Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Jaume Asens reconeix que li agrada la fórmula d'un Govern d'ERC i els Comuns amb el suport del PSC des de fora. El president del Grup Parlamentari d'Unidas Podemos al Congrés dels Diputats aposta per un govern d'esquerres i critica Salvador Illa per "enganyar a la gent" buscant una "investidura 'fake'", ja que "s'autoenganya quan pretén ser investit amb uns números que no donen". Sobre Junts per Catalunya, diu que s'hi volen entendre, però no poden formar part del mateix Govern, ja que "el projecte de país és molt diferent".

El representant dels Comuns critica els aldarulls posteriors a les protestes contra l'empresonament de Pablo Hasél, però creu que els disturbis no han de desenfocar l'origen del problema, i que l'empresonament del raper és "l'espurna que connecta amb altres malestars". Asens assegura que si fos per ells "els presos ja estarien en llibertat", però que formen part d'un govern de coalició, que els ritmes del PSOE els "exasperen" i que el ministre de Justícia últimament no li agrada el telèfon.

Noves mobilitzacions contra l'empresonament del raper Pablo Hasél, l'endemà dels aldarulls a diverses ciutats catalanes, amb nombrosos ferits, destroses i saquejos. El mateix dia que ERC i les CUP es reuneixen per primera vegada després de les eleccions per buscar un acord de formar govern. Vist per a sentència el judici contra els acusats pels atemptats de Barcelona i CambrilsEls mestres han començat a rebre les primeres dosis de les vacunes contra la Covid-19 i Sanitat i les Comunitats Autònomes acorden els següents grups d'edat en vacunar-se.

  • Els dos equips negociadors coincideixen en la victòria de l'independentisme i les esquerres
  • Republicans i cupaires s'han emplaçat a una nova trobada la setmana vinent
  • Esquerra continuarà la ronda de converses amb JxCat i els comuns en els propers dies

El conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha condemnat els actes de violència gratuïta registrats durant les manifestacions a diverses ciutats catalanes, contra l'empresonament del raper Pablo Hasél. El conseller s'ha reunit amb la cúpula dels mossos per analitzar les protestes que qualifiquen de violència desmesurada i gratuïta amb nombrosos danys a comerços i mobiliari urbà. Els actes violents han deixat un balanç de 25 agents ferits, 18 manifestants detinguts i 30 persones ateses pels serveis d'emergències mèdiques. El judici dels atemptats del 17A a Barcelona i Cambrils ha quedat vist per a sentència avui a l'Audiència Nacional, després de tres mesos. Els acusats reivindiquen la seva inocència i les seves defenses mantenen que no s'ha provat que pertenyessin a la cèl·lula terrorista. Salut comença a vacunar docents fins als 55 anys i persones majors de 80 i discapacitats sense autonomia física o mental. Amics i veïns acomiaden el poeta Joan MargaritL'actriu Carme Elías rebrà el premi Gaudí d'honor per cinc dècades d'ofici i versatilitat.

Mestres, personal d'administració i serveis de les escoles, monitoratge extern i també els pae, el personal d'atenció a l'educació, ja estan rebent les cites per vacunar-los en algun dels 37 espais habilitats arreu del territori català. Els que ja havien demanat torn per avui mateix ja han rebut la primera dosi d'Astrazena, una notícia molt esperada i ben rebuda pels sindicats de l'educació, que tanmateix haurien volgut rebre la informació sobre el procediment i els detalls de tot el procés amb més marge de temps per resoldre alguns dubtes.

Interior i la cúpula dels mossos qualifiquen de violència desmesurada i gratuïta, amb nombrosos danys a comerços i mobiliari urbà, els aldarulls a diverses ciutats catalanes durant les manifestacions de suport al raper Pablo Hasél. 18 detinguts, 25 agents ferits i 30 manifestants atesos pels serveis mèdics és el balanç. El judici pels atemptats del 17A a Barcelona i Cambrils ha quedat vist per a sentència. Els acusats reivindiquen la seva inocència i les seves defenses manetenen que no s'ha provat que pertenyessin a la cèl·lula terrorista. Homenatge d'amics i veïns al poeta Joan Margarit, mort ahir per càncer. El PSG destrossa el Barça, en partit de Champions (1-4).

Elsa Artadi ofereix "revertir-ho tot" en referència als acords de Junts per Catalunya amb el PSC arreu de territori. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, la vicepresidenta de JxCat confia que no es reediti un tripartit al Govern, i reitera que el seu partit ha oferit i segueix oferint revertir pactes municipals i supramunicipals amb el PSC per "preservar la unitat independentista".

En relació amb els aldarulls i les actuacions dels Mossos en les protestes contra l'empresonament del raperPablo Hasél, considera que sempre s'han de revistar i que "la millor manera de protegir un cos és exigir exemplaritat". D'altra banda, reitera que"la taula de diàleg ha sigut un fracàs", i considera que el que cal és "una negociació real" i no un "reportatge fotogràfic" a la Moncloa. Sobre una eventual investidura de Pere Aragonès, la vicepresidenta de JxCat diu que ells aposten per un "govern d'independentistes", i no "amb independentistes", i defensa que l'important no és qui, sinó el què es vol fer al Govern: "Pere Aragonès serà tan bon president com ho sigui el programa de legislatura", ha dit.

Salut començarà demà a vacunar als mestres que s'afegiran a altres col·lectius essencials com cossos policials i funcionaris de presons que ja s'han vacunat. També està previst que aquesta setmana es vacunin els majors de 80 anys no residents. ERC vol començar a negociar amb la CUP i insisteix en incorporar els comuns per a formar govern, tot i la negativa de Junts. Ciutadans i Partit Popular descarten dimissions. Protestes a diferents ciutats i pobles de Catalunya per l'entrada a presó del raper Pablo Hasél, després que els mossos el detinguessin aquest matí.

El poeta i arquitecte Joan Margarit, Premi Cervantes 2019, ha mort aquest dimarts als 82 anys a Sant Just Desvern (Barcelona) a causa d'un càncer.

L'escriptor, a qui li van diagnosticar la malaltia fa poc menys d'un any, segons ha informat la família, va rebre el major guardó de les lletres espanyoles el 21 de desembre de l'any passat de mans dels reis, que es van desplaçar a Barcelona de manera privada per a fer-li lliurament del premi en un acte de caràcter "íntim i familiar", després que no pogués celebrar-se la cerimònia el 23 d'abril del passat any degut a la pandèmia.

Amb una trentena de llibres publicats, és un dels poetes en llengua catalana més llegits, i entre les seves referències temàtiques més recurrents figuren la guerra civil i la postguerra, els sentiments com l'amor, el desig i el dolor, la petjada familiar, la música i el jazz en particular, l'arquitectura, la llengua, el pas del temps o Barcelona.

Definit com "l'arquitecte de les paraules" per la seva formació arquitectònica, va ser catedràtic de Càlcul d'Estructures de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona.