- Els municipis del Baix Maresme plantegen ara la pacificació de la N-II
- Inaugurat l'enllaç viari entre l'A-2 i l'AP-7 a Castellbisbal
Els peatges a l'AP-7, l'AP-2, la C-32 al Maresme i la C-33 entre Barcelona i Montmeló s'acaben aquesta mitjanit. El Govern es reuneix per primera vegada després de les vacances, amb la reunió de la taula de diàleg a l'horitzó. El PP retreu a la Generalitat que posi condicions sobre el contingut i qui ha d'assistir a la taula de diàleg de setembre. El setembre s'estrenarà amb el tercer rècord consecutiu del preu de la llum. Aquest dimecres s'arribarà als 132 euros per MWh, dos més que avui. Àngel Llàcer i Manu Guix ultimen els assajos del seu nou musical: "Cantando bajo la lluvia".
La reunió per reprendre la taula de diàleg entre la Generalitat i el Govern central que es farà a Barcelona es perfila per al dijous 16 o el divendres 17 de setembre. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha assegurat aquest dimarts que "tot fa preveure en aquests moments que serà a partir de meitat de setmana".
A hores d’ara encara no esta definit l’ordre del dia, ni tan sols és segur que el president del Govern, Pedro Sánchez, vingui finalment a Barcelona. El mateix president català, Pere Aragonès, advertia aquesta setmana que no entendria que Sánchez no hi fos.
La ministra de Política Territorial i Portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, ha avisat aquest dimarts al president català, Pere Aragonés, que parlar de la independència amb un horitzó de 2030 "no és el camí" per a aconseguir el retrobament que proposa el Govern en la taula de diàleg.
Aragonés també ha demanat que el president Pedro Sánchez estigués en la taula de diàleg que es reunirà en la setmana del 13 de setembre, però la Portaveu de l'Executiu no ha aclarit aquest extrem i ha recordat que ja va estar en la primera reunió que es va celebrar al febrer de 2020, abans que esclatés la pandèmia.
La taula de diàleg es perfila pel 16 o el 17 de setembre
- La Moncloa retreu a Aragonès que parli de la independència al 2030
- El Govern insisteix que no entendria que Sánchez no fos a la reunió
Vall d'Hebron trasplanta per primera vegada a Espanya els pulmons d'un nadó en aturada cardíaca controlada
- Aquesta tècnica ha permès salvar la vida d'un bebè amb una malaltia terminal i obre noves opcions en el trasplantament de pulmó pediàtric
- L'asistòlia controlada es realitza en pacients sense esperança de vida que estan a l'espera que se'ls retiri el suport vital
Els Mossos d'Esquadra creen una unitat especialitzada contra els casos d'LGTBI-fòbia
Tornava cap a casa agafada de la mà de la seva parella quan un home, des de l'altra vorera, les va increpar. Com li va passar a la Cristina, milers de persones han patit alguna agressió homòfoba durant la seva vida. Les denúncies registrades per l'Observatori contra l'Homofòbia han augmentat un 40% respecte a l'any passat.
Per aquest motiu, la Unitat Contra Delictes d'Odi i Discriminació dels Mossos d'Esquadra treballa per prevenir aquestes situacions. El primer cas que han abordat ha estat el de l'agressió a la platja del Somorrostro de Barcelona, a finals de maig. Un dels nois va acabar a l'hospital i els 4 agressors, detinguts.
Els agents treballen al carrer però també fent anàlisi. Analitzen tota mena de comportament, des de coses tan òbvies com entendre si passa més en entorns metropolitans o rurals o si passa més en determinades franges horàries fins a veure si els autors d'aquests delictes tenen alguns elements en comú.
Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori Contra l'Homofòbia de Catalunya, assegura que molts dels casos es produeixen a través d'internet: "Les xarxes és la claveguera de l'odi, és on circula l'odi amb la més extensa de les seves intensitats". Les dones transsexuals constaten, són les qui més en pateixen.
Últimes hores amb peatges de pagament a 4 de les principals vies catalanes. Aquesta mitjanit s'alliberen l'AP-2 i l'AP-7, de titularitat estatal. També la C-32 i la C-33, que depenien de la Generalitat. per on anualment hi ha 13 milions de desplaçaments. Ara serà un 73% més barat circular per la xarxa catalana.
Primera reunió del consell executiu després de les vacances amb la taula de diàleg a l’horitzó. La Generalitat manté l'autodeterminació com a línia irrenunciable. El líder del PP, Pablo Casado, de visita a Barcelona, retreu al govern de Sánchez que s'assegui amb qui pretén desbordar la Constitució.
Les denúncies per LGTBI-fòbia registrades per l'Observatori augmenten un 40% respecte l'any passat. Els mossos d'esquadra treballen en la detecció i prevenció d'aquests casos a través d'una unitat especialitzada que estarà completament operativa el 15 de setembre. La majoria es donen a internet.
El Barça demanat la cessió del portuguès Joao Fèlix, que no es mourà de l'Atlètic de Madrid, i espera concretar les sortides d'Ilax, Emerson, Collado i Ray Manà.
Catalunya s'alllibera dels peatges de 4 autopistes
Catalunya s'acomiada de bona part dels peatges aquesta mitjanit. Cinc trams de les principals autopistes catalanes aixecaran la barrera i passaran a ser de lliure circulació per la fi de la concessió dels peatges a l'AP-7 de Vila Seca a la Jonquera, l'AP-2 entre el Vendrell i Saragossa, la C-33 entre Barcelona i Granollers i la C-32 al Maresme. En total són més de 450 quilòmetres.
Els que sí que es mantenen són els peatges del Túnel del Cadí, els de Vallvidrera, l'Autopista del Garraf, i la C-16, entre Terrassa i Manresa.
Una fi de les concessions molt esperada pels usuaris. Diferents col·lectius han convocat concentracions aquest vespre als peatges per celebrar l'aixecament de barreres i també per reivindicar millores en els trams i també saber com es pagarà a partir d'ara el manteniment d'aquestes autopistes.
L'aixecament dels peatges suposa una oportunitat per millorar la competitivitat de moltes empreses. També s'obren interrogants sobre el seu manteniment i una possible saturació de les vies alliberades.
Catalunya diu adeu a mig segle de peatges a l'AP7 i l'AP2
- La C33 i la C32 també seran de lliure circulació a partir d'aquest dimecres
- Els municipis alliberats de peatges perden 14 milions anuals
- A l'aire queda com es finançarà el manteniment d'aquestes vies i en quina mesura hi contribuiran els usuaris
La patronal s'encomana al TSJC per obrir
El secretari general de la patronal de l'oci nocturn FECASARM, Joaquim Boadas, confia que els tribunals obligaran a la Generalitat a rectificar i permetre que els locals puguin obrir de manera immediata. A més a més, atribueix exclusivament al govern català les conseqüències de la reobertura efectuada el mes de juny, just abans de l'inici de la cinquena onada.
El setembre s'estrena amb el preu de la llum desbocat
- L'electricitat arriba aquest dijous als 140 euros/MWh
- S'encareix 8 euros en un dia i 100 més que fa un any
- Els experts apunten que l’escalada de preus no es relaxarà fins al març
Els alumnes es podran treure la mascareta al pati el pròxim curs si no es barregen amb altres grups i els vacunats no s'hauran d'aïllar. La Generalitat descarta reobrir l'oci nocturn perquè diu que cal rebaixar la pressió assistencial i evitar un nou repunt de contagis. Aquest dimecres s'aixequen les barreres de l'AP-7 i l'AP-2 després de més de mig segle de concessió. El Banc Sabadell anuncia un nou ERO per ajustar la seva plantilla de prop de 15.000 treballadors. El preu de la llum marca un nou màxim històric de 130 euros per MWh. Intenses pluges arreu de Catalunya
Els municipis alliberats de peatges perden 14 milions anuals
Aquest dimarts és l'últim dia de pagament a 4 autopistes catalanes. S’acaben les concessions de l'AP-7 i l'AP-2 que han permès explotar els 458 km de carretera durant 52 anys.
Un adéu als peatges que beneficia molts sectors però també en perjudica d'altres, com les arques dels municipis per on passa l'autopista. El seu alliberament farà que els ajuntaments deixin d'ingressar més de 14 milions d'euros per l’IBI. Un dels més afectats és Sant Julià de Ramis que al seu terme té el peatge de Girona Nord. Deixarà de cobrar 367.000 euros a l'any, un 10 per cent del pressupost municipal, i ara reclamarem compensacions.
Els transportistes és un dels sectors més beneficiats. Celebren la reducció de costos però temen les conseqüències de l'augment de trànsit. També celebra l'alliberament la plataforma Prou Morts a l'N-240, que aplega alcaldes lleidatans de municipis per on passa aquesta carretera i que insisteixen a reclamar el desdoblament.
El nou curs s'inicia amb tots els centres oberts, el 100% de presencialitat i la mascareta a les aules
- Els alumnes vacunats amb pauta completa no hauran de fer quarantena
- Es podran treure la mascareta al pati si no es barregen amb altres grups
- Es permetrà l'entrada dels pares als centres i l'adaptació a p3 i a p4
La Generalitat no obrirà l'oci nocturn abans que comenci el curs escolar
- El conseller de Salut demana prudència i evitar imatges com les de les festes de Sants
- La patronal FECASARM confia que els tribunals ordenaran la reobertura immediata
- Els comerciants de la costa de Tarragona exigeixen compensacions si es manté la restricció d'horaris
El curs escolar s'estrenara amb mascareta dins l'aula i amb els alumnes vacunats sense confinar si hi ha un positiu al seu grup. Al pati, es podran barrejar alumnes de diversos grups. Els pares i mares també podran entrar dins del centre.
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, no es planteja avançar la reobertura de l'oci nocturn fins a haver descongestionat els hospitals. El sector culpa al Govern de la reobertura fallida del juny. L'Ajuntament de Barcelona pressiona perquè puguin tornar a obrir.
Es manté l'alerta taronja pel risc d'innundacions davant la possiblitat de fortes precipitacions durant la tarda. Els peatges de l'AP-7 i l'AP-2 esgoten les últimes hores en funcionament. El seu alliberament farà que els ajuntaments deixin d'ingressar més de 14 milions d'euros i beneficiarà enormement els transportistes.
La catalana Núria Marquès, plata en natació, augmenta a 20 les medalles d'Espanya als Jocs Paralímpics.
Darrer cap de setmana d'estiu per a molts que coincideix amb l'eliminació del pagament de 4 autopistes catalanes. La costa i ciutats com Barcelona han patit aquest estiu la falta de visitants estrangers. Aldarulls i confrontaments en l'última nit de les festes de Sants. L'oci nocturn demana la seva reobertura. La vacunació pren embranzida.
Darrera operació tornada amb peatges a quatre autopistes catalanes. El Ministeri estima que els usuaris s'estalviaran més de 700 milions d'euros anuals. Segona nit de la festa major de Sants, a Barcelona, que acaba amb botellades i aglomeracions. Interior ha reforçat els seus efectius amb un centenar de dotacions des de la fi del toc de queda.
Els Mossos d'Esquadra continuen buscant el pare sospitós d'haver assassinat el seu fill en un hotel de Barcelona. La darrera vegada que se l'ha vist ha estat a l'aeroport del Prat, on va arribar en taxi.
El Barça rep el Getafe mentre Koeman es resigna a no poder incorporar cap jugador i tampoc es troba sortida als descartats. Entrevistem el catedràtic en Nutrició, Abel Mariné, autor del llibre "Dietas, una inmersión rápida "on recomana menjar de tot amb moderació i fugir de les dietes miracle.
Catalunya s'allibera dels peatges de quatre autopistes
Catalunya diu adéu dimarts a més de mig segle de peatges a l'AP-7 i a l'AP-2. A partir de l'1 de setembre serà gratuït circular per l'AP7 fins a la Jonquera, per l'AP2 fins a Saragossa, però també per la C32 i la C33. A l'espera de consensuar un nou model, el cost del manteniment l'assumiran les administracions.
Els trams de les autopistes que seran de lliure circulació a partir de l'1 de setembre són l'AP7 de Vila-seca a la Jonquera, l'AP2 entre Vendrell i Saragossa, la C33 entre Barcelona i Granollers i la C32 al Maresme. En total, prop de 500 quilòmetres d'autopista lliures de barreres, 262 només a l'AP-7 i 215 a l'AP-2.D'aquesta manera, es materialitza una de les reivindicacions històriques dels usuaris, que consideraven sobradament amortitzades les inversions en aquestes vies. A l'aire, queda com es finançarà el manteniment d'aquestes vies i en quina mesura hi contribuiran els usuaris.
El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) estima que l'alliberament dels peatges de les autopistes AP-7 Tarragona-La Jonquera i AP-2 Saragossa-El Vendrell suposarà un estalvi per als usuaris que aconsegueix els 515 milions d'euros anuals amb els més de 13
milions de desplaçaments actuals. Si bé, amb l'augment del trànsit previst, l'estalvi arribarà fins als 752 milions d'euros anuals.