Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El rei Felip VIPedro Sánchez i Pere Aragonès soparan aquesta nit a Barcelona en la inauguració del Mobile World Congres que arrenca demà. El Mobile permet una certa reactivació econòmica, però tindrà menys impacte que en edicions anteriors. Molts hotels de Barcelona segueixen tancats i els que estan oberts tindran una ocupació per sota del 50%. Un dia més els indicadors de la pandèmia segueixen a l'alça. L'índex de rebrot ha pujat 11 punts i s'han confirmat gairebé un miler de nous casos en 24 hores. El virus es dispara entre els més joves. A Sitges cada estiu fan Més que surf, una iniciativa terapèutica gratuïta, única a tot l'Estat, per a infants i adolescents amb autisme. Cada vegada més ajuntaments assumeixen la gestió de l'aigua. Lluís Cortés ha deixat de ser l'entrenador del Barça femení.

Després d'un any ja no és obligatori portar mascareta a l'aire lliure, tret que no es mantingui la distància de seguretat d'un metre i mig. Segueixen empitjorant els indicadors de la pandèmia. Els creuers tornen avui al Port de Barcelona, després d'un any i mig aturats per la pandèmia.

La Federació d'Entitats DINCAT denuncia que a Catalunya hi ha més de 40.000 persones amb discapacitat intel·lectual en edat de treballar, però només una de cada cinc tenen feina. Un centenar d'institucions de Tarragona i les Terres de l'Ebre s'han unit al voltant de la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud, que lidera la Universitat Rovira i Virgili, per captar diners dels fons Next Generation de la UE. Entrevistem el coordinador del projecte, Jordi Cartanyà.

Comença el Tour de França amb Marc Soler com a únic català participant.

L'arribada de la variant Delta provoca un repunt dels contagis entre els joves de 15 i 29 anys, especialment a Barcelona. Els indicadors empitjoren coincidint amb la relaxació de l'ús de la mascareta a l'exterior. El Departament de Salut investiga un brot multitudinari de Covid arran de celebracions de final de curs d'alumnes de Barcelona de segon de Batxillerat a l'illa de Menorca. Primer cap de setmana amb l'oci nocturn obert, coincidint amb l'inici de la temporada d'estiu. Entrevistem l'epidemiòleg i investigador de l'Institut Barcelona Global,  Quique Bassat.

El president del Govern, Pedro Sánchez, demana calma, assossec i confiança després dels indults i abans de la reunió amb Pere Aragonès dimarts a la Moncloa. El mateix dimarts el Tribunal de Comptes comunicarà a la quarantena d'encausats quants diners calcula que es van utilitzar irregularment per promocionar el procés a l'exterior.

El sector dels videojocs va a l'alça a Catalunya, un dels que més ha crescut amb la pandèmia. Ja en 2019 va facturar 500 milions d'euros i dóna feina a gairebé 3.400 persones. Els videojocs es consoliden com a opció d'entreteniment i com a una sortida professional per a molts joves

Aquest cap de setmana serà el primer sense mascareta obligatòria després de mesos. Un pas més en la desescalada que arriba amb la pandèmia tornant a pujar a Catalunya. Els contagis creixen sobretot entre els més joves. Salut els atribueix a que aquest grup presenta una major interacció social i a les vacances d'estiu. Per exemple s'està investigant un brot amb 24 estudiants després d'un viatge a Menorca. La vacunació avança amb més de la meitat de la població catalana amb almenys una dosi. 

El president del Govern, Pedro Sánchez, acudeix a la reunió d’aquest dimarts amb el cap de l’executiu català amb l'objectiu de començar a treballar de nou en l'Agenda per al Retrobament que ja va plantejar fa un any.

Després de participar en el Consell Europeu que, després d'haver escoltat ja les "proclames" i les "reclamacions de Aragonès i els partits independentistes que conformen el Govern, ara és moment de posar-se a treballar ja sobre propostes que sí que respectin el pacte constitucional".

Precisament aquest dimarts el Tribunal de Comptes podria formalitzar les seves imputacions contra diversos líders per ús inadequat de fons públics en la promoció exterior del procés. A la vigília de la reunió el president de la Generalitat, Pere Aragones, ha reclamat al govern espanyol a actuar en el que "sigui a la seva mà".

Des d'aquest divendres ja es pot aplicar la llei de l'eutanàsia que regula la capacitat d'una persona per tenir una mort digna. Es tracta d'un nou servei que entra a la cartera de la sanitat pública. Per utilitzar-la és necessari ser major d'edat i patir una malaltia greu i incurable que provoqui un patiment físic o psíquic intolerable. El procés per demanar-la es pot allargar un mes. 

El primer cap de setmana d'estiu coincideix amb el primer cap de setmana en què l'oci nocturn estarà obert. S'espera més activitat que el dia en què van poder tornar a aixecar la persiana, però no s'arribarà als nivells d'abans de la pandèmia. El sector calcula que només un 50% dels locals obriran. Reclamen flexibilitzar les mesures actuals. 

Primer cap de setmana sense mascareta a l'exterior, amb oci nocturn obert i vacances entre els més joves però amb la pandèmia a l'alça amb especial preocupació per la variant DeltaPedro Sánchez defensa els indults mentre Pere Aragonès demana que s'acabi la repressió. Els eSports és una tendència a l'alça a Catalunya. Entra en vigor la llei de l'eutanàsia. El Mobile World Congress enllesteix els últims detalls abans d'obrir portes dilluns. El Tour de França arrenca aquest dissabte amb Marc Soler com a únic ciclista català aquest any.

Primer cap de setmana sense mascareta a l'exterior, amb oci nocturn obert i vacances entre els més joves però amb la pandèmia a l'alça.  Augmenta la preocupació per la variant Delta. Més de la meitat dels catalans ja té almenys una dosi de la vacuna. Entra en vigor la llei de l'eutanàsia. El Mobile World Congress enllesteix els últims detalls abans d'obrir portes dilluns. El Tour de França arrenca aquest dissabte amb Marc Soler com a únic ciclista català aquest any.

El Mobile World Congress enllesteix els últims detalls per obrir portes dilluns. Aquest divendres el seu Conseller Delegat, John Hoffmann, ha participat als actes previs al Congrés. Una imatge simbòlica de plantar perquè el propi Hoffmann ha reconegut que encara es trigarà dos anys per créixer i recuperar els volums del 2019. S'hi esperen 35 mil visitants enfront els més de 100 mil de la prepandèmia.

'Aquí Parlem', dirigit i presentat per Lluís Falgàs, repassa l'actualitat política i parlamentària, centrada aquesta setmana en els indults als presos del procés, i entrevistaAnna Grau.

Lluís Falgàs entrevista Anna Grau, diputada de Ciutadans al Parlament de Catalunya. Falgàs repassa amb Grau la situació política a Catalunya.

A més, el programa analitza l'actualitat de la setmana centrada en els indults als presos del procés, comptarà amb les primeres reaccions a la sortida de les presons, declaracions de Pedro Sánchez, la postura de l'oposició i els precedents històrics.

David Noguera es pregunta per què no es poden demanar esforços extraordinaris a les farmacèutiques davant la situació del coronavirus al món, com s'ha fet amb la població. El president de Metges Sense Fronteres a Espanya diu que els interessos de poder i econòmics estan primant per sobre el dret a la salut. En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'idees, veu inexplicable la situació global: critica que hi ha hagut "mirada curta" i que els països més desenvolupats han mirat per ells, i lamenta una manca de lideratges globals i inspiradors. Veu pornogràfic que s'utilitzi la pandèmia de manera política, ja que el que han de fer els polítics és resoldre els problemes. Adverteix d'un repte sense precedents davant del coronavirus als països menys desenvolupats, on la situació és molt complicada. Tot i això, diu que hem fet per primera vegada un exercici d'empatia cap als països menys desenvolupats. I defensa que aspectes com la violència a Colòmbia i l'entrada de persones des del Marroc Espanya també tenen a veure amb la crisi de la Covid-19.

La Revetlla de Sant Joan es viu de manera desigual arreu Catalunya. La majoria d'incidències s'han concentrat a la ciutat de Barcelona on a les platges s'han concentrat 25.000 persones. Els Mossos han detingut a 59 persones i entre els fets més destacats es troba una agressió sexual a Esplugues de Llobregat i una agressió homòfoba al barri de Gràcia de Barcelona. 

Ciutadans i Vox ja han presentat davant del Tribunal Suprem els recursos contra els indults als líders independentistes per part del Govern. Demanen la suspensió cautelar mentre es revisa la mesura i critiquen les declaracions que els presos van fer a la seva sortida de presó. El Partit Popular també té la intenció de presentar-lo, però encara no ho ha fet.