Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Estabilitzat l'incendi de Llançà. Ha cremat 415 hectàrees, la majoria dins el Parc Natural del Cap de Creus. Els Bombers es concentren en dos "punts crítics" mal cremats de l'incendi de Llançà i confien controlar-lo al vespre.

Estabilitzat l'incendi de Llançà. Ha cremat 415 hectàrees, la majoria dins el Parc Natural del Cap de Creus. Els bombers esperen donar-lo per controlat aquest diumenge.

Augmenta la pressió als hospitals i a les UCI, amb gairebé el doble d'ingressats que fa una setmana. I els pacients cada vegada són més joves. Avui hi ha 25 crítics més i el nombre total ja s'apropa als 300.

El personal sanitari de Catalunya es troba al límit per la pandèmia. Els principals sindicats de metges i infermeres denuncien que acumulen ja 18 mesos de feina continuada sense poder descansar. Salut no descarta activar personal de vacances per l'evolució negativa de la covid-19.

Avui 18 de juliol, es compleixen 85 anys del cop militar franquista. I avui justament havien de començar les obres per retirar el monument a la Batalla de l'Ebre de Tortosa, però estan paralitzades pel recurs d'una associació. A l'Informatiu aprofundim en el debat sobre què s'ha de fer amb els vestigis franquistes que queden a l'espai públic.

El gruix de la delegació espanyola que participarà en els Jocs Olímpics ja ha arribat a Tòquio. Avui també el comitè organitzador ha fet públic els positius de dos esportistes residents a la Vila Olímpica.

Primera nit amb toc de queda a 161 municipis de Catalunya. Una mesura que de moment estarà en vigor una setmana, però que el Govern admet que s'haurà de prorrogar. La Guàrdia Urbana ha detectat un total de 4.357 persones a Barcelona que no l'han respectat i que estaven al carrer entre la 1 i les 6 de la matinada.

L'evolució de la pandèmia continua descontrolada. Salut ha notificat en les últimes hores una vuitantena de nous ingressos i gairebé 8.000 nous contagis. En total, més de 50.000 en una setmana.

L'incendi de Llançà ja ha calcinat més de 400 hectàrees, la majoria dins del Parc Natural del Cap de Creus.

Primera nit amb toc de queda a 161 municipis de Catalunya. Una mesura que de moment estarà en vigor una setmana, però que el Govern admet que s'haurà de prorrogar. L'evolució de la pandèmia continua descontrolada.

La comissió bilateral Estat-Generalitat es reunirà el pròxim 2 d'agost a Madrid després de 3 anys aturada. Per Salvador Illa és una nova oportunitat per al diàleg entre partits catalans.

Més de 400 comerços de proximitat han tancat definitivament a Barcelona a conseqüència de la pandèmia. I molt pocs emprenedors s'han atrevit a obrir un nou establiment durant aquests mesos de restriccions.

El gruix de la delegació espanyola viatja a Tòquio, a 6 dies de l'inici dels JJ.OO. Avui s'ha confirmat el primer contagi de covid-19 a la vila olímpica.

Lluís Falgàs entrevista Josep Maria Reniu, senador del grup parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya - Euskal Herria Bildu, per parlar sobre el canvi de la presidència del Senat, la taula de diàleg, els canvis al govern de Pedro Sánchez i les relacions entre ERC i PSOE. El programa analitza l'actualitat parlamentària, marcada per les noves mesures a Catalunya per combatre la Covid-19.

L'incendi forestal que s’ha declarat aquest divendres al migdia a Llançà i Port de la Selva (Alt Empordà) ha provocat tres ferits lleus: dos bombers i un ADF. Una burilla és la principal hipòtesi de l'origen del foc que ja ha cremat 140 hectàrees i té un potencial immediat de 300. També ha obligat a evacuar els residents de tres urbanitzacions de la zona. Uns 180 veïns de Beleser, Santa Isabel i Vall de Santa Creu, han rebut l’odre dels Bombers de marxar de casa. També s'ha desallotjat preventivament el monestir de Sant Pere de Rodes. L’Ajuntament de Llançà ha habilitat un pavelló municipal per atendre’ls.

El foc ha obligat a mobilitzar fins a 70 dotacions terrestres. També han participat 17 mitjans aeris que s'han retirat amb la caiguda de la nit. El Cos d'Agents Rurals manté les tasques d'extinció per evitar durant la nit s'estengui pel Parc Natural del Cap de Creus.

L'incendi, que crema des d'aquest migdia a Llançà, afecta el Parc Natural del Cap de Creus. Es troba fora de control i ja ha cremat un centenar d'hectàrees i hi ha el perill que bufi la tramuntana i augmenti la superfície cremada. El toc de queda entra en vigor aquesta nit, després que el TSJC l'hagi avalat. La mesura es pot allargar durant 3 setmanes. Nou rècord de contagis a Catalunya amb gairebé 9.000 positius per CovidLa UE desaconsella viatjar a Catalunya, mentre continua pujant la xifra d'hospitalitzats. L'Hosptial de la Vall d'Hebron ha realitzat el primer doble transplantament pulmonar a un pacient post-covid a tot Espanya.

L'incendi forestal que s’ha declarat aquest divendres al migdia a Llançà (Girona) ha obligat a evacuar els residents de tres urbanitzacions de la zona. Els veïns de Beleser, Santa Isabel i Vall de Santa Creu, han rebut l’odre dels Bombers de marxar de casa. També s'ha desallotjat preventivament el monestir de Sant Pere de Rodes. L’Ajuntament de Llançà ha habilitat un pavelló municipal per atendre’ls.

El foc ha obligat a mobilitzar 57 dotacions terrestres i 13 mitjans aeris. El Cos d'Agents Rurals manté que les flames han afectat unes 60 hectàrees i s'ha treballat per evitar que s'estengui pel Parc Natural del Cap de Creus.

Un incendi fora de control entre Llançà i Port de la Selva, a l'Alt Empordà, ha obligat a desallotjar als veïns de tres urbanitzacions properes al Cap de Creus. El toc de queda entra en vigor aquesta nit a 161 municipis catalans, després del pronunciament a favor del TSJC. Més de 8.800 nous contagis diagnosticats a Catalunya a causa de la Covid-19. Pla d'enderrocament de 22 edificis del barri del Carmel de Barcelona per risc d'esfondrament. Primer doble transplantament pulmonar d'un pacient post-Covid.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat el decret del Govern per aplicar un toc de queda nocturn a 161 municipis catalans. El toc de queda serà de la 1 a les 6 hores de la matinada i estarà en vigor fins al 23 de juny, ha explicat el TSJC. El Tribunal conclou que és una mesura que pretén "protegir valors i drets tan sentits" com la vida i la salut.

El TSJC considera que el toc de queda sol·licitat pel Govern és una restricció i no una suspensió de drets fonamentals, encara que adverteix que està a l'espera que es notifiqui la sentència del Tribunal Constitucional que va declarar nul el confinament del primer estat d'alarma.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès ha avançat que la mesura entrarà en vigor aquesta mateixa nit. A través de les xarxes ha reconegut que "és una mesura difícil, però necessària per frenar els contagis, per protegir vides i el sistema sanitari".

El TSJC es pronuncia a favor del toc de queda d'1a 6 de la matinada a 161 municipis de Catalunya. La Fiscalia troba la mesura "proporcionada, ben argumentada i necessària", que de moment estarà en vigor durant una setmana. La pandèmia continua desbocada a Catalunya amb més de 8.800 nous contagis i s'han doblat el nombre d'ingressats amb Covid-19 als hospitals. La Vall d'Hebron realitza el primer doble transplantament pulmonar a un pacient Covid a tot Espanya. D'aquí una setmana començaran els Jocs Olímpics de Tòquio.

Catalunya ha entrat a la zona de màxima alerta pels contagis al mapa de la Unió Europea sobre la covid-19, segons les darreres dades del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) publicades aquest dijous.

L'1 de juliol el territori català es va tenyir de vermell després de superar els 150 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies. Dues setmanes després, Catalunya ha passat al vermell fosc en superar els 500 casos per cada 100.000 habitants. Entrar en aquesta àrea de màxim risc implica que la UE recomana no viatjar-hi.

Junta Local de Seguretat de Barcelona

Els fets delictius descendeixen un 44,4% a Barcelona

  • Aquest descens delinqüencial ve acompanyat d’una baixada del 23,3% de les detencions i del 23,7 % dels investigats
  • El delictes sexuals i els maltractaments a la llar són els únics que pugen aquest 2021
  • Els barcelonins aproven el nivell de seguretat tant a la ciutat com al barri amb notes del 5,6 i del 6,2

Daniel Prieto-Alhambra augura que la cinquena hauria de ser la darrera gran onada, si no arriba cap nova variant important. El catedràtic de farmacoepidemiologia de la Universitat d'Oxford diu que durarà molt o poc en funció de com vacunem de ràpid i com de ràpid s'infecti la gent. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, preveu que aquesta onada arribarà fins a la tardor o l'hivern. També augura que veurem ingressos de gent jove sense patologies prèvies que "haurà de lluitar per la seva vida", i també gent que "patirà i morirà", tot i estar vacunada. Considera que s'ha creat una "tempesta perfecta", ja que l'alta incidència de la variant Delta es deu al fet que ha arribat en un moment de reobertura. Diu que la immunitat de grup és un concepte matemàtic, però no màgic, ja que el virus ha arribat per quedar-se. I considera que, si el TSJ no autoritza el toc de queda a determinats municipis catalans, seguirem veient moltes infeccions.

El Govern amplia el toc de queda a 161 municipis i preveu demanar-lo almenys tres setmanes seguides. A partir d'avui ja no es permeten les reunions de més de 10 persones i tota activitat ha de tancar com a màxim a les 00:30 h. El Tribunal Constitucional ha declarat inconstitucional el primer estat d'alarma del Govern. Segon homenatge d'Estat a les víctimes de la COVID19. Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi de Castellví de Rosanes. Pere Aragonès es compromet a treballar amb els ajuntaments per erradicar tot l'amiant de Catalunya. El Govern tira endavant la candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern 2030. Arrenca la primera edició del Llibrestiu. Comença la canícula de l'estiu.

La Generalitat presenta formalment la petició al TSJC per poder aplicar aquest cap de setmana el toc de queda d'1 a 6 de la matinada a 161 municipis.

Entren en vigor algunes noves restriccions que el Govern va anunciar a principis de setmana.Es limiten les reunions socials i l'activitat a partir de dos quarts d'una de la matinada.

La pandèmia tindrà un impacte importantíssim en la salut de la població a mitjà i llarg termini. Ho diu un estudi que evidencia que s'han deixat de diagnosticar una trentena de malalties.

Arrenca la primera edició del Llibrestiu 2021 amb més de 300 activitats en un centenar de llibreries.

El Barça presenta la nova equipació per la temporada 2021-22. El club no comptarà amb Grizmann, que marxarà a l'Atlético de Madrid a canvi de Saül.