Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Carles Riera assegura que la CUP està "molt lluny" de plantejar-se entrar al Govern. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, el diputat cupaire reitera que assumiran totes les responsabilitats necessàries, però han de decidir si és més idoni des del Govern, donant suport extern o a l'oposició. A més, apunta queJunts per Catalunya "haurà de fer un gir cap a l'esquerra si vol parlar amb nosaltres". El representant de la CUP assegura que tampoc tenen "cap problema" en entrar a la mesa del Parlament de Catalunya, amb l'objectiu de defensar la seva sobirania. Sobre el conflicte amb l'Estat, Reira explica que aposten per "un escenari de conflicte i confrontació, que faci inevitable el diàleg", que si formen part de la taula de negociació serà per parlar d'autodeterminació, referèndum i amnistia, i acusa ERC d'estar en una via morta en aquest sentit. Pel que fa a les actuacions dels Mossos en els aldarulls posteriors a les protestes per la llibertat de Pablo Hasél, el diputat de la CUP assenyala que "en l'origen de la violència sempre hi ha una actuació policial desproporcionada" i apunta que en determinades accions i aldarulls hi poden haver policies infiltrats. Riera confirma que la CUP aposta per dissoldre la BRIMO, ja que "és un cos altament militaritzat".

Sisena nit de protestes a Barcelona. La tensió ha començat amb el llançament d'objectes contundents i bengales a la prefectura de la Policia Nacional a la Via Laietana. Els Mossos han detingut un grup d'encaputxats que intentaven saquejar la botiga de 'Guess' del Passeig de Gràcia.

Els saquejos i les destrosses tornen a marca una cinquena nit de protestes a Barcelona. Els Mossos detenen 38 persones a Catalunya, 16 de les quals menors. El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, es reuneix amb els sindicats dels Mossos, molt molestos amb la cúpula de la Conselleria per la manca de suport als agents. Ens fixem en el Montmell, el municipi amb més abstenció de Catalunya aquest 14-F. El Barça juga al Camp Nou amb el Cadis per retallar distàncies amb l'Atlètic de Madrid, que ahir va perdre a la Lliga.

Lluís Falgàs entrevista Joan Ridao, professor de Dret Constitucional a la UB i lletrat major del Parlament, càrrec que deixarà per reincorporar-se a la Universitat. Ridao ha estat diputat d'ERC al Congrés i secretari general d'ERC. Falgàs li demanarà per la seva trajectòria i pel llibre que ha coordinat: "Lleis polítiques de Catalunya', que recopila les principals lleis polítiques catalanes acompanyades d'un comentari. A més, Falgàs analitzarà el resultat de les eleccions del 14F i la configuració del nou Parlament, que s'ha de constituir abans del 12 de març.

Barcelona s'ha llevat aquest dissabte amb el rastre de la quarta nit consecutiva de vandalisme. Les protestes per l'empresonament de Pablo Hasél van derivar en barricades i llançament d'objectes contra els cordons policials. Els incidents van deixar sis ferits i quatre persones detingudes, dues a Barcelona per atemptar contra agents de l'autoritat i dues més a Girona per llançar pedres contra els agents.

Aquests darrers episodis han portat als sindicats dels Mossos a reclamar una reunió urgent amb el conseller d'interior Miquel Sàmper. En un comunicat expressen el seu malestar per les crítiques que han rebut i adverteixen que són "al límit" de poder garantir la pau social dins el cos policial.

Menys carrils i menys places d'aparcament al voltant de les escoles. És la mesura que vol adoptar l'ajuntament de Barcelona per reduir la contaminació i el soroll que hi ha a prop dels centres educatius. Famílies i mestres aplaudeixen el canvi.

Després de l'ensopegada a la Champions davant el Paris Saint Germain, el Barça prepara el partit davant el Cadis. Koeman espera que l'equip reaccioni, i mantingui la bona dinàmica a la lliga, per encadenar la vuitena victòria.

Barcelona s'ha llevat aquest dissabte amb el rastre de la quarta nit consecutiva de vandalisme. Les protestes per l'empresonament de Pablo Hasél van derivar en barricades i llançament d'objectes contra els cordons policials. Els incidents van deixar sis ferits i quatre persones detingudes, dues a Barcelona per atemptar contra agents de l'autoritat i dues més a Girona per llançar pedres contra els agents.

Aquests darrers episodis han portat als sindicats dels Mossos a reclamar una reunió urgent amb el conseller d'interior Miquel Sàmper. En un comunicat expressen el seu malestar per les crítiques que han rebut i adverteixen que són "al límit" de poder garantir la pau social dins el cos policial.

Quarta nit d'aldarulls en protesta per l'empresonament del raper Pablo Hasél a diverses ciutats catalanes. Els mossos es veuen al mig de la polèmica en sentir-se al centre del debat polític i com a moneda de canvi en les negociacions per formar un nou govern a Catalunya. Les paraules del conseller d'Interior, Sàmper, dient que cal canviar el model policial no han agradat al cos i el major Trapero ha reunit els comandaments per donar-los suport i agrair-los la feina. Aragonès ha anunciat canvis a Interior a la nova Legislatura.

Indignació en el cos de Mossos d'Esquadra per l'actitud de la cúpula d'Interior. Els agents se senten orfes i poc defensats, després dels greus aldarulls provocats arran de les protestes contra l'empressonament del raper Pablo Hasél. La majoria de sindicats policials exigeixen una condemna contundent de la violència i una defensa de la feina dels agents per garantir la seguretat pública. Es queixen que se'ls situi al centre de la picabaralla pública i com a moneda de canvi en les negociacions per formar govern. El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha posat en dubte el model policial, mentre la CUP culpa de la violència els agents de la Brimo i demana el desmantellament d'aquesta unitat. Salut ha decidit mantenir durant set dies més la totalitat de les restriccions fins ara vigents i només permetrà les activitats extraescolars. L'Hospital de Mataró ha aconseguit rebaixar a la meitat la pèrdua de pes en pacients ingressats per Covid-19 i ha posat en marxa un protocol de suplementació nutricional per a pal·liar els efectes de salut que la malaltia provoca.

Indignació en el cos de Mossos d'Esquadra per l'actitud de la cúpula d'Interior. Els agents se senten orfes i pocs defensats després dels greus aldarulls provocats arran de les protestes contra l'empresonament de Pablo Hasél. La majoria de sindicats del cos els exigeixen una condemna contundent de la violència i una defensa de la feina dels agents per garantir la seguretat pública. El conseller, Miquel Sàmper, ha posat en dubte el model policial. La CUP culpa de la violència els agents de la Brimo i demana el desmantellament d'aquesta unitat.

La tercera nit consecutiva d'aldarulls als carrers per l'empresonament del raper Pablo Hasél han desencadenat una tempesta política i policial. Els sindicats de mossos es queixen que se'ls posi al centre de la diana pública i com a moneda de canvi en les negociacions dels partits polítics per a la formació del govern. Els experts alerten que alguns joves participen en aquests actes violents per diversió. Els afectats pels aldarulls tenen dret a reclamar a les assegurances, segons ho ha acordat el consorci de compensació. A partir de dilluns, es mantenen una setmana més les restriccions, però sí que es permetran les activitats extraescolars. El Barça prepara el partit contra el Cadis de diumenge.