Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Tribunal de Comptes reclama 5,4 milions d’euros a 42 de dirigents públics catalans pel desviament de fons al Diplocat, l’organisme encarregat de la promoció a l’exterior del procés independentista.

A l’expresident Artur Mas és a que més se li reclama, 2,8 milions d’euros, seguit de Raül Romeva amb 2,1. L’exvicepresident Oriol Junqueras i l’expresident Carles Puigdemont hauran d’abonar prop de 2 milions respectivament.

Mas ha qualificat la decisió del Tribunal de Comptes de reclamar-li 2,8 milions d’euros com “un abús de poder” que només persegueix “la venjança” a través de la seva “mort política i civil per defensar unes determinades idees”.

El Govern ha mostrat immediatament el seu absolut rebuig a les penes imposades pel Tribunal de Comptes i insta a la Moncloa a “no mirar a una altra banda”. La portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja, ha assegurat que “estem davant una onada repressió d’alguns poders de l’estat contra l’independentisme”. En aquest sentit ha advertit que es tracta d’un “òrgan parajudicial que només busca la venjança” i demana al govern central “treballar en una solució”.

El Tribunal de Comptes reclama 5,4 milions d'euros en total a una quarantena d'ex alts càrrecs de la Generalitat per les despeses de promoció del procés a l'exterior. L'import més alt el que han d'afrontar Artur Mas i l'exconseller Andreu Mas Colell: 2,8 milions d'euros. Primera reunió a la Moncloa entre Pedro Sánchez Pere Aragonès. Més de 2.500 nous positius de coronavirus. Són, sobretot, casos provocats per la variant Delta i també brots originats pels viatges de final de curs. El Mobile presenta novetat en l'àmbit de la Salut. El Consell de Ministres aprova la Llei TransEspanya es classifica per a quarts de final de l'Eurocopa.

Irene Montero celebra que la Llei Trans hagi pogut finalment tirar endavant i es pugui portar a aprovació. Preguntada per si creu que ha guanyat la partida a la vicepresidenta Carmen Calvo, la ministra d'Igualtat del Govern espanyol assegura que sent satisfacció per la feina feta amb aquesta llei i que té la sensació d'haver fet bé la feina. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, destaca que es tracta d'una llei històrica, i recorda que fa uns mesos no estava tant clar que tirés endavant. Diu que no està preocupada amb què diputats del PSOE trenquin la disciplina de vot. Explica que vol garantir que es pugui reconèixer la identitat de gènere sense el requisit de l'hormonació. Sobre els indults, creu que el Govern central ha fet un pas molt valent i que ha estat a l'altura, cosa que no sempre ha estat així. Sobre si l'Advocacia de l'Estat s'ha de retirar de la causa del Tribunal de Comptes, prefereix ser discreta, "callar i treballar" des de dins. I creu que s'ha de poder parlar de tot a la taula de diàleg.

Trobada i salutació discreta entre Pere Aragonès i el rei Felip VI en la inauguració del Mobile World Congress. Aragonès ha coincidit també amb el president del Govern, Pedro Sánchez, un dia abans de la reunió a la Moncloa. La Generalitat i el Parlament organitzen actes d'homenatge als presos indultats. El Mobile arrenca una nova edició a Barcelona. Acollirà 35 mil congressistes, menys d'un terç dels assistents habituals per la pandèmia. Sanitat investiga els brots de coronavirus produïts durant els viatges de fi de curs.

Comença la vacunació del grup d'edat entre 30 i 34 anys que coincideix amb un repunt de contagis entre els més joves. La meitat dels contagis estan concentrats la ciutat de Barcelona. Hi ha més 200 alumnes contagiats als viatges de fi de curs. Salut vol incrementar el ritme de vacunació en aquestes franges d'edat. En paral·lel, l'oci nocturn, en el punt de mira, demana test d'antígens per accedir.

Augmenten els contagis pels brots detectats a viatges de fi de curs. Ha començat la vacunació del grup entre 30 i 34 anysPere Aragonès i el rei Felip VI es troben en la inauguració del Mobile World Congress. Acord entre Govern, patronal i sindicats per les pensions. El 97% dels estudiants ha superat la selectivitat. Avui és el Dia de l'Orgull LGTBIEspanya buscarà aquesta tarda davant Croàcia una plaça pels quarts de final de L'Eurocopa.

Pere Aragonès i el Rei Felip VI es troben en la inauguració del Mobile World Congress. El president de la Generalitat ha evitat la salutació oficial, però després en una trobada amb empresaris sí que s'han saludat. Aragonès ha coincidit també amb Pedro Sánchez 24 hores abans de la reunió a la Moncloa. El Mobile, que arrenca a mig gas en la seva edició més esperada amb 35.000 visitants i amb unes estrictes mesures sanitàries. Ja és el torn de vacunar-se als d'entre 30 i 34 anys que poden demanar cita. Coincideix amb un repunt de nous contagis que afecten precisament els més joves. Avui és el Dia de l'Orgull LGTBIEspanya buscarà aquesta tarda davant Croàcia una plaça pels quarts de final de l'Eurocopa.

El MWC'21 preveu atraure uns 35.000 visitants virtuals i presencials fins dijous 1 de juliol. Són xifres molt inferiors als anys prepandèmia, però, tant els organitzadors com els assistents, destaquen com un èxit que es pugui tornar a fer negocis cara a cara. Per poder assistir-hi és obligatori haver passat un test d'antígens amb 72 hores com a màxim de vigència. Les aplicacions i l'impacte de la tecnologia 5G són les grans protagonistes d'aquesta edició de 2021, sense grans presentacions de nous dispositius i algunes de les principals multinacionals participant només de manera virtual.

El rei i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, han obert el Mobile World Congress juntament amb el cap de l'executiu central, Pedro Sánchez. Aragonès ha evitat la salutació oficial a l'arribada del monarca i després tampoc fet el tradicional recorregut ni ha visitat el pavelló d'Espanya. Això sí, ha participat en la fotografia de grup. També l'alcaldessa Ada Colau ha evitat la salutació protocol·lària.

El rei Felip VI i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, intercanvien unes paraules a l'interior del Mobile World Congress, durant l'acte de benvinguda del màxim responsable de GSMA, John Hoffman. Aragonès no ha participat al besamans en l'arribada del monarca a la Fira de Barcelona, però sí ha acompanyat Felip VI i Pedro Sánchez en el recorregut per les instal·lacions del congrés i s'han fet plegats la foto de família.

Nadia Calviño confia a aconseguir que "el compromís" del Mobile World Congress amb Barcelona vagi més enllà del 2024. La vicepresidenta segona i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital revela que va sopar amb el responsable John Hoffman, CEO de la GSMA, i que aquest adora Barcelona Espanya. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga veu una molt bona notícia en el retorn presencial del MWC per recuperar la normalitat com més aviat millor. Assegura que l'economia està en fase de recuperació des del març, però que "tardarem un temps" a recuperar el nivell de producció creixement. La vicepresidenta defensa que el futur ha de deixar enrere el conflicte, i que els catalans constitucionalistes "tenen dret a viure en pau a casa seva". Destaca la normalitat que es va viure ahir en el sopar amb SánchezAragonès i el rei Felip VI. I veu un "fals debat" amb el repartiment dels fons de recuperació, ja que es tracta d'un "pla de país".

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del Govern, Pedro Sánchez, coincideixen dos dies abans de la reunió programada a la Moncloa, la primera entre els dos mandataris i que posa punt final a la setmana dels indults. Aragonès i Sánchez coincideixen en el sopar de benvinguda del Mobile World Congress que arrenca demà a Fira Gran Via. En aquest sopar també assistirà el rei Felip VI amb qui Aragonès tornarà a coincidir també després de les jornades del Cercle d'Economia

El Mobile World Congress comença oficialment aquest dilluns després d'haver cancel·lat la seva edició del 2020 a causa de la pandèmia. Serà una fira híbrida amb 1000 expositors dels quals el 70% seran presencials. S'espera que passin pel recinte de Fira Gran Via unes 35 mil persones, un terç de l'última edició del 2019. Tot i les dimensions reduïdes del format, els organitzadors valoren positivament que es pugui tornar a fer el congrés i creuen que marcarà un punt d'inflexió en la recuperació econòmica del sector.