Els veïns comencen a avaluar els danys dels aiguats de les últimes hores a les Terres de l'Ebre. Pere Aragonès anuncia ajudes per als afectats i s'estudia la declaració de zona catastròfica davant els nombrosos danys que han patit habitatges, negocis i establiments turístics.
Cop de porta definitiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a la reobertura de l'oci nocturn. El tribunal ha rebutjat la demanda presentada per la patronal i dona la raó a la Generalitat. Les discoteques hauran de seguir tancades i els restaurants continuaran sense poder servir més enllà de les 00:30 hores. La Justícia també ha avalat per una setmana més la limitació de les reunions a un màxim de 10 persones i el límit d'aforaments.
Fa mig any que l'atur baixa a Catalunya. La temporada turística ha estat clau per a que el mes d'agost la xifra de desocupats es reduís en 17.186 persones. Tot i això hi continua havent 391.128 aturats i la contractació baixa. D'altra banda, el Banc Sabadell planteja acomiadar 1.900 treballadors a Espanya, el 13% de la plantilla.
Espanya ja suma 32 medalles als Jocs Paralímpics de Tòquio, una més que en l'anterior cita olímpica de Rio de Janeiro.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat les mesures cautelars plantejades per la patronal FECASARM per reobrir ja l'oci nocturn més enllà de les 00.30 hores. El tribunal ja havia descartat les mesures cautelaríssimes i ara pren la mateixa decisió respecte a les cautelars. Considera suficients els arguments donats pel govern per mantenir el sector tancat.
El sector havia reclamat poder reobrir a l'aire lliure fins a les 3.30 hores i que la restauració ho fes fins a la 1. Pel que fa als locals interiors, plantejava que poguessin obrir amb un sistema d'accés mitjanant un test d'antígens negatiu entre les 24 i les 48 hores prèvies.
El sector recorda, que han millorat les dades epidemiològiques, amb menys persones hospitalitzades i ingressades en les UCI per la covid-19, i que aquest és l'últim cap de setmana de temporada alta d'estiu, una oportunitat, per tant, per als locals d'oci per a remuntar una mica la seva dramàtica situació econòmica.
Una norantena de persones han hagut de passar la nit fora de casa seva per les inundacions al Montsià i Baix Ebre. La majoria estaven allotjades al Càmping Alfacs, a Alcanar, que ha quedat inundat per les intenses pluges. Unes 90 persones han hagut de passar la nit fora de casa, repartides entre el pavelló municipal i diversos hotels. A Alcanar 58 persones han estat allotjades a l'hotel Carlos III, 5 al Montecarlo i 14 al Pavelló Municipal, mentre que 6 persones han passat la nit a l'hotel Bonlloc d'Ulldecona.
L'aiguat també ha afectat els negocis situats en plantes baixes. És el cas dels restaurants de les Cases d'Alcanar.
Hem conegut històries com les d'en Jacinto, un veí a qui 7 nens van aconseguir salvar amb l'ajuda d'aquesta escala improvisada, mentre l'aigua pujava a gran velocitat. La Montse diu que es van salvar de miracle i va patir un atac d'ansietat.
On ara hi ha aquesta nevera, ahir l'Olga i en Lluís hi tenien la caravana. La van poder salvar in extremis. Un riu immens s'ho va endur tot. Va ser una pluja intensa i continuada, que va sorprendre tothom. Cap servei de meteorologia va preveure'n la magnitud
Les fortes pluges deixen més de 200 litres per metre quadrat a Alcanar i 100 als Alfacs. Les Comunitats Autonomes i Sanitat han acordat ampliar els aforaments fins al 60% als estadis de futbol. Salut fa una crida a la vacunació i torna a insistir en els menors de 40 anys i en les dones embarassades. Sánchez anuncia un augment "immediat" del Salari Mínim Interprofessional. Empresaris de l'oci nocturn acampen a la plaça Sant Jaume per reclamar un calendari de reobertura.
Les pluges torrencials d'aquest dimecres han inundat baixos i carrers al Baix Ebre i el Montsià. La Generalitat ha demanat evitar la mobilitat durant les pròximes hores pel risc a la zona. Uns 5.000 abonats s'han quedat sense llum, segons Protecció Civil.
Greus inundacions al Montsià i el Baix Ebre. L'intens episodi de pluges que han caigut aquest migdia a les Terres de l'Ebre han deixat més de 200 litres per metre quadrat a Alcanar en poc més de 2 hores. Les precipitacions també han estat especialment fortes als Alfacs, a Amposta, Sant Carles de la Ràpita i a l'Illa de Buda.
A primera hora de la tarda ha començat una reunió d'urgència encapçalada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, amb el comitè tècnic d'Inuncat per avaluar la situació. Els alcaldes de la zona denuncien que quan s'han activat els plans d'emergència ja estaven inundats.
Després de mig segle, aquest dimecres és el primer dia sense haver de pagar per circular per les principals autopistes catalanes. Des de la passada mitjanit, i en algunes vies des d'unes hores abans, s'han aixecat les barreres dels peatges de l'AP-7, l'AP-2, la C-32 nord i la C-33.
Als peatges de Martorell o la Roca del Vallès, totes les barres ja estan aixecades des del vespre d’aquest dimarts. La manca de costum fa que els treballadors d’Abertis hagin col·locat cartells de color blau perquè els conductors no s’aturin a les cabines. De moment, encara cal reduir velocitat a l’espera que desapareguin les guixetes.
Els usuaris més habituals celebren el final dels peatges. Es queixen que "els peatges estaven ja més que amortitzats" i lamenten el greuge que suposa que "a la resta de l’Estat a la majoria de vies d’alta capacitat no es pagui".
Al Maresme, una vegada alliberada la C-32, l’objectiu dels ajuntaments és pacificar Nacional II. A Vilassar de Mar el consistori assegura que ara treballen per poder prioritzar el vianant i al passeig marítim. Així es preveu reduir la via de 4 carrils a 2, integrar-hi el carril bici i ampliar les voreres.
Pendents dels aiguats que descarreguen amb molta intensitat a les Terres de l'Ebre. A Alcanar han caigut més de 77 litres en mitja hora. Han provocat inundacions, que estan arrossegant cotxes.
Primer dia sense peatges a les principals autopistes catalanes. Milers de conductors creuen, per primera vegada, les barreres sense haver de pagar. La incògnita que s'obre ara és com es mantindran i finançaran aquestes autopistes.
El turisme estranger comença a remuntar. Catalunya és la segona comunitat autònoma, després de les Illes Balears, que més visitants de fora ha rebut durant el juliol: 800.000. La majoria, francesos. Malgrat tot, durant l'any n'han vingut un 34% menys.
Salut espera administrar aquest setembre 2 milions de vacunes per poder arribar al 80% de la població catalana immunitzada. A l'espera que el TSJC decideixi si reobre l'oci nocturn, l'Ajuntament de Barcelona reclama a la Generalitat flexibilitzar les mesures abans de les festes de la Mercè.
Griezmann torna a l'Atlètic de Madrid, cedit amb compra obligatòria per uns 40 milions. A canvi, arriba al Barça, també cedit, el davanter del Sevilla Luk De Jong. Finalment Mbappé es queda al PSG i l'Espanyol incorpora Yanjel Herrera.
La Mercè, la festa major de Barcelona que aquest any se celebrarà els dies 23, 24, 25 i 26 de setembre, tindrà, malgrat la pandèmia, més de 500 activitats. Així ho ha anunciat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el tinent d'alcalde de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí en un acte.
Aquest any es commemora el 150è aniversari de la primera festa major organitzada per l'Ajuntament de Barcelona. Per aquest motiu, la cultura popular i tradicional, que "ha patit més que ningú les restriccions" de la pandèmia, tindrà una "centralitat" en el programa, com a "reconeixement".
El Departament de Salut ha fet balanç d'aquest agost i assegura que els ritmes de vacunació han baixat pels períodes vacacionals. Per aquest motiu, l'objectiu aquest setembre serà administrar 2 milions de dosis, com a mínim, per arribar a tenir el 80% de la població immunitzada amb pauta completa.
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha alertat que hi ha un milió de catalans d'entre 12 i 45 anys que encara no s'han vacunat contra la covid. Ara per ara, hi ha un 70% de la població de Catalunya immunitzada.
"Hem de posar tota la carn a la graella per controlar la covid-19, i el nostre objectiu és fer que la covid passi de ser la malaltia a una de les malalties", ha dit Argimon.
Les pluges torrencials que han inundat baixos i carrers al Baix Ebre i el Montsià, on la Generalitat ha demanat evitar la mobilitat, han deixat de moment a uns 10.000 usuaris sense llum, segons Protecció Civil.
El temporal, que fins a les 13.00 hores ha acumulat 167,8 litres d'aigua per metre quadrat a Alcanar, ha inundat carrers i baixos en la zona, on, segons les imatges gravades per alguns veïns i compartides en les xarxes socials, ha arrossegat a diversos vehicles.
Entre les 12.00 i les 13.00 hores, els Bombers han rebut 126 avisos per importants inundacions, que afecten especialment a Alcanar (amb 96 alertes), on alguns carrers s'han convertit en rius per on baixa l'aigua fins a arribar a la mar.
Protecció Civil de la Generalitat ha elevat al nivell d'alerta el pla d'inundacions per la intensitat de les pluges al Montsià i el Baix Ebre i les incidències per les inundacions i ha recomanat no aparcar en rieres o zones inundables, allunyar-se d'aquestes zones, no travessar zones inundables o passos subterranis, no anar a garatges o a zones on s'acumuli l'aigua i evitar circular per camins i vies secundàries prop de rius i rieres.
El Departament de Salut ha fet balanç d'aquest agost i assegura que els ritmes de vacunació han baixat pels períodes vacacionals. Per aquest motiu, l'objectiu aquest setembre serà administrar 2 milions de dosis, com a mínim, per arribar a tenir el 80% de la població immunitzada amb pauta completa.
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha alertat que hi ha un milió de catalans d'entre 12 i 45 anys que encara no s'han vacunat contra la covid. Ara per ara, hi ha un 70% de la població de Catalunya immunitzada.
"Hem de posar tota la carn a la graella per controlar la covid-19, i el nostre objectiu és fer que la covid passi de ser la malaltia a una de les malalties", ha dit Argimon.
Les pluges torrencials que han inundat baixos i carrers al Baix Ebre i el Montsià, on la Generalitat ha demanat evitar la mobilitat, han deixat de moment a uns 10.000 usuaris sense llum, segons Protecció Civil.
El temporal, que fins a les 13.00 hores ha acumulat 167,8 litres d'aigua per metre quadrat a Alcanar, ha inundat carrers i baixos en la zona, on, segons les imatges gravades per alguns veïns i compartides en les xarxes socials, ha arrossegat a diversos vehicles.
Entre les 12.00 i les 13.00 hores, els Bombers han rebut 126 avisos per importants inundacions, que afecten especialment a Alcanar (amb 96 alertes), on alguns carrers s'han convertit en rius per on baixa l'aigua fins a arribar a la mar.
Protecció Civil de la Generalitat ha elevat al nivell d'alerta el pla d'inundacions per la intensitat de les pluges al Montsià i el Baix Ebre i les incidències per les inundacions i ha recomanat no aparcar en rieres o zones inundables, allunyar-se d'aquestes zones, no travessar zones inundables o passos subterranis, no anar a garatges o a zones on s'acumuli l'aigua i evitar circular per camins i vies secundàries prop de rius i rieres.
Aquest migdia ha entrat en servei l'enllaç entre l'A-2 i l'AP-7 a l'altura de Castellbisbal, una obra reivindicada durant molt de temps pels alcaldes de la zona. La infraestructura es va començar a construir fa més de 15 anys, i va quedar aturada quan estava fet més de la meitat del viaducte. Després d’incomplir diverses vegades el calendari previst de represa de les obres, ha estat finalment avui quan han pogut començar a circular els primers vehicles. Segons la ministra de Transports, Raquel Sánchez, aquest tram d’uns tres quilòmetres ha suposat un inversió d’uns 88 milions d’euros. Servirà per descongestionar el trànsit de la primera corona metropolitana i beneficiarà més d'un milió i mig de persones
El govern català denuncia que l’obra ha avançat a un ritme molt lent, de 200 metres de carretera cada any, i creu sospitós que la inauguració hagi coincidit amb l’acabament de les concessions de diverses autopistes.