Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els peatges a l'AP-7, l'AP-2, la C-32 al Maresme i la C-33 entre Barcelona i Montmeló s'acaben aquesta mitjanit. El Govern es reuneix per primera vegada després de les vacances, amb la reunió de la taula de diàleg a l'horitzó. El PP retreu a la Generalitat que posi condicions sobre el contingut i qui ha d'assistir a la taula de diàleg de setembre. El setembre s'estrenarà amb el tercer rècord consecutiu del preu de la llum. Aquest dimecres s'arribarà als 132 euros per MWh, dos més que avui. Àngel Llàcer i Manu Guix ultimen els assajos del seu nou musical: "Cantando bajo la lluvia".

La reunió per reprendre la taula de diàleg entre la Generalitat i el Govern central que es farà a Barcelona es perfila per al dijous 16 o el divendres 17 de setembre. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha assegurat aquest dimarts que "tot fa preveure en aquests moments que serà a partir de meitat de setmana".

A hores d’ara encara no esta definit l’ordre del dia, ni tan sols és segur que el president del Govern, Pedro Sánchez, vingui finalment a Barcelona. El mateix president català, Pere Aragonès, advertia aquesta setmana que no entendria que Sánchez no hi fos.

La ministra de Política Territorial i Portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, ha avisat aquest dimarts al president català, Pere Aragonés, que parlar de la independència amb un horitzó de 2030 "no és el camí" per a aconseguir el retrobament que proposa el Govern en la taula de diàleg.

Aragonés també ha demanat que el president Pedro Sánchez estigués en la taula de diàleg que es reunirà en la setmana del 13 de setembre, però la Portaveu de l'Executiu no ha aclarit aquest extrem i ha recordat que ja va estar en la primera reunió que es va celebrar al febrer de 2020, abans que esclatés la pandèmia.

Tornava cap a casa agafada de la mà de la seva parella quan un home, des de l'altra vorera, les va increpar. Com li va passar a la Cristina, milers de persones han patit alguna agressió homòfoba durant la seva vida. Les denúncies registrades per l'Observatori contra l'Homofòbia han augmentat un 40% respecte a l'any passat.

Per aquest motiu, la Unitat Contra Delictes d'Odi i Discriminació dels Mossos d'Esquadra treballa per prevenir aquestes situacions. El primer cas que han abordat ha estat el de l'agressió a la platja del Somorrostro de Barcelona, a finals de maig. Un dels nois va acabar a l'hospital i els 4 agressors, detinguts.

Els agents treballen al carrer però també fent anàlisi. Analitzen tota mena de comportament, des de coses tan òbvies com entendre si passa més en entorns metropolitans o rurals o si passa més en determinades franges horàries fins a veure si els autors d'aquests delictes tenen alguns elements en comú.

Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori Contra l'Homofòbia de Catalunya, assegura que molts dels casos es produeixen a través d'internet: "Les xarxes és la claveguera de l'odi, és on circula l'odi amb la més extensa de les seves intensitats". Les dones transsexuals constaten, són les qui més en pateixen.

Últimes hores amb peatges de pagament a 4 de les principals vies catalanes. Aquesta mitjanit s'alliberen l'AP-2 i l'AP-7, de titularitat estatal. També la C-32 i la C-33, que depenien de la Generalitat. per on anualment hi ha 13 milions de desplaçaments. Ara serà un 73% més barat circular per la xarxa catalana.

Primera reunió del consell executiu després de les vacances amb la taula de diàleg a l’horitzó. La Generalitat manté l'autodeterminació com a línia irrenunciable. El líder del PP, Pablo Casado, de visita a Barcelona, retreu al govern de Sánchez que s'assegui amb qui pretén desbordar la Constitució.

Les denúncies per LGTBI-fòbia registrades per l'Observatori augmenten un 40% respecte l'any passat. Els mossos d'esquadra treballen en la detecció i prevenció d'aquests casos a través d'una unitat especialitzada que estarà completament operativa el 15 de setembre. La majoria es donen a internet.

El Barça demanat la cessió del portuguès Joao Fèlix, que no es mourà de l'Atlètic de Madrid, i espera concretar les sortides d'Ilax, Emerson, Collado i Ray Manà.

Catalunya s'acomiada de bona part dels peatges aquesta mitjanit. Cinc trams de les principals autopistes catalanes aixecaran la barrera i passaran a ser de lliure circulació per la fi de la concessió dels peatges a l'AP-7 de Vila Seca a la Jonquera, l'AP-2 entre el Vendrell i Saragossa, la C-33 entre Barcelona i Granollers i la C-32 al Maresme. En total són més de 450 quilòmetres.

Els que sí que es mantenen són els peatges del Túnel del Cadí, els de Vallvidrera, l'Autopista del Garraf, i la C-16, entre Terrassa i Manresa.

Una fi de les concessions molt esperada pels usuaris. Diferents col·lectius han convocat concentracions aquest vespre als peatges per celebrar l'aixecament de barreres i també per reivindicar millores en els trams i també saber com es pagarà a partir d'ara el manteniment d'aquestes autopistes.

L'aixecament dels peatges suposa una oportunitat per millorar la competitivitat de moltes empreses. També s'obren interrogants sobre el seu manteniment i una possible saturació de les vies alliberades.

El secretari general de la patronal de l'oci nocturn FECASARM, Joaquim Boadas, confia que els tribunals obligaran a la Generalitat a rectificar i permetre que els locals puguin obrir de manera immediata. A més a més, atribueix exclusivament al govern català les conseqüències de la reobertura efectuada el mes de juny, just abans de l'inici de la cinquena onada.

Els alumnes es podran treure la mascareta al pati el pròxim curs si no es barregen amb altres grups i els vacunats no s'hauran d'aïllar. La Generalitat descarta reobrir l'oci nocturn perquè diu que cal rebaixar la pressió assistencial i evitar un nou repunt de contagis. Aquest dimecres s'aixequen les barreres de l'AP-7 i l'AP-2 després de més de mig segle de concessió. El Banc Sabadell anuncia un nou ERO per ajustar la seva plantilla de prop de 15.000 treballadors. El preu de la llum marca un nou màxim històric de 130 euros per MWh. Intenses pluges arreu de Catalunya

Aquest dimarts és l'últim dia de pagament a 4 autopistes catalanes. S’acaben les concessions de l'AP-7 i l'AP-2 que han permès explotar els 458 km de carretera durant 52 anys.

Un adéu als peatges que beneficia molts sectors però també en perjudica d'altres, com les arques dels municipis per on passa l'autopista. El seu alliberament farà que els ajuntaments deixin d'ingressar més de 14 milions d'euros per l’IBI. Un dels més afectats és Sant Julià de Ramis que al seu terme té el peatge de Girona Nord. Deixarà de cobrar 367.000 euros a l'any, un 10 per cent del pressupost municipal, i ara reclamarem compensacions.

Els transportistes és un dels sectors més beneficiats. Celebren la reducció de costos però temen les conseqüències de l'augment de trànsit. També celebra l'alliberament la plataforma Prou Morts a l'N-240, que aplega alcaldes lleidatans de municipis per on passa aquesta carretera i que insisteixen a reclamar el desdoblament.

El curs escolar s'estrenara amb mascareta dins l'aula i amb els alumnes vacunats sense confinar si hi ha un positiu al seu grup. Al pati, es podran barrejar alumnes de diversos grups. Els pares i mares també podran entrar dins del centre.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, no es planteja avançar la reobertura de l'oci nocturn fins a haver descongestionat els hospitals. El sector culpa al Govern de la reobertura fallida del juny. L'Ajuntament de Barcelona pressiona perquè puguin tornar a obrir.

Es manté l'alerta taronja pel risc d'innundacions davant la possiblitat de fortes precipitacions durant la tarda. Els peatges de l'AP-7 i l'AP-2 esgoten les últimes hores en funcionament. El seu alliberament farà que els ajuntaments deixin d'ingressar més de 14 milions d'euros i beneficiarà enormement els transportistes.

La catalana Núria Marquès, plata en natació, augmenta a 20 les medalles d'Espanya als Jocs Paralímpics.

Aquest nou curs escolar arrenca en 10 dies amb una premissa molt clara: Adaptem mesures, però no les relaxem. Així ho ha decidit el Govern després de debatre durant molts dies com seria la tornada a les aules.

Malgrat les demandes dels familiars i els docents sobre l'eliminació de la mascareta i dels grups bombolla, el conseller d'educació, Josep González-Cambray, ha comunicat el nou pla a seguir per aquest any i la mascareta segueix essent indispensable:

Els comerciants dels municipis turístics de la costa tarragonina demandaran la Generalitat per les restriccions aplicades per frenar la Covid. Les consideresn injustificades i reclamaran també compensacions econòmiques. Asseguren que la facturació els ha caigut un 40% i per això tornen a demanar al Govern que aixequi les restriccions.

La Generalitat descarta reobrir l'oci nocturn més enllà de les 00:30 hores de la matinada abans que comenci el curs escolar. El Govern considera que és prematur plantejar-se l'aixecament de les restriccions als locals perquè el més important a hores d'ara és rebaixar la pressió assistencial i evitar un nou repunt de contagis. La patronal FECASARM i l'Ajuntament de Barcelona ho critiquen i esperen que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els doni la raó.

El curs vinent, els alumnes vacunats no s'hauran de confinar si al seu grup hi ha un positiu. És una de les novetats del curs escolar, que arrencarà amb mascareta dins l'aula. Al pati, es podran barrejar alumnes de diversos grups. Els pares i mares també podran entrar dins del centre.

Cop de porta de la Generalitat a la reobertura de l'oci nocturn.El president Aragonès no es planteja avançar en la desescalada fins a haver descongestionat els hospitals. El sector culpa al Govern de la reobertura fallida del juny. L'Ajuntament de Barcelona pressiona perquè puguin tornar a obrir.

El Banc Sabadell anuncia un ERO, amb prejubilacions i en què no es descarten acomiadaments. Els peatges de l'AP-7 i l'AP-2 esgoten les últimes hores en funcionament. El seu alliberament farà que els ajuntaments deixin d'ingressar més de 14 milions d'euros i beneficiarà enormement els transportistes.

La catalana Núria Marquès, plata en natació, augmenta a 20 les medalles d'Espanya als Jocs Paralímpics.