Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • La patronal destaca que el sector demostra "resiliència" tot i el context econòmic i la manca de microxips
  • El sector de l'automoció ha donat una aportació positiva de 6.657 milions d'euros a la balança comercial espanyola

Seat tria la marca Cupra per fer el seu primer vehicle urbà 100% elèctric[if !supportLineBreakNewLine]

  • [endif]

La setmana vinent s'ha de reunir la taula entre governs, sense que encara hi hagi concretada ni la data, ni l'ordre del dia. De moment, la Moncloa tampoc confirma qui encapçalarà la delegació del govern espanyol.

El govern català vol traslladar la força de la mobilització independentista de la Diada a la taula de negociació per pressionar l'Estat. Tant el president, Pere Aragonès, com la majoria dels seus consellers aniran a la manifestació de l'ANC de dissabte. Posteriorment participaran en l'homenatge a Pau Casals, en el 50 aniversari del seu discurs davant l'ONU.

De moment se sap que la taula de diàleg es reunirà, si res no canvia, a finals de la setmana vinent. Hi participarà Aragonès, però queda per veure què farà el president Sánchez. Per Podem la seva presència és secundària. No així per ERC i Junts que deixen clar que no admetrien que no hi fos.

A l'altra banda, PP adverteix sobre el que suposa asseure's amb els independentistes. El mateix pensa Ciutadans, que un any més no participarà dels actes institucionals de la Diada . Consideren que s'ha convertit en un acte d'exclusió. Celebraran l'Onze de Setembre amb un acte propi a la Vila Olímpica de Barcelona.

A partir de divendres, les reunions socials podran tornar a ser de més de 10 persones. Després de l'estira-i-arronsa amb el TSJC pel toc de queda, la Generalitat tomba totes les restriccions covid que afecten drets fonamentals. Això mentre busca animar el ritme de vacunació amb incentius pels joves, sense plantejar-se implantar encara el passaport covid.

Més de 5.000 alumnes han començat avui les proves de selectivitat. La novetat d'aquesta convocatòria de setembre és que, a instàncies de la Justícia, abans de l'examen els estudiants han d'escollir en quina llengua oficial el volen fer.

La majoria de consellers assistiran a la manifestació independentista de l'Onze de Setembre. El Govern planteja la Diada com una jornada d'autoafirmació per encarar la taula de diàleg. No contempla cap ajornament encara que Pedro Sánchez finalment no hi sigui.

Joan Laporta assegura que el Barça negocia la renovació de Ronald Koeman com a entrenador blaugrana. En una entrevista a TV3 el president barcelonista diu que, malgrat la delicada situació econòmica del club, va intentar fitxar Neymar.

40 mostres i 4.000 activitats componen la nova temporada dels centres culturals CaixaForum i Cosmocaixa. Sota el lema 'Creiem en la cultura. Creixem en la cultura', l’entitat s'ha marcat el repte de fer tornar el públic al museu, a més de demanar que l'aforament torni a ser del 100%.

La temporada, que començarà a l'octubre, inclou mostres arqueològiques digitals, art modern, contemporani, fotografia, música i moda, fins a mamuts mil·lenaris.

La programació s'articula en tres eixos principals que giren entorn d'una pregunta senzilla i transcendent: Qui som i com ens relacionem amb el món que ens envolta? La resposta a aquesta pregunta travessarà tota la programació en tres apartats: Som passat, Som segle XX i Som futur.

Aquesta serà una temporada molt potent, en la que no només Caixaforum Barcelona complirà 20 anys sinó també en la que s'obrirà, al juliol del 2022, el nou Centre Caixaforum València.

La Conselleria de Salut està estudiant implantar un sistema d'incentius per animar a vacunar-se a la població. Al costat d'altres departaments de la Generalitat pretenen incentivar la vacunació del voltant d'un milió de persones que encara no han rebut cap dosi, mitjançant descomptes culturals.

Ho ha explicat aquest dimarts la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, en una entrevista de Catalunya Ràdio en la qual ha afirmat que treballen per a trobar una "fórmula justa" que no penalitzi a les persones que es van vacunar abans d'aquests incentius, que plantegen per a teatres, concerts i activitats en albergs de joventut.

Més de 5.000 estudiants d'arreu de Catalunya han començat aquest dimarts les proves d'accés a la universitat (PAU) en la convocatòria extraordinària de setembre. Enguany hi ha prop d’un miler més de matriculats que l’any passat. S'hi mantindran les mateixes mesures contra la covid-19 que es van aplicar a la primera convocatòria del juny.

A diferència de fa ara tres mesos, però, en aquesta ocasió el Tribunal Superior de Justícia obliga a la Generalitat a repartir els exàmens en les 3 llengües oficials - català, castellà i aranès - i prohibeix que s'identifiquin els alumnes que els facin en castellà.

En el cas del campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, Miquel Berga, president d'un dels tribunals, ha explicat que els professors preguntaran a cada estudiant quin examen vol per tal de "reforçar els drets lingüístics i personals" de cada persona.

  • Es plantegen incentius amb descomptes per a teatres, concerts i activitats en albergs de joventut
  • La Generalitat intentarà "per totes les vies" aconseguir el sostre vacunal, que situa entre un 85% i un 90%
  • Cabezas assegura que han demanat al Govern analitzar la implantació del certificat covid
  • Els professors pregunten personalment a cada alumne en quina de les tres llengües oficials vol fer les proves
  • Els resultat es podran consultar a partir del dia 20 telemàticament
  • Enguany hi ha un miler més de matriculats que l’any passat

Les exportacions de vehicles van sumar 18.273 MEUR durant el primer semestre, xifra que representa un 34,2% més que el mateix període de l'any passat-molt marcat pels mesos d'inactivitat per la pandèmia- però un 3,7% menys que els sis primers mesos del 2019, segons dades de la patronal Anfac. Per la patronal, el sector demostra la seva "resiliència" tot i el context de crisi econòmica i sectorial i l'escassetat de microxips que està afectant greument la producció de vehicles. De fet, Anfac augura que els efectes es deixaran notar encara més al segon semestre. Pel que fa a les importacions, van arribar als 8.197 milions d'euros, un 22,4% més que en comparació que el 2020. En comparació a 2019, però, es va registrar un descens del 29,3%.

Amb tot, la balança comercial va ser de 10.076 milions d'euros, un 45,5% més que el mateix període del 2020. Encara que el creixement respecte al 2020 va estar molt condicionat per la pandèmia, el saldo és un 36% superior al dels sis primers mesos del 2019, quan aleshores es van registrar 7.379 milions d'euros de saldo positiu. Aquesta dada, segons Anfac, posiciona l'automòbil com el producte de major aportació a la balança comercial espanyola.
 

L'Ajuntament d'Alcanar ha presentat un primer informe a Delegació del Govern per demanar la declaració de zona catastròfica pels greus aiguats de la setmana passada. L'objectiu és obtenir més ajudes pels afectats. Els veïns intenten recuperar la normalitat gràcies també a la tasca dels més de 300 voluntaris que han participat en la neteja de la zona.

L'alcalde, Joan Roig, ja ha anunciat contactes amb els municipis veïns afectats per amplificar i fer efectiva la petició al més aviat possible. El municipi ha tancat aquest la fase de gestió de l'emergència en la qual han contribuït més de 300 voluntaris i efectius d'emergències d'arreu de Catalunya. En el nou escenari posterior, la restauració de camins d'accés a finques i granges, la recuperació del port i l'atenció de les persones afectades són les principals prioritats, segons el consistori i la Generalitat.

La Generalitat i el sector de l'oci nocturn es reuneixen per abordar la reobertura després d'un nou cap de setmana de botellades, aglomeracions i fins i tot agressions als agents que miren d'impedir-ho. Això el mateix dia que es reprenen les proves als contactes estrets de positius, estiguin o no vacunats.

Arrenca la setmana de la Diada de l'Onze de Setembre per medir la força del moviment independentista. Esquerra i Junts retreuen al govern central que Pedro Sánchez no aclareixi si assistirà a la taula de diàleg. També piquen el crostó a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per haver dit que no es donen les condicions per un referèndum i que la gent no està per “ximpleries".

La manca de subministrament internacional de microxips sacseja el sector industrial. L'automoció i la metal·lúrgia temen una allau d'acomiadaments per la paràlisi en la producció. La crisi s'arrossega des de l'any passat i s'allargarà fins el 2022.

La selecció espanyola manté les opcions de classificar-se de forma directa per al Mundial de Qatar després de golejar Geòrgia per 4-0. Tot i la golejada, els de Luis Enriqyue continuen depenent de Suècia. Mentrestant, el Brasil-Argentina es va suspendre per l’actuació de les autoritats sanitàries brasileres, que acusen alguns jugadors argentins d’haver-se saltat el protocol anticovid.

La Generalitat i el sector de l'oci nocturn es reuneixen per abordar la reobertura després d'un nou cap de setmana de botellades, aglomeracions i fins i tot agressions als agents que miren d'impedir-ho. Això el mateix dia que es reprenen les proves als contactes estrets de positius, estiguin o no vacunats.

Arrenca la setmana de la Diada de l'Onze de Setembre per medir la força del moviment independentista. Esquerra i Junts retreuen al govern central que Pedro Sánchez no aclareixi si assistirà a la taula de diàleg. També piquen el crostó a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per haver dit que no es donen les condicions per un referèndum i que la gent no està per “ximpleries".

La manca de subministrament internacional de microxips sacseja el sector industrial. L'automoció i la metal·lúrgia temen una allau d'acomiadaments per la paràlisi en la producció. La crisi s'arrossega des de l'any passat i s'allargarà fins el 2022.

La selecció espanyola manté les opcions de classificar-se de forma directa per al Mundial de Qatar després de golejar Geòrgia per 4-0. Tot i la golejada, els de Luis Enriqyue continuen depenent de Suècia. Mentrestant, el Brasil-Argentina es va suspendre per l’actuació de les autoritats sanitàries brasileres, que acusen alguns jugadors argentins d’haver-se saltat el protocol anticovid.