Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

RTVE ha entrevistat un agent operatiu dels Mossos d'Esquadra que ha estat aquesta setmana en la primera línia dels aldarulls a Barcelona durant les protestes a favor de Pablo Hasél. "No tinc por, perquè si no, no em dedicaria a aquesta feina", assegura. Per qüestions de seguretat preserva la seva identitat. Ens explica perquè s'utilitzen tècniques com les de l'encapsulament dels manifestants, qüestionades per entitats com Irídía. En l'entrevista, realitzada per Carol Espona, també ens descriu com és assaltat un furgó policial.

L'agent de la unitat ARRO explica que estan entrenats per aguantar les provocacions dels manifestants i que intervenen quan l'ordre públic ja està perdut. Lamenta que els polítics qüestionin la seva feina i els vulguin utilitzar de manera partidista, en referència a les declaracions del conseller d'Interior, Miquel Sàmper, que va demanar la revisió del model policial només 48 hores després de l'inici dels aldarulls.

El portaveu del Sindicat de Llogaters, Jaime Palomera,  ha criticat durament al Cafè d’Idees de Ràdio 4 i La2 la decisió del PSOE de “fer marxa enrere” alhora de regular els preus dels lloguers a l’Estat. Assegura que incompleix el seu compromís i per tant “és el frau democràtic més important de la legislatura”.

Entrevistat per Gemma Nierga, Palomera, ha alertat que durant els primers sis mesos de pandèmia els preus no van baixar i ho atribueix a l’actuació premeditada dels “fons voltors” de tenir pisos buits per especular i evitar que s’ajusti el mercat. "Si hi ha actors que fan pujades de preus que asfixien a famílies, l'administració ha d'intervenir perquè l'habitatge és un dret fonamental", ha afegit.

El portaveu del Sindicat de LLogaters també ha acusat l’exalcalde de Barcelona, Joan Clos,  d’actuar de president de les grans immobiliàries i pressionar “sistemàticament” al govern espanyol perquè no hi hagi una regulació.

Elisenda Paluzie aposta per un Govern d'ERC, JxCat i CUP, ja que l'entrada dels cupaires a l'executiu "donaria molta més força" i creu que seria "important" que agafessin la presidència del Parlament. Tot i això, en una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, veu contradiccions "molt grans" del seu programa amb l'acció de govern amb Esquerra i Junts. Paluzie defensa accions des de les institucions per preparar una "declaració d'independència efectiva" i que, si hi ha un Govern independentista, s'han de repartir estratègies i no només conselleries.

La presidenta de l'ANC recorda que al 14-F "les forces independentistes plantejaven camins diferents" i que Esquerra ha guanyat sense plantejar una declaració d'independència: "Quant temps s'ha d'esperar per a un referèndum acordat i l'amnistia?", ha preguntat als republicans. Paluzie creu que cal una "nova base" centrada en la confiança i la independència en un no Govern independentista, ja que hi ha una "dinàmica de desconfiança que s'arrossega des de fa temps" entre ERC i JxCat.

Sobre els aldarulls de les protestes per la llibertat de Pablo Hasél, Elisenda Paluzie diu que no es pot banalitzar el nazisme i que no aplaudeix que es trenquin vidres, però que tampoc li agrada "que els comerciants del Passeig de Gràcia diguin que van tenir'la nit dels vidres trencats'". D'altra banda, reconeix la derrota de la candidatura de l'ANC a les eleccions de PIMEC, tot i recordar que Eines Pimec havia "denunciat irregularitats".

Nova convocatòria de protesta per l'empresonament de Pablo Hasél, després d'una setmana de disturbis. La manifestació d'ahir es va saldar amb 3 detinguts i es van cremar una desena de contenidors. Una setmana d'aldarulls que estan acabant amb la paciència dels veïns del centre de Barcelona; a més de danys en el mobiliari urbà i en els comerços.  La Generalitat ha reiterat avui el seu suport als mossos i ha defensat que el dret de manifestació no empara fets violents, però insisteix en que cal investigar possibles males actuacions per part d'agents del cos.

Baixa la intensitat en la setana nit consecutiva d'incidents a Barcelona en protesta per l'empresonament del raper Pablo Hasél, que s'ha saldat amb 3 persones detingudes. Els veïns es manifesten farts dels actes vandàlics que tenen lloc després de les manifestacions per les destrosses del mobiliari urbà i la crema de contenidors. Felip VI presideix l'acte de record de l'intent de cop d'estat del 23F, ara fa quaranta anys. Les xifres de la pandèmia encara tensionen el sistema sanitari català. Carme Forcadell i Dolors Bassa continuran gaudint del tercer grau penitenciari. El jutjat de vigilància penitenciària del que depenen les presons on compleixen condemna ha rebutjat la petició de la Fiscalia de suspendre'l mentre resol sobre el fons. Una exposició al Museu de la Música de Barcelona i al Museu Pau Casals conmemora els 100 anys de l'Orquestra Pau Casals.

El Rei Felip VI ha presidit aquest dimarts en el Congrés l'acte pel quarantè aniversari del fracàs de la temptativa colpista del 23 de febrer de 1981, una cerimònia en la qual Unides Podem no ha aplaudit ni el seu discurs ni el de la presidenta de la Cambra, Meritxell Batet, i a la qual no han assistit ni les forces independentistes ni les nacionalistes.

Esquerra Republicana, Bildu, Junts, PDeCAT, el BNG i la CUP, no assisteixen a l'acte perquè el seu objectiu diuen és acabar amb el que anomenen el règim del 78 i les institucions que el representen com la corona.

L’Informatiu també hem volgut recordar aquell 23F amb el testimoni de dos persones que el van viure en pròpia carn. D’una banda l’aleshores diputada socialista al Congrés, Anna Balletbò, que va demanar sortir perquè estava embarassada. També amb el periodista Andreu Farràs, Premi Ondas 2001 per 'El 23-F des de dins'

Un 25% dels malalts de covid pateix el què es coneix com a efluvi telogènic: una caiguda sobtada i abundant del cabell que preocupa molt als qui la pateixen. Els dermatòlegs envien un missatge de calma:  aquesta caiguda del cabell és inofensiva i només dura uns mesos.

Felip VI defensa els valors de la democràcia en l'acte de record en el Congrés de l'intent de cop d'estat de fa 40 anys. Pedro Sánchez i els seus quatre vicepresidents han assistit en aquest acte institucional en que no han participat els partits independentistes perquè el consideren un blanqueig de la monarquia espanyolaDisminueix la intensitat de les protestes contra l'empresonament del raper Pablo Hasél en la setena nit d'incidents amb la detenció de tres persones. Les xifres de la pandèmia encara tensionen el sistema sanitari amb més de 1900 persones hospitalitzades i gairebé 600 ingressats a les UCI. Ni la Fiscalia ni els mossos han rebut cap denúncia de moment, respecte del pressumpte cas d'abusos i vexacions a alumnes per part de docents de l'Institut del Teatre.