Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Marta Vilalta està convençuda que Junts per Catalunya acceptarà la seva proposta de negociació amb l'Estat per trobar resposta al conflicte entre Catalunya Espanya. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, la secretària general adjunta d'Esquerra Republicana de Catalunya recorda que JxCat ja van formar part de la taula de diàleg i assegura que "en aquesta legislatura serà prioritari un marc de negociació". La portaveu dels republicans considera que el Govern que ha de sortir del 14-F no és "per tornar a la unilateralitat" i aposta per recuperar "la imatge del 3 d'octubre": "De les eleccions surt reforçada la idea d'un referèndum negociació".

Vilalta també aposta per revistar el model de seguretat pública "en el marc del Parlament", ja que es tracta d'un "debat complex". Reconeix que serà un dels temes de les negociacions per formar Govern, com també ho serà la imputació de Laura Borràs, ja que "complica" el que pugui passar aquesta legislatura. "Solidaritat amb els que pateixen la repressió de l'Estat, però implacables amb les males praxis", considera al respecte.

La directora del Barcelona Oberta, Núria Paricio, demana contundència en les actuacions i responsabilitats en les actuacions per frenar els aldarulls que es produeixen durant les protestes contra l'empresonament del raper Pablo Hasél. La representant del comerç barceloní defensa que agents actuin quan hi ha actuacions violentes i assegura que "mai" qüestionaran l'actuació dels cossos de seguretat. Paricio destaca que "tothom té dret a manifestar-se", però diu que el que s'ha viscut els darrers dies són actes vandàlics i un atac contra la propietat privada. Fins a 25 establiments han patit ja desperfectes, als que s'hi podrien sumar 10 més, segons la directora de Barcelona Oberta.

Tercer dia de protestes contra l'empresonament del raper Pablo Hasél. Anit es van repetir els aldarulls, mentre l'Audiència de Lleida ha ratificat la condemna de dos anys i mig de presó per agredir el testimoni d'un judici. L'actuació policial condiciona les negociacions entre els partits per formar govern. Salut ha ajornat la decisió de les restriccions a l'espera de tenir més dades que confirmin o no si han millorat els indicadors de la pandèmia.

Segona nit consecutiva d'aldarulls en protesta per l'empresonament del raper Pablo Hasél. Grups organitzats de joves violents van causar destrosses al centre de Barcelona, Girona, Lleida i Madrid, entre d'altres, amb saquejos a comerços i contenidors cremats. Els Mossos d'Esquadre investiguen si una bala de foam va causar la pèrdua d'un ull a una manifestant durant els aldarulls de dimarts. Els responsables dels mossos ho lamenten i qualifiquen els incidents de greus i violents. Segons una filtració, l'informe jurídic del Parlament Europeu proposarà aixecar la immunitat a l'expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Clara Ponsatí i Toni Comín. Els sindicats CCOO i UGT han convocat concentracions per reclamar al nou Parlament que aprovi amb urgència els pressupostos per reactivar l'economia, reforçar la sanitat i protegir els 2 milions de persones en risc de pobresa a Catalunya, a més d'exigir la derogació de la reforma laboral i l'increment del Salari Mínim Interprofessional (SMI).

Les estacions d'esquí catalanes tenen aquests dies i fins a finals de març el gruix d’esquiadors més important de tota la temporada. Gairebé 2.000 alumnes de les comarques del Pirineu omplen les pistes amb el programa d'esport blanc escolar. A la neu, els nens continuen amb el seu grup bombolla i han de complir les mesures covid-19. Aquesta activitat escolar ajuda a reactivar l'economia de les zones de muntanya. Enguany les pistes d'esquí tan sols han rebut un 5 per cent dels esquiadors de la temporada passada.

Segona nit consecutiva d'aldarulls en protesta per l'empresonament del raper Pablo Hasél. Grups organitzats de joves violents van causar destrosses al centre de Barcelona, Girona i Lleida, amb saquejos a comerços, contenidors cremats, 33 detencions i 14 ferits. Els mossos investiguen si un projectil de foam va causar la pèrdua d'un ull a una manifestant, durant els aldarulls a Barcelona, i que els mossos lamenten i qualifiquen de greus. L'informe jurídic del Parlament Europeu proposarà aixecar la immunitat a l'expresident Carles Puigdemont i als exconsellers Clara Ponsatí i Toni Comín. La nadadora Ona Carbonell torna a la piscina, després de la seva maternitat.

Van començar sent concentracions pacífiques a Barcelona en defensa de l'alliberament del raper Pablo Hasèl i, una nit més, es fvan convertir en altercats violents. Andrés García Berrio ha explicat que "tots els elements ens porten a la conclusió que la causa de la lesió és l'impacte d'un projectil de foam per part dels antidisturbis". Per això ha demanat a aquells que tinguin imatges del moment de l'impacte que les hi manin perquè es pugui seguir amb la recerca de l'ocorregut.

Imma Viudes, portaveu del sindicat policial SAP-FEPOL, ha mostrat el seu 'màxim rebuig' als aldarulls de les manifestacions en suport a Pablo Hasél. Denuncia la “manca de previsió flagrant” de la Conselleria d’Interior i demana a la classe política una condemna ferma de la violència al carrer. Segons Viudes, hi ha un grup professionalitat que va directament a fer mal a la policia.