Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Govern i l’ajuntament de Barcelona han mostrat aquest dilluns la seva unitat institucional per rebutjar i condemnar la violència en els disturbis contra la presó del raper Pablo Hasel. Totes dues institucions han volgut insistir, després de reunir-se, a demanar calma i advertir, segons l’alcaldessa Ada Colau que “ la violència mai és el camí”.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper ha explicat que ha convocat l'Ajuntament per conèixer "la visió dels dispositius de seguretat del consistori i posar a disposició de la Guàrdia Urbana tots els elements d'estudi que és puguin fer per protegir els seves comissaries".

Els Mossos d'Esquadra han registrat aquest dilluns dues naus ocupades a Canet de Mar i Mataró on suposadament vivien dues persones relacionades amb els disturbis del passat dissabte.

L'expresident del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, l'exdirector de l'àrea de la presidència, Jaume Masferrer, i l'actual director general del club, Óscar Grau, han estat retinguts aquesta dilluns pels Mossos d'Esquadra. També s’ha detingut provisionalment al l’ex responsable dels serveis jurídics, Román Gómez Pontí, en el marc del registre les oficines de l'entitat blaugrana situades al Camp Nou.

Agents de l'Àrea Central de Delictes Econòmics dels Mossos d'Esquadra han entrat a registrar les oficines del FC Barcelona, en una operació policial relacionada amb el 'Barçagate'.  Concretament, s'investiga la suposada contractació d'una empresa per fer una campanya de desprestigi a les xarxes socials contra persones i entitats contraries a l'anteior junta directiva, presidida per Josep Maria Bartomeu.

L'expresident del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha estat arrestat juntament amb Òscar Grau, director general del club, Román Gómez Ponti, responsable dels serveis jurídics, i Jaume Masferrer, exdirector de la presidència. Els mossos d'esquadra han escorcollat les oficines del club per recopilar proves del cas "Barçagate". Escorcolls a dues naus industrials ocupades a Mataró i a Canet de Mar on, segons els mossos d'esquadra, hi podrien viure els instigadors dels aldarulls d'aquest cap de setmana a Barcelona. La Fiscalia es querella contra el president del Parlament, Roger Torrent i tres membres més de la mesa, per desobediència a l'haver admès a tràmit dues resolucions sobre el dret a l'autodeterminació i una altra on es reprovava la monarquia.

  • Els alumnes, que han sortit des de Plaça d'Espanya a les 11, exigeixen "el compromís ferm" per part de les institucions
  • "És necessari visibilitzar que aquesta situació no és un problema aïllat i particular de la institució", reclamen
  • Abús Art ha estat creada amb l'objectiu de recollir informació sobre els casos d'abús sexual al món de l'art

Jordi Rodríguez Lima, portaveu del Sindicat Sapol de la Guàrdia Urbana, assegura que tenen una manca de suport de les institucions. A més afirma que quan la policia està desautoritzada creix la inseguretat als carrers com s'ha vist en els darrers dies. Ens explica també,  la situació que va viure el policia que es trobava dins del vehicle al qual van calar foc en els aldarulls de dissabte. 

  • El conseller d'Interior confirma la detenció de la persona que va llençar el líquid inflamable a la furgona de la Guàrdia Urbana
  • Aposta per millorar la seguretat dels Mossos i les comissaries davant els actes violents dels darrers dies

<span class="hddn">Entrevista al '<a href="https://www.rtve.es/alacarta/videos/cafe-didees/" target="_blank">Cafè d'idees</a>' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4</span>

Miquel Sàmper reconeix que no s'ha condemnat de manera contundent la violència per no malmetre les negociacions amb la CUP. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, el conseller d'Interior diu que no vol criticar als cupaires, ja que estan en plenes negociacions: "No vull trencar res".  D'altra banda, Sàmper reacciona al pacte anunciat per Dolors Sabater entre la CUP ERC: creu que "l'acord no existeix" i veu "malament" que s'hagi d'assabentar d'aquest acord a través dels mitjans: "Aquestes coses s'han de parlar entre tots". El conseller en funcions reconeix que hauria volgut acabar la feina i demana que Interior es tregui del focus polític.

Sobre els aldarulls posteriors a les manifestacions per la llibertat de Pablo Hasél, el conseller confirma que una de les 14 persones detingudes dissabte és una noia italiana, responsable de ruixar amb líquid inflamable la furgoneta de la Guàrdia Urbana, i que es podria acusar d'homicidi, en grau de temptativa. Sàmper reconeix que els Mossos no treballen amb seguretat i nega les paraules del diputat cupaire Carles Riera sobre les intervencions policials: "Mai intervé la policia si no hi ha hagut un atac previ a la policia".

Aldarulls i atacs a bancs, comerços i a la comissaria de la Rambla en una nova nit d'incidents a Barcelona durant les protestes a favor de Pablo Hasél. La crema d'una furgoneta de la Guàrdia Urbana provoca la condemna dels sindicats policials i la majoria de partits polítics.

El director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, ha advertit a 'L'informatiu' que "no es pot seguir confonent el dret a manifestació amb la violència extrema que s'està veient als carrers de Catalunya des de fa ja deu dies". En aquest sentit, Ferrer assegura que el seu principal objectiu és donar resposta a la greu situació d'inseguretat que s'està vivint per culpa d'uns desordres que estan generant "tants danys i patiment" afegit a la situació de pandèmia. 

Amb relació al debat sobre el model d'ordre públic, el director de la policia catalana assegura que ara mateix els cossos policials "s'estan limitant a actuar d'acord amb les eines amb què se'ls ha dota" des del Parlament. En aquest sentit, insisteix que els Mossos estan prenent les decisions oportunes sempre "respectant els criteris de proporcionalitat i oportunitat".

Greus aldarulls a Barcelona. Cremen una furgoneta de la Guàrdia Urbana amb un agent a dins. Els sindicats policials exigeixen una resposta contundent de la classe política. 400.000 persones pateixen malalties minoritàries. Avui és el dia mundial. El Barça mostra la seva millor cara i guanya el Sevilla (0-2). Homenatge del Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat a Guillermina Motta.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet una crida a la "calma" i a rebutjar les "pràctiques que posen en perill la vida de les persones" després de la crema d'una furgoneta de la Guàrdia Urbana amb un agent a dins. Colau ha qualificat aquest atac "d'inadmissibles i immoral" i ha avisat que es podria haver produït una desgràcia. L'alcaldessa de Barcelona ha explicat que va rebre la trucada de suport de Pere Aragonès, Meritxell Budó i Miquel Sàmper, amb qui es reunirà aquesta setmana per prendre alguna mesura més de prevenció davant de fets violents com els dels darrers dies.