha afirmat que començaran a vacunar el personal educatiu "ben aviat". Cambray ha explicat en delcaracions a La2 i Ràdio4 que s'està tancant amb el Departament de Salut el pla de vacunació i que, com es va anunciar el passat dimarts, la previsió és que abans de finals de curs tots els docents estiguin vacunats.  La vacuna que se'ls administrarà serà la d'AstraZeneca i per això ha reconegut que el personal de més de 55 anys "haurà d'esperar una mica més". "Però no hi haurà massa marge de diferència entre unes vacunes i unes altres", ha afegit. Pel que fa als efectes de la pandèmia als centres, ha aventurat que "el pitjor ha passat" tot i que ha insistit que cal ser cautelosos.