Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Un home mata la seva parella a Sabadell i s'entrega als mossos. L'autor confés hauria amagat el cadàver en un bagul. El govern vol mantenir les actuals restriccions durant tot l'estiu. El TSJC aprova prorrogar fins al 30 de juliol el toc de queda. Una quarantena de menors que estudiaven anglès a Malta es troben confinats i la meitat han donat positiu per coronavirus. Els encausats pel Tribunal de Comptes tenen dos dies més per presentar els avals per cobrir les fiances.

Nou crim masclista a Catalunya. Un home de 60 anys i nacionalitat espanyola s'ha entregat a la policia de Sabadell aquesta nit confessant haver matat la seva dona. L'individu, que s'ha personat al voltant de les 23 h, acompanyat dels seus advocats, ha relatat com dilluns va posar fi a la vida de la seva companya sentimental i la va amagar en un baül a la vivenda.

El Govern diu que la cinquena onada "va a la baixa", però que mantindrà les mesures que siguin necessàries durant tot l'estiu. Això implica que es mantindran les reunions d'un màxim de 10 persones i que totes les activitats hauran de finalitzar com a màxim a les 00:30 h. En relació amb el confinament nocturn, es revisarà setmana a setmana.

La xifra de pacients crítics supera els 400 ingressats a les UCI. Des de Salut s'afirma que la cinquena onada de contagis va a la baixa, però la pressió hospitalària continurà tot l'estiu. El govern preveu mantenir les restriccions i, si cal, endurir-les. El Congrés de Diputats ha aprovat la no obligatorietat de portar mascareta a l'aire lliure. Algunes Comunitats Autònomes s'han oposat. L'Institut Català de Finances avalarà, finalment, les fiances del Tribunal de Cuentas als polítics i exalts càrrecs de la Generalitat.

Més de 400 pacients per Covid-19 a les UCI dels hosptials de Catalunya. La pressió assitencial creis a un ritme molt alt. L'Institut Català de Finances cobrirà les fiances imposades pel Tribunal de Cuentas a 34 polítics i exalts càrrecs de la Generalitat. La Guàrdia Civil ha detingut a deu persones, en una macroperació a La Jonquera, acusades d'organització criminal, falsificació i blanqueig de capitals. Avui, la llum ha arribat al seu preu màxim històric (106,57 €/MWh), la més cara de tota Europa. La ciutat australiana de Brisbane serà l'organitzadora dels Jocs Olímpics d'Estiu de 2032.

Després de diversos mesos amb les obres paralitzades per culpa de la pandèmia, la Junta Constructora de la Sagrada Família de Barcelona va decidir al març reprendre la Torre de Maria, A l'Informatiu hem pujat 127 metres de la que és la torre més alta de la basílica per veure com col·loquen el trencadís, un dels últims passos abans de poder inaugurar-la el dia de la Immaculada Concepció.

El 8 de desembre es donarà per acabada un cop hi hagin col·locat l'estrella lluminosa. Ara els operaris hi estan col·locant aquest trencadís que simbolitza el mantell de la verge. El director d'edificació i tecnologia de la Sagrada Família, Fernando Villa, reconeix que es troben, però, en un moment d'impàs que dependrà de l'evolució de les visites dels turistes per poder tornar a planificar les noves obres que es faran.

L'Institut Català de Finances cobrirà les fiances que el Tribunal de Cuentas reclama a 34 polítics i exalts càrrecs de la Generalitat. Ja són més de 400 pacients de Covid-19 ingressats a les UCI de Catalunya. La pressió hospitalària creix a un ritme molt alt. La Guàrdia Civil ha detingut una desena de persones a La Jonquera acusades d'organització criminal, falsificacions i blanqueig de capitals. La ciutat australiana de Brisbane serà la seu dels Jocs Olímpics d'Estiu de 2032.

El Govern diu que la cinquena onada "va a la baixa", però que mantindrà les mesures que siguin necessàries el temps que calgui, com per exemple el toc de queda nocturn que el govern ja ha sol·licitat prorrogar de moment una setmana més al TSJC que ha de resoldre en les properes hores.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, augura un estiu amb restriccions a causa de l'alta incidència i espera que l'acompanyi el Tribunal Superior de Justícia. El president català admet que Catalunya encara té per davant "setmanes difícils".

Aragonès ha emplaçat als ciutadans a ser "conscients" que aquest serà "un estiu amb un nivell d'incidència elevat" i que la pressió assistencial en hospitals i centres d'atenció primària persistirà quan comencin a millorar les dades i es redueixi el número de contagiats. És per això, ha dit, que les mesures restrictives es mantindran "mentre siguin necessàries".

Durant el mateix ple, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha respost a l’oposició que la situació és millor que fa ara una setmana, tot i que calen més esforços. "Portem una setmana que hem arribat al pic i estem de baixa", ha insistit Argimon, que ha afegit que aquesta situació no és "única i exclusiva" de Catalunya i ha remarcat que ja hi ha més del 80% dels contagis que són de la variant Delta.

El preu de la llum segueix desbocat, marcant avui un màxim històric 106,57 euros per Kilowatt, la més cara d'Europa. Tot fa preveure que juliol es convertirà en el mes més car de la història. Davant la por a una clatellada en la factura, alguns consumidors ja han començat a canviar hàbits.

Amb el preu descontrolat, moltes famílies prenen mesures per estalviar. El rebut d'aquest mes de juliol serà de mitjana 22 euros més car que el de l'any passat. I la situació no sembla que hagi de millorar. La ministra de Transició ecològica ha demanat avui a la Comissió Europea una revisió del model elèctric. Aquests preus desorbitats no queden compensats per la baixada de l'IVA al 10% que avui ha convalidat el Congrés.

El Govern fa marxa enrera i finalment recorrerà a l'Institut Català de Fiances per avalar les fiances de 5,4 milions imposades pel Tribunal de Comptes.als ex alts càrrecs de l'executiu implicats en la promoció exterior del procès.  El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, havia assegurat aquest dimarts que no volia exposar als treballadors del ICF, però en només 24 hores ha canviat d'opinió. El conseller ha anunciat al Parlament que en les últimes hores els treballadors del mateix institut li han traslladat la seva disposició a activar aquesta via.  "Han demanat que per ells no quedi i que intentem utilitzar la disposició addicional tal com està previst al decret llei. I això és el que farem", ha afegit. 

  • La velocitat de reproducció de la malaltia baixa a 0,99​ per primer cop des de fa un mes
  • Salut ha constatat que la cinquena onada està "de baixada" en termes de contagis i espera poder tornar a la normalitat "dintre de poc"
  • El 73,5% dels ingressats no estan vacunats, el 12,9% ho estan parcialment i un 13,5% tenen la pauta completa

La Generalitat vol allargar el toc de queda una setmana més. Demà ho demanarà al TSJC. La mesura afectarà 165 municipis catalans. La situació als hospitals ja comença a ser crítica. En un dia les UCI tenen 60 malalts més. Algunes Comunitats Autònomes han demanat un marc legal per a poder aprovar mesures com el toc de queda sense haver de passar per l'aval dels jutges. La pandèmia dispara l'estrès laboral entre els treballadors, segons un estudi de CCOO i la UAB. Creix la inseguretat laboral, augmenta el treball d'alta tensió i empitjora la salut mental.

L'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona ha posat en marxa un centre de control per tenir una visió en temps real dels processos que es duen a terme i de la situació dels pacients i dels professionals. És un projecte innovador a l'estat espanyol per gestionar el flux de pacients, millorar la qualitat de l'atenció i aportar capacitat d'anticipació a possibles complicacions. En una roda de premsa per presentar la iniciativa, els seus impulsors han destacat que el centre, en què s'integren un gran nombre de dades monitorades a través de pantalles, recorda les torres de control dels aeroports. També han recalcat que pot ser molt útil per gestionar els llits d'hospitalització i d'UCI en situacions d'emergència sanitària com la de la covid-19.
L’espai, batejat amb el nom de Còrtex, es va posar en marxa fa uns mesos i es troba en fase de desenvolupament. El centre de comandament permet als professionals saber en cada moment, per exemple, quants pacients han entrat a quiròfan; quants hauran d'ingressar a la UCI en les properes hores; quants seran traslladats de crítics a una habitació; la situació a Urgències o el temps d'espera de les proves PCR pendents de resultats.

Aquesta visió de conjunt i en temps real del que està passant en cada moment a l'hospital ha d'ajudar els professionals a gestionar els llits i els recursos i evitar saturacions i colls d’ampolla; una informació que pot ser molt útil en situacions com la de la pandèmia del coronavirus, han destacat els responsables de la iniciativa en roda de premsa aquest dimarts.

El govern demanarà demà al TSJC que s'allargui una setmana el toc de queda a 165 municipis per evitar el col·lapse del sistema sanitari. Reobren les UCI d'alguns hospitals per l'augment de pacients amb Covid-19. El consell de ministres dóna llum verda a les farmàcies per vendre tests d'antígens sense recepta mèdica. Des d'avui és imprescindible un antígen negatiu per entrar a les residències de gent gran encara que s'estigui vacunat. El govern no troba cap aval per a fer front a les finaces del Tribunal de Cuentas.