Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Vida Festival compensarà tots aquells que es van quedar sense poder veure un concert ahir, després que l'aplicació de detecció dels testos, fallés. Oferirà compensacions econòmiques o organitzarà nous concerts. I de cara a aquest divendres, es podrà presentar el test també en paper per si l'aplicació mòbil torna a fallar.

Les llargues cues per fer-se la prova d’antígens i els problemes informàtics van marcar l’obertura del Festival de la Masia d’En Cabanyes de Vilanova i la Geltrú. Un problema tècnic va provocar un col·lapse que molts van viure amb resignació però que també va motivar moments d’indignació.

Lluís Falgàs entrevista Ferran Pedret, diputat del grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar i secretari primer de la Mesa del Parlament. Pedret diu que a Catalunya hi haurà referèndum, però que no serà d'autodeterminació. Serà, diu, per millorar l'autogovern. Durant el programa tracten l'encaix de Catalunya i Espanya, l'entrevista a la Moncloa entre Pere Aragonès i Pedro Sánchez i la causa del Tribunal de Comptes.

Fernando Sánchez Costa critica que les institucions catalanes només parlen amb una part. El president de Societat Civil Catalana lamenta que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, encara no s'hagin reunit amb ells, "la principal associació constitucionalista". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, considera que "són cecs davant una part de Catalunya". En aquest sentit, també critica el format de la taula de diàleg, perquè el president Pedro Sánchez només es reuneix amb el Govern independentista. Creu que l'octubre del 2017 s'explicarà com una insurrecció postmoderna. I que "si no anaven de debò", va ser una estafa i "han de dimitir tots". Tot i ser contrari als indults, reconeix que li va agradar la carta d'Oriol Junqueras. Per ell, demostra que ERC "ha assumit que tenien una imatge de Catalunya que no es corresponia amb la realitat". Es mostra satisfet amb el que reclama el Tribunal de Comptes als ex-alts càrrecs perquè "no pot ser que els nostres diners vagin a accions il·legals". Avança que faran un estudi a fons sobre la gent que ha marxat de Catalunya per culpa del Procés. I reclama "un acord de pacificació lingüística" entre el català i el castellà a Catalunya.

El Mobile World Congress ha tancat aquest dijous una edició de transició enmig de l’impacte de la pandèmia i després de la cancel·lació de l’any passat. El saló ha compaginat el format híbrid i amb una aposta foçada pels visitants locals i de proximitat. Ara el MWC té la vista posada en la cita de 2022, que se celebrarà del 28 de febrer al 3 de març i pretén ser la de la volta a la normalitat.

Les baixes en la fira d'enguany d’empreses com Vodafone, Deutsche Telekom, Ericsson, Qualcomm, Lenovo, Samsung, Sony, Nokia i Xiaomi han permès que per primera vegada l'esdeveniment d'emprenedors 4YFN, que solia celebrar-se en Fira Montjuïc. 

L’impacte econòmic també ha estat molt menor, lluny dels prop de 500 milions de les darreres edicions. En general els expositors locals marxen satisfets pels contactes que han pogut fer tot i les circumstancies i especialment després d’un any sense pràcticament activitat.

Vilanova i la Geltrú acull fins dissabte una nova edició del Vida Festival, el primer dels gran festivals que es fa sense distanciament social, amb mascareta FPP2 i test d'antígens diaris, que entren en el preu de la entrada, just abans dels concerts. 

Per a aquesta edició, el preu de l'entrada inclou test d'antígens nasals, que es faran tots els dies entre les 15.00 i les 22.00 hores a públic, fins a 1.500 a l'hora, a organitzadors i artistes, que hauran de donar negatiu en Covid-19 per poder entrar al recinte del festival.

Primer dia de l'entrada en vigor del certificat Covid. El document acredita o bé estar vacunat, haver passat la malaltia recentment o tenir un test negatiu. Els estudiants d'entre 12 i 17 anys començaran l'escola amb almenys una dosi de la vacuna. Els joves d'entre 16 i 29 anys a s'estan començant a vacunar. S'investiga una agressió sexual a Montserrat. La Generalitat destinarà 917 milions d'euros per a polítiques actives d'ocupació. S'acaba el Mobile World Congress.Avui s'entreguen els Premis Princesa de Girona Barcelona. Primer dia de Messi sense contracte en vigor en el Barça.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d'Empresa, Roger Torrent, han anunciat un pla de xoc d’ocupació a Catalunya i pel qual es destinaran 917 milions d’euros. Aquesta inversió anirà destinada a fomentar la contractació de dones, jovesmajors de 45 anys i per persones afectades per la pandèmia. Es calcula que haurà mig milió de persones beneficiades. Segon Aragonès es del pla “mes ambiciós” en matèria d’ocupació.

Ja es pot parlar de cinquena onada del coronavirus a Catalunya. Els contagis s'han multiplicat per cinc en una setmana i la incidència està pujant sobretot entre els joves. Per revertir la tendència, ja ha començat la vacunació del grup d'edat entre 16 i 29 anys. Uns pocs afortunats han aconseguit hora després de l'allau de demandes al servei de cita prèvia.

Vilanova i la Geltrú acull fins dissabte una nova edició del Vida Festival, el primer dels gran festivals que es fa sense distanciament social, amb mascareta FPP2 b test d'antígens diaris, que entren en el preu de la entrada, just abans dels concerts. Tres dies de concerts amb caps de cartell com Vetusta Morla, Love of Lesbian, Stay Homas i Rigoberta Bandini.

El director del festival, Dani Poveda, que ha reivindicat que aquesta edició vol convertir-se en referent perquè "altres festivals d'estiu també puguin obrir les seves portes de manera imminent".

Primer dia de l'entrada en vigor del certificat Covid. El document acredita qualsevol dels requisits: o bé estar vacunat, o haver passat la malaltia recentment o tenir un test negatiu. No és obligatori i permet agilitzar els controls. Els estudiants d'entre 12 i 17 anys començaran l'escola amb almenys una dosi de la vacuna. Els joves d'entre 16 i 29 anys ja s'estan començant a vacunar. Una trentena d'estudiants confinats a Malta per haver viatjat a l'avió amb un positiu. La Generalitat destinarà 917 milions d'euros per a polítiques actives d'ocupació. Avui s'entreguen els Premis Princesa de Girona a Barcelona. Primer dia de Messi sense contracte en vigor.

El nou passaport Covid per desplaçar-se pels països de la Unió Europea sense necessitat de quarantenes, ha entat en vigor de forma oficial aquest dijous. El certificat sanitari, que és gratuït, permet demostrar, a través d'un codi QR digital o en paper, que ja es disposa de la pauta completa de vacunació, s'ha passat la covid-19 en els darrers sis mesos o que la persona té un test amb resultat negatiu.

El passaport sanitari té una durada de 12 mesos. Ara bé, els estats poden imposar noves restriccions en cas d'empitjorament de la situació sanitària. A Espanya, on ja l'utilitzaven abans de l’entrada en vigor, són les comunitats autònomes les que expedeixen el certificat covid. Per viatjar dins de la Unió Europea no és obligatori tenir el passaport sanitari, però el document sí que està pensat per agilitzar els tràmits de control sanitari durant els desplaçaments.

Isabel Celaá anuncia que els alumnes d'entre 12 i 17 anys tornaran a les aules vacunats. La ministra d'Educació i Formació Professional anuncia que ja té l'autorització de l'EMA, i que es finalitzarà, a molt estirar, a principis de setembre. En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'idees, també descarta que aquest retorn a les aules es faci sense mascaretes. Reconeix que, si pogués decidir ara, no hauria tancat els centres educatius com es va fer el març del 2020. Defensa la nova llei educativa per buscar l'excel·lència i l'equitat, lluitant contra la segregació. Sobre la qüestió catalana, demana a l'independentisme que no es faci "pel·lícules que no poden arribar enlloc", ja que la Constitució no contempla l'autodeterminació. Diu que "no procedeix ni està al guió" traspassar les competències a la Generalitat per celebrar un referèndum. I reconeix que no sap si els indults són la solució, però els veu com l'inici d'un "arranjament extraordinari".