Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El 75% de l'incendi de Castellví de Rosanes i Martorell està estabilitzat, segons han informat els Bombers de la Generalitat. Un total de 67 dotacions dels Bombers han treballat durant la matinada en aquets foc, que crema des de dimarts a la tarda. El foc continua actiu però la intensitat de les flames ha baixat considerablement coincidint amb l'increment progressiu de la humitat relativa, que ha fregat el 60%. Tot i això, i especialment al flanc dret, hi ha hagut algunes represes degut al vent que ha començat a bufar a la zona. A primera hora del matí s'han enlairat set mitjans aeris. L'objectiu és intensificar la feina abans que comenci a bufar la marinada, prevista cap al migdia.

Alba Vergés creu que "és una evidència" el canvi d'actitud del Govern espanyol respecte al conflicte amb Catalunya. La vicepresidenta del Parlament català considera que l'executiu de Pedro Sánchez ha assumit que "hi ha d'haver un diàleg". En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'idees creu els límits del Parlament han de ser la democràcia, els drets humans i exercir la voluntat de la gent: "No venen marcats per uns serveis de la cambra", ha dit amb relació als lletrats del Parlament. Vergés assegura que el govern de Pere Aragonès afronta "un canvi d'etapa" que és també un canvi en general, propiciat per l'indult als presos. Considera que cal esperar a veure si s'obre judici oral contra Laura Borràs per decidir com gestionar la situació. L'exconsellera de Salut destaca que en cap moment l'epidèmia ha estat igual, per la qual cosa diu que ja s'han trobat amb l'escenari actual. I veu incomprensible que fins ara no s'hagin pogut vendre tests a les farmàcies.

El govern demanarà autorització al TSJC per tornar a imposar el toc de queda per frenar la cinquena onada de la pandèmia per coronavirus. Els serveis jurídics de la Generalitat avalen la mesura. El confinament nocturn només afectaria als municipis amb una alta incidència. Un incendi a Castellví de Rosanes i a Martorell afecta 126 hectàrees i talla l'AP-7. El foc ha obligat a desallotjar diversos veïns de la zona i Protecció Civil ha confinat dues urbanitzacions.

Un incendi entre Martorell i Castellví de Rosanes ha cremat fins ara més de 150 hectàrees de superfície, majoritàriament forestal. El foc, que ha obligat a evacuar diversos habitatges, té focus secundaris que han obligat a tallar l'AP-7. Els Bombers veuen poc probable poder-lo donar per controlat aquest dimarts. 

Sembla que el foc ha començat cap a un quart de cinc de la tarda al final del carrer Tarragona de Castellví, i s'ha estès, empès pel vent de Ponent, cap a dalt de la muntanya. Des de la carena, el foc ha començat a generar diversos focus secundaris, alguns dels quals han anat més enllà de l'autopista AP-7.

En total s'han evacuat per precaució un centenar de persones. 51 veïns de Castellví passaran la nit a dos hotels de Martorell i Sant Andreu de la Barca, mentre una vintena d'usuaris d'una residència de Martorell dormiran en uns pisos d'un centre sociosanitari. La resta ho faran a casa de familiars.

Els ajuntaments reclamen més concreció al govern per a tancar platges i parcs de nit perquè no tenen recursos per fer-ho. Les noves restriccions obligaran a tancar a les 00.30 hores. La mesura està pendent de l'aprovació per part del TSJC. Seat i Volkswagen construiran a Martorell la tercera gigaplanta de bateries del grup a Europa amb els fons europeus. La companyia preveu fabricar un cotxe elèctric petit a partir de 2025. Un incendi entre Lloret i Tossa de Mar ja ha cremat 6 hectàrees.

La cinquena onada continua a l'alça i sense control a Catalunya. Salut ha notificat 8.423 nous contagis en les últimes hores, unes xifres molt preocupants que marquen el record de contagis en la pandèmia.També s'ha tornat a superar el miler d'ingressats a planta, amb 1.058, 78 més que en el balanç anterior. No s'assolia el miler des del 17 de maig, quan n'hi havia 1.068.

Les noves mesures per frenar la cinquena onada de la pandèmia afecten directament l'oci nocturn, la restauració i les activitats culturals o festives.Totes hauran d'acabar a les 00.30 hores. Les restriccions estan pendents d'aprovació pel TSJC. El govern creu que podrien entrar en vigor a finals d'aquesta setmana. Els ajuntaments demanen ajuda per tancar platges i parcs de nit. Primer consell de ministres del nou govern de Sánchez. Joan Laporta confia en la renovació de Messi.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, demana a la Generalitat "claredat" en les restriccions i avisa que els ajuntaments no tenen prou mitjans per controlar el territori. Ha assegurat que el consistori col·laborarà, però s'ha queixat que el terreny de la recomanació és "ambigu". Considera que el tancament de les activitats a les 00.30 no és una gran variació del que ja hi ha ara i ho veu com un "toc de queda informal" que traspassa la responsabilitat als ajuntaments. "Quan tanquen a les 00.30 són desenes de milers de persones les que estan al carrer, i no està prohibit", ha dit. Sobre si cal tancar les platges, també ha exigit a la Generalitat que els digui si s'ha de fer i com fer-ho.

  • Símptomes com la tos, la pèrdua d'olfacte i el gust o l'afectació cognitiva són alguns dels que pateix la Rebeca des de fa 8 mesos
  • El Dr. Paredes descriu la covid persistent com un conjunt de símptomes que apareixen a partir dels 3 mesos d'haver passat la malaltia

La Rebeca no pot realitzar accions tan senzilles com aixecar-se del llit o recollir a la filla de l'escola[if !supportLineBreakNewLine]

  • [endif]

El govern tanca totes les activitats a partir de les 00.30 hores i limita les trobades socials a deu persones. D'aquesta manera, fa marxa enrere a la desescalada per frenar els contagis que afecten als hospitals. Salut demana que els ajuntaments evitin aglomeracions a l'espai públic de nitEl ritme de vacunació minvarà les properes setmanes perquè l'arribada de dosis serà menor.

Aquesta tarda s'anunciaran les noves restriccions que s'aplicaran per retallar l'escalada de contagis a Catalunya. Gairebé hi ha 1.000 malalts ingressats als hospitals que es troben en tensió mentre els indicadors continuen disparats. Els nous ministres del govern de Sánchez han pres possessió del seu càrrec aquest matí. Koeman inicia els entrenaments en la seva segona temporada amb el Barça, pendent dels canvis a la plantilla.

Els set nous ministres que s'incorporen al govern de Pedro Sánchez han promès aquest dilluns el seu càrrec davant el Rei al Palau de la Zarzuela, abans de fer el traspàs de carteres. També han pres possessió Nadia Calviño, Yolanda Díaz i Teresa Ribera com a vicepresidentes primera, segona i tercera respectivament. Ho han fet davant un exemplar facsímil de la Constitució.

Entre els que surten hi ha ministres molts significats durant la negociació dels indults. Amb aquesta remodelació Sánchez busca obrir una nova etapa centrada ara en consolidar la recuperació econòmica. El president de l’executiu central també té la mirada posada en les eleccions locals del 2023. D'aquí la incorporació de fins a tres alcaldesses socialistes, entre elles la catalana Raquel Sánchez.

Per part catalana destaca el canvi de cartera de Miquel Iceta, de Política Territorial passa a Cultura i Esports. També s’incorpora l’exalcaldessa de Gava, Raquel Sánchez, que s’ocuparà de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

La Generalitat aplicarà aviat noves restriccions per retallar l'escalada de contagis a Catalunya, mentre continuen pujant els indicadors i els hospitals estan tensionats amb prop de 1.000 malalts de Covid. Els nous ministres del govern de Sánchez prenen possessió dels seus càrrecs, amb 2 membres del PSC. Ronald Koeman inicia els entrenaments en la seva segona temporada com a entrenador del Barça.

Festivals i festes majors són dos dels camps on la Generalitat estudia canvis de format. Uns canvis que arriben després que els indicadors de contagis hagin pujat en alguns municipis on s'han celebrat certàmens musicals i després de les veus contràries de l'àmbit sanitari.

Després del Canet Rock, la ciutat del Maresme va doblar el risc de rebrot fins a enfilar-se per damunt dels 2000 punts. A Vilanova, on fa 11 dies es va acabar el Vida, els indicadors de contagis també han pujat. Els, aproximadament, 111 casos per 100.000 habitants que hi havia la setmana del 18 al 24 de juny, s'han gairebé multiplicat per 7 la primera de juliol, 5 dies després del festival. I no és l'única dada que s'enfila. El risc de rebrot passa en les últimes tres setmanes dels 191 punts als 2016. La consellera de Cultura ha parlat avui de canvis en els festivals que queden per fer-se