Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Consell de Ministres aprova els indults dels 9 condemnats pel procés, una mesura que arriba 4 anys després de l'1 d'octubre. El Tribunal Suprem no decidirà la seva sortida de la presó fins demà, una vegada publicat al BOE. L'oposició els rebutja i afirma que els recorreran. Des del PSC i Comuns creuen que es comença un nou cicle. S'acaba el curs escolar que ha estat marcat pels protocols anticovid i els confinaments. Barcelona manté les platges obertes per celebrar la revetlla, però endurirà el control d'accés a la zona de la Barceloneta per evitar molèsties als veïns.

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts els 9 decrets que concedeixen l'indult parcial per a Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Raül Romeva i Joaquim Forn. Una mesura de gràcia que el mateix president del Govern, Pedro Sánchez, ha defensat en una breu declaració institució per "raons d'utilitat pública" per restituir la convivència.

Sánchez ha explicat que els indults afecten les condemnes per sedició i malversació de fons públics, però no així per desobediència. El cap de l'executiu espanyol també ha confirmat que la mesura de gràcia serà reversible i està condicionada a què els nou condemnats no tornin a delinquir en un període que va dels 3 als 6 anys. Ara el Tribunal Suprem ha de decidir la sortida de la presó dels nou condemnats.

L'indult s'anul·larà si els presos del 'procés' delinqueixen entre tres i sis anys després de la seva concessió[if !supportLineBreakNewLine]

  • [endif]

El Consell de Ministres ha aprovat els indults als 9 presos independentistes. En una compareixença des de La Moncloa, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat que hi ha raons "d'utilitat pública" per indultar-los i ha explicat que es tracta d'expendients individuals i condicionats. La seva posada en llibertat està condicionada a no cometre delictes greus en un període d'entre 3 i 6 anys.

Segons Pedro Sánchez, ara toca obrir un nou temps de "diàleg i concordia. Ara és el moment de passar pàgina i tornar a la política. No podem ignorar-nos. Vivim junts i junts hem d'afrontar les mateixes dificultats. No serà fàcil, però val la pena", ha afegit el president del Govern. 

La Filharmònica de Viena actuarà el dia 18 de setembre. Es tracta d'un concert que s'havia de realitzar en 2020, però per la pandèmia s'ha ajornat fins al 2021. L'espectacle el produirà RTVE per a la Unió Europea de Radiotelevisió i es podrà seguir per més de 40 països. L'orquestra interpretarà la Simfonia núm. 4 en mi bemoll major, la 'Romàntica', d'Anton Bruckner.

El Consell de Ministres aprova els indults, una mesura que arriba 4 anys després de l'1 d'octubre. L'oposició els rebutja i afirma que els recorreran. Des del PSC i Comuns creuen que es comença un nou cicle. Avui acaba el curs escolar que ha estat marcat pels protocols anticovid i els confinaments. Osuman Dembelé ja és a Barcelona on els metges del club valoraran la seva lesió.

  • Sanitat pretén vacunar els alumnes d'entre 12 i 16 anys abans de l'inici del curs vinent
  • Educació ha expressat la voluntat d'eliminar les mascaretes a primària

El curs vinent es relaxaran algunes mesures com la presa de la temperatura i les famílies podran tornar a entrar a les escoles[if !supportLineBreakNewLine]

  • [endif]

Les escoles de Catalunya acomiaden aquest dimarts el curs escolar 2020-21. Un curs molt difícil i especial que els alumnes no oblidaran mai. Un any marcat per la pandèmia de la covid que es tanca amb diversos interrogants pendents de resoldre.

  • L'Ajuntament de Barcelona recomana evitar les aglomeracions i els desplaçaments
  • La Guàrdia Urbana destinarà 150 agents al dispositiu de nit a la ciutat i reforçarà controls al barri de la Barceloneta
  • El cos de Bombers recorda evitar el llançament de pirotècnia a prop de les zones forestals

Carlos Carrizosa creu que el president Pedro Sánchez assumeix el discurs de l'independentisme en la concessió dels indults i les seves paraules en l'acte del Liceu. En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'idees, considera que l'independentisme va per davant, ja que "està guanyant totes les metes volants", i acusa Sánchez de convalidar "el cop a la democràcia del 2017". El president del grup parlamentari de Ciutadans al Parlament de Catalunya, avança que impugnaran la concessió dels indults, ja que consideren que no afavoriran a la independència. Considera que tampoc aturaran a l'independentisme. Creu que Junqueras és qui es va carregar la convivència i, per això, no és la persona indicada per restaurar-la. L'acusa d'impulsar "entre plors" a Puigdemont. Recorda que Artur Mas va iniciar el Llibre blanc del Procés i considera que el president Rajoy també va donar ales a l'independentisme. Posa l'exemple de Kennedy amb els drets dels negres a Alabama per explicar la situació a Catalunya i creu que Sánchez fa concessions a gent que no és de fiar, en comptes de fer complir la constitució. I veu "un altre abús" de la presidenta del Parlament Laura Borràs demanant els números dels articles pels quals es demana la paraula, i adverteix que la següent serà diferent.

El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat al Liceu que demà el Consell de Ministres aprovarà els indults. Una posada en escena simbòlica, mil·limetrada, sense la presència del govern català que demana l'amnistia. L’acte ha provocat protestes a l’exterior des de l’independentisme. El PP i Ciutadans han criticat la mesura. L’oci nocturn torna després de 15 mesos amb la vista posada en la revetlla de Sant Joan. La pandèmia s’estanca i s’incrementen lleugerament els contagis. Lloret de Mar tindrà el primer dispositiu d’Espanya de PCR per turistes.

El Departament d’Educació valora positivament el curs escolar 2020-2021. El conseller, Josep González Cambray, destaca els pocs contagis i qualifica d'èxit poder garantir la presencialitat a primària i l'ESO. De cara al curs vinent, es relaxaran mesures tot i que encara no s’ha confirmat si es podrà anar sense mascareta. La decisió dependrà de l’evolució de la pandèmia i del Departament de Salut.

El president del Govern, Pedro Sánchez, apel·la al retrobament per justificar l'aprovació aquest dimarts dels indults en el Consell de Ministres. Sánchez els ha anunciat a un acte al Liceu. A les portes centenars de persones s'han concentrat per demanar amnistia. PP i Ciutadans critiquen la mesura. Avui comença el termini perquè els autònoms puguin accedir a un nou paquet d'ajuts. El Girona es queda sense l'ascens a primera després de perdre contra el Rayo Vallecano.