Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Govern aprovarà entre aquest dilluns i dimarts noves mesures per aturar l'explosió de contagis de la Covid-19. Davant la preocupació per l'afectació que està tenint als hospitals catalans, Pere Aragonès ho ha anunciat aquest diumenge després de visitar al costat del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, l'Hospital de Bellvitge. Allà han constatat l'increment de la pressió hospitalària a conseqüència d'aquesta cinquena onada de la pandèmia.

Joan Subirats veu a l'alcaldessa Ada Colau en un moment bo i espera que es torni a presentar a l'alcaldia de Barcelona. L'encara tinent d'alcalde de Cultura, Educació i Ciència de l'Ajuntament de Barcelona recorda que Pasqual Maragall va estar 13 anys a l'alcaldia. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, qualifica la proposta de l'Hermitage al Port com una pedra a la sabata, i creu que no ho veurem perquè "no té projecte" i està "molt poc arrelat". Revela que la decisió de deixar els càrrecs al consistori de Barcelona és meditada i no sobtada, i que ja estava planificada d’ençà que va acceptar entrar en el projecte. Considera que el debat sobre els comuns és per què han perdut Madrid Saragossa, mentre Barcelona resisteix perquè el projecte estava més arrelat. I reconeix estar esperançat amb Miquel Iceta com a ministre de Cultura.

Raquel Sánchez ha renunciat formalment a l'alcaldia de Gavà. La nova ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha assegurat que se'n va a Madrid a intentar fer "el millor per Espanya, que serà el millor per Catalunya i Gavà". La fins ara alcaldessa d'aquesta ciutat del Baix Llobregat ha dit que el seu coneixement del territori l'ajudarà en algunes decisions, però no ha volgut anunciar la seva posició sobre l'ampliació de l'aeroport del Prat. Durant el ple de renúncia ha agraït la feina feta al consistori, a l'oposició, als seus companys i al seu entorn, i a Pedro Sánchez per elegir-la.

La futura ministra, que prendrà possessió aquest dilluns, ha dit que Espanya viu ara un moment de transició després d'un any i mig de pandèmia, i creu que la feina que li tocarà serà un "repte" que espera portar amb responsabilitat, rigor, determinació, honradesa i humilitat. "És el moment d'abordar els grans canvis del país", ha dit. També ha afegit que intentarà aportar la seva feina "per millorar les coses a Catalunya, un repte molt important".

La nova alcaldessa de la Gavà serà Gemma Badia, actual tercera tinent d'alcaldia, que serà escollida aquest dilluns a la tarda en un nou ple.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha alertat aquest diumenge que s'està en un moment complicat a nivell de contagis de la covid-19, que s'han incrementat "de manera explosiva", i d'afectació hospitalària. "No estem en un moment bo", ha avisat.

Aragonès ha explicat que el Govern prendrà "noves mesures per mitigar el nombre de contagis que s'estan produint" i treballaran per fer un equilibri amb "la vida social, econòmica i emocional". Les noves accions s'anunciaran aquest dilluns o dimarts. Aragonès i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s'han reunit aquest diumenge amb treballadors de l'Hospital Universitari de Bellvitge.

La Generalitat prendrà entre avui i demà noves mesures per frenar la pandèmia, en una nova jornada amb indicadors molt preocupants: Més de 5.500 contagis i 88 persones més ingressades. El conseller de Salut Josep Maria Argimon ha insistit que cal fer correctament les quarantenes per reduir els contagis.

El nou govern de Pedro Sánchez prendrà possessió demà. Un dels dos ministres catalans serà Raquel Sánchez, que aquest matí s'ha acomiadat com a alcaldessa de Gavà. L'altre és Miquel Iceta que canviarà la cartera de Política Territorial per la de Cultura i Esports.

Avui ens fixem en les dificultats dels joves per trobar feina i emancipar-se. A Catalunya l'atur entre els menors de 25 anys supera el 33% i els que treballen sovint denuncien les condicions i els sous precaris.

Leo Messi ja té un gran títol amb la selecció argentina. "L'albiceleste" ha guanyat a Maracaná la final de la Copa Amèrica al Brasil per 0-1, amb gol de Di María. Aquesta nit a Londres, Anglaterra i Itàlia es disputaran la final de l'Eurocopa. Si guanyen els anglesos seria la primera de la seva història.

Pedro Sánchez compareix per explicar l'àmplia remodelació del seu govern. El nombre de nous contagis de covid-19 segueix batent rècords, en aquesta cinquena onda que afecta sobretot als joves no vacunats. En les darreres 24 hores s'han declarat 8.000 casos per segon dia consecutiu. Festes als carrers de Barcelona en la primera nit amb l'oci nocturn tancat. Segona nit del Cruïlla amb actuacions com les d'Amaral i la Casa Azul.

Lluís Falgàs entrevista Santi Rodríguez, diputat i secretari general del Partit Popular de Catalunya, per parlar de la situació a Catalunya i els recursos als indults. El programa analitza l'actualitat de la setmana centrada en el fons creat per la Generalitat per fer front a la fiança del Tribunal de Comptes i la primera reunió entre Oriol Junqueras i Carles Puigdemont a Waterloo després de gairebé 4 anys.

A Catalunya s'han registrat 8.600 contagis a les últimes hores,  més de 30.000 en els últims set dies. Sitges és el municipi de Catalunya amb la incidència de Covid-19 més alta, 1.600 casos per cada 100.000 habitants. El risc de rebrot és de més de 6.000 punts. L'ajuntament de Sitges ho atribueix a l'augment de la mobilitat. El sector de l'oci nocturn pacta amb la Generalitat reobrir amb testos d'antígens.

L'espai serà de titularitat pública, integrat a la xarxa d'equipaments culturals de la ciutat, però amb gestió públicoprivada

L'Ajuntament el vol reobrir al 2022 i que faciliti l'entrada d'una nova generació d'autors

El consistori vol que mantingui la seva essència "canalla"

La cinquena onada amenaça la recuperació econòmica. El govern fa una crida a la responsabilitat a que tothom segueixi les normes d'autoprotecció. Avui s'han declarat més de 8.000 contagis nous a Catalunya. A la primera jornada del festival Cruïlla s'han detectat 126 contagis entre els 15.000 assistents. El sector de l'oci nocturn pacta amb la Generalitat que quan torni farà testos d'antígens. Koeman, preocupat per la renovació de Messi.

Xifres de contagi sense aturador. Avui s'han notificat 8.017 nous positius, rècord absolut de la pandèmia. El risc de rebrot també continua a l'alça.
L'Rt torna a baixar, ho fa catorze centèsimes, i se situa ara en 3,21. En canvi, el risc de rebrot continua a l'alça, puja 201 punts fins als 1.753. En paral·lel, els pacients ingressats a planta són 717, 54 més que en el darrer balanç, mentre que els crítics a l'UCI són 142 (+4).
Els hospitals segueixen notant l'auge exponencial de casos, amb els mateixos registres d'ingressats i nous pacients a les UCI en comparació a ahir. Sant Cugat és un dels municipis amb més contagis d'Espanya.

El Cruïlla ha detectat 126 positius entre els més de 15.000 assistents -per sota dels 18.000 esperats inicialment- testats en la primera jornada del festival.

Amb la promesa d'esdevenir el primer festival europeu d'aquesta dimensió que se celebra en pandèmia ha preparat un gran dispositiu al CCIB, convertit en un espai on cribrar fins a 25.000 persones diàries en cada una de les tres jornades de festival. Una proposta sense límit d'aforament ni distància social però amb mascareta dins del recinte i amb previ test d'antígens.

La cinquena onada amenaça la recuperació econòmica. El govern fa una crida a la responsabilitat a que tothom segueixi les normes d'autoprotecció. A la primera jornada del festival Cruïlla s'han detectat 126 contagis entre els 15.000 assistents. Avui s'han declarat més de 8.000 contagis nous a Catalunya. El sector de l'oci nocturn pacta amb la Generalitat que quan reobri farà testos d'antígens.

Almenys 50 geriàtrics a Catalunya tornen a tenir brots o casos diagnosticats de COVID. La majoria de casos, més d'un centenar són de treballadors que han donat positiu. Per frenar aquesta situació, Salut ha fet canvis en els protocols d'accés als familiars que van a visitar els seus avis.


L'enduriment dels protocols consisteix a fer tests setmanals a tot el personal i els cuidadors no vacunats. A banda, els familiars o visitants que no disposin de la pauta completa de vacunació hauran de fer-se també un test d'antígens en entrar a la residència. La mascareta tornarà a ser obligatòria a tot el recinte de les llars d'avis, bé sigui a l'interior o als patis o als exteriors, on fins ara es permetia no posar-se-la.