Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'Informatiu ha tingut accés a imatges de l'interior de l'empresa tèxtil de Cornellà de Llobregat sancionada per greus infraccions en matèria de seguretat laboral. Un jutjat investiga la mort d'un jove treballador de 19 anys, ara fa dos mesos en aquesta empresa. Segons les imatges, la manipulació de les màquines on va morir el noi es feia sense cap mecanisme de seguretat. L'interior de la fàbrica està ple de màquines velles i en mal estat. La direcció diu que ha fet millores i que recorrerà la sanció d'Inspecció de Treball.

Els sindicats de funcionaris de presons denuncien una creixent sensació d'inseguretat als centres penitenciaris. Aquest cap de setmana s'ha suïcidat una jove de 19 anys a la presó de Brians i ja és la tercera mort en només 15 dies. La mitjana de suïcidis a presons és de 10 l'any segons els sindicats. Afirmen que la situació és fruit d'una política disciplinària laxa amb els presos conflictius i demanen canvis a la cúpula de presons. També lamenten la falta d’efectius.

  • Es declaren 3.339 nous contagis i l'Rt frega ja els 3 punts
  • Salut implanta un protocol per descarregar l'atenció primària davant l'allau de contagis
  • El 40% de la població catalana ja ha completat la pauta d'immunització després d'una setmana rècord d'injeccions

L'augment de contagis continua disparat i obliga els centres d'atenció primària a prioritzar els pacients covid. El nombre de PCR que es fan s'ha multiplicat per 4 i entre un 20 i un 30% donen positiu. Salut admet preocupació per l'elevada transmissibilitat de la malalatia. L'Informatiu ha accedit a imatges de l'interior de la indústria tèxitl de Cornellà on a l'abril va morir un treballador de 19 anys. Els sindicats de funcionaris de presons alcen la veu després del degoteig d'incidents als centres penitenciaris. Denuncien inseguretat i acusen la Generalitat de fer-ne una mala getió. El jugador del Barça Junior Firpo està a punt de marxar al Leeds anglès per alleugerir la massa salarial de la plantilla. El club ha ofert la carta de llibertat a Umtiti i Pjianic.

Gemma Nierga entrevista a la diputada Dolors Sabater, presidenta del Grup Parlamentari de la CUP al Parlament de Catalunya. Parlem del coronavirus amb Paqui Pavón, secretària de la Junta de Govern del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) i infermera del CAP Can Bou de Castelldefels. I a la tertúlia amb Isabel Garcia Pagan i Joan López Alegre, entrevistem a la doctora Iris Alarcón, metgessa de família i secretària de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC). Entrevistem al doctor en Economia Santiago Niño Becerra, catedràtic d'Estructura Econòmica de la Facultat d'Economia de l'Institut Químic de Sarrià - Universitat Ramon Llull. I acabem a la tertúlia esportiva amb Gemma Herrero Santi Giménez, amb qui parlem d'Espanya a l'Eurocopa i del FC Barcelona.

Dolors Sabater critica els gestos de complicitat del president Pere Aragonès i la Generalitat amb l'Estat. La presidenta del Grup Parlamentari de la CUP al Parlament reconeix que no està contenta amb el primer mes i mig del nou Govern català. En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'idees, critica l'escenificació d'aquesta pretesa normalitat i els gestos d'Aragonès amb Sánchez i el rei Felip VI. Acusa ERC de voler tornar al peix al cove amb la seva estratègia per a la recuperació. Recorda que no van oferir un xec en blanc als republicans, sinó que reclamen polítiques socials. Creu que el president Aragonès s'equivoca no sent més clar dient que la taula de diàleg ha d'avançar en amnistia i autodeterminació. És el que la CUP defensa que cal tractar-hi, per bé que recorda que no hi creuen. I defensa un referèndum pels JJOO d'hivern, com contempla l'acord d'investidura amb Esquerra.

25.000 contagis per coronavirus en només una setmana a Catalunya. Això vol dir 5 vegades més que l'anterior. Els indicadors de la pandèmia a Catalunya estan disparats amb un risc de rebrot que arriba als 679 punts i amb 49 hospitalitzats en les darreres 24 hores. Les visites als centres d'atenció primària s'han multiplicat i n'hi ha molts que estan al límit.

25.000 contagis per coronavirus en només una setmana. Això vol dir 5 vegades més que l'anterior. Els indicadors de la pandèmia a Catalunya estan disparats amb un risc de rebrot que arriba als 679 punts i amb 49 hospitalitzats en les darreres 24 hores.

Test d'antígens i mascaretes per les 21.000 persones que ahir es van reunir al Canet Rock. Les proves van detectar 152 positius i més de 700 persones no hi van assistir, malgrat tenir entrada, per haver estat positius o contactes estrets. El certamen és una prova pilot del projecte Festivals per la Cultura Segura.

Agressió múltiple a Terrassa durant la seva festa major. Els mossos investiguen aquesta pallissa que ha acabat amb un ferit que ja està fora de perill. En un primer moment, amb les imatges circulant per les xarxes socials, s'ha parlat d'una motivació homòfoba, però finalment ha quedat descartat.

L'Argentina de Leo Messi ja és a semifinals de la Copa Amèrica de futbol en guanyar 3 a 0 a l'Equador. El seu rival ara serà Colòmbia. A l'Eurocopa, una de les seleccions favorites, Anglaterra, va golejar 4 a 0 a Ucraïna i jugarà a semifinals amb Dinamarca, que va superar la República Txeca per 2 a 1.

L'augment dels contagis entre els joves està desbocat. El risc de rebrot s'ha disparat fins als 438 punts i s'han detectat gairebé 5400 noves infeccions. La majoria en menors de 30 anys que encara no han rebut cap dosi. La dada positiva és que Catalunya ja supera els 3 milions de vacunats amb la pauta completa. Tres passatgers del creuer que va sortir fa una setmana de Barcelona han donat positiu en Covid-19. Algunes discoteques fan marxa enrere en l'obertura. Des d'avui els plàstics d'un sol ús estan prohibits a la Unió Europea. La selecció espanyola s'ha classificat per jugar les semifinals de l'Eurocopa de futbol.

Salut alerta que si no fos per la campanya de vacunació ara mateix hauríem d'estar confinats. La gravetat, però no es tradueix en augment d'ingressos a les UCI, però si en l'atenció primària. El Govern frena la desescalada, però de moment tampoc vol fer marxa enrere en les restriccions. La tensió a la primària pot afectar a les cites relacionades amb la salut mental. Segon dia del VIDA amb els problemes de comprovació del test d'antigen solucionats. António Guterres evitar parlar dels indults. La reactivació econòmica es consolida i milloren les xifres de l'atur a Catalunya.

Segons Salut la pujada de contagis afectarà sobretot als centres d’atenció primària. Un increment de feina que pot afectar a altres serveis com les consultes relacionades amb la salut mental, que des de la pandèmia han augmentat un 10%. Els professionals demanen incrementar el temps de consulta d’aquests pacients per oferir un millor servei i evitar derivar-los a centres de salut mental.

Catalunya torna a situar-se en risc extrem pel coronavirus després de superar els 200 punts del risc de rebrot. Definitivament ens trobem en una cinquena onada de la pandèmia que, això sí, serà diferents de les viscudes fins ara. Els contagis són entre els més joves que tenen menys probabilitat de passar la malaltia de forma greu, però des de Salut alerten que s'està tensant l'atenció primària. En aquest context, el Procicat ha decidit no continuar amb la desescalada i no aprovar noves relaxacions de mesures. El que si que avalen és la reincorporació progressiva al treball presencial

RTVE aposta pel cinema social amb la pel·lícula 'Me llamo Gennet´ del director Miguel Ángel Tobías, un documental que gira entorn la vida d'una nena etíop, que es va quedar sordcega arran d'una infecció amb 2 anys. El missatge del film busca remoure consciències. El film ja està disponible a rtve.es a la carta.

Ens trobem en la cinquena onada de contagis. És diferent de les anteriors perquè no hi ha pressió als hospitals, però si a l'atenció primària. Els contagis de coronavirus es poden produir durant les vacances, per això, cal assabentar-se de les restriccions en cada país abans de viatjar. El festival musical VIDA va detectar 12 positius entre els assistents, en el primer dia d'actuacions. Sanció de 180.000 euros IQOXE per l'explosió que va causar la mort de tres persones a TarragonaEspanya s'enfronta a Suïssa en els quarts de final de l'Eurocopa.

Ens trobem en la cinquena onada de contagis. Diferent de les anteriors perquè no hi ha pressió als hospitals, però si a l'atenció primària. La Generalitat veu amb bons ulls que es facin tests d'antígens abans d'entrar a les discoteques, però el departament de Salut no assumirà el cost. El festival musical VIDA va detectar 12 positius entre els assistents, en el primer dia d'actuacions. Sanció de 180.000 euros IQOXE per l'explosió que va causar la mort de tres persones a Tarragona. Espanya s'enfronta a Suïssa en els quarts de final de l'Eurocopa.