Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Arnaldo Otegi demana per primera vegada perdó a les víctimes d'ETA. A Catalunya, on van morir 54 persones a mans de la banda terrorista, les víctimes veuen en les disculpes una clara intenció política. El PSOE i Podem qualifiquen de gran avenç les paraules demanant perdó a les víctimes d'ETA d'Arnaldo Otegi. El PP, en canvi, parla d'hipocresia. Polèmica arran de la proposta de PIMEC de suspendre de sou i feina als treballadors que no tinguin el certificat COVID. ERC assegura que les paraules d'Otegi demanant perdó demostra que els independentistes bascos estan compromesos amb les vies democràtiques i pacífiques. Comença el judici pels terratrèmols del projecte Castor, el magatzem de gas submarí a les Terres de l'Ebre. Aquest dilluns han declarat els dos acusats. Els veïns d'Alcanar encara recorden amb angoixa els sismes que van viure arran de la injecció de gas a la plataforma Castor ara fa set anys. Més de 120 afectats encara reclamen una indemnització pels danys causats arran dels terratrèmols pel 'cas Castor'. La plataforma submarina encara no s'ha desmantellat. L'alimentació sostenible és l'eix del Gastronòmic Fòrum Barcelona, que torna per donar impuls a la restauració. Més de 300 empreses i una seixantena de Chefs s'hi reuneixen fins dimecres Podem treu pit al Congrés per la llei de l'habitatge. L'alcaldessa Ada Colau s'emociona en recordar el camí recorregut i llença una advertència al PSOE. Dia de les dones escriptores. Parlem amb dones escriptores de generacions diferents. Reflexionem al voltant d'aquesta professió... Dels avenços, però també dels reptes que encara queden per afrontar. Pastora Soler ha seduït el Gran teatre del Liceu amb un públic entregat. La sevillana ha recordat algunes de les cançons més conegudes dels seus 25 anys de carrera i ha presentat el seu últim treball: 'Sentir'.

Declaren dos dels acusats del judici pels terratrèmols del projecte Castor, el magatzem de gas submarí de Castelló. Els veïns d'Alcanar encara recorden amb angoixa els sismes que van viure arran de la injecció de gas a la plataforma Castor ara fa set anys. Més de 120 afectats encara reclamen una indemnització pels danys causats arran dels terratrèmols pel 'cas Castor'. La plataforma submarina encara no s'ha desmantellat.

Amb més de 20 anys d'història, l'esdeveniment gastronòmic de referència es renova. Gastronòmic Fòrum Barcelona es presenta amb una imatge renovada i dinàmica per a contribuir a la recuperació del sector. L'edició del 2021 se celebra del 18 al 20 d'octubre a la Fira de Barcelona amb una edició especial dedicada a l'alimentació sostenible.

En un moment en què empreses i sectors busquen noves oportunitats i camins cap a la recuperació, Gastronòmic Fòrum es converteix en la plataforma que permetrà a tots els agents del sector retrobar-se, compartir experiències i projectar solucions de futur. En definitiva, ofereix les millors eines per a la reactivació dels negocis.

El secretari general de Pimec, Josep Ginesta, ha proposat suspendre de sou i feina als treballadors que no tinguin el certificat covid. Ginesta ha dit que si el treballador decideix ni vacunar-se ni fer-se la prova per accedir al centre de treball, és a dir "ni col·laborar en l'interès comú ni en la salut de tothom", caldria suspendre "el contracte de treball i la persona deixi de rebre el seu salari". L'exsecretari general de Treball ha afegit que seria feina de les administracions "buscar alternatives per protegir" aquestes persones. "No estem d'acord que aquest dret individual –de no vacunar-se– sigui a costa d'exposar altres companys o les empreses a un major risc de contagi", ha afirmat.

Tània Verge demana un"plantejament més global" i un "abordatge integral" pel projecte que vol prohibir la prostitució, més enllà de sancionar als usuaris. Diu que "és il·lusori pensar que només sancionant clients, acabem amb la prostitució". La consellera d'Igualtat i Feminismes considera una "banalització" que els tres guanyadors del Premi Planeta hagin escrit sota un pseudònim femení de Carmen Mola. Destaca queno patien cap discriminació per fer-ho. La consellera d'Igualtat i Feminismes. En una entrevista al Cafè d'idees ambGemma Nierga, diu que Vox legitima eldiscurs d'odi validant les discriminacions contra els trans i demana "sancions penals i un altre tipus de desenvolupament de sancions". Creu que "no és el moment" de normativitzar l'ús de la flexió amb la "i". I explica que la conselleria d'Igualtat i Feminismes busca posar les seves polítiques al centre de l'executiu.

Pedro Sánchez tanca el 40è Congrés del PSOE amb la validació de la nova executiva federal del partit. Quatre dels seus membres són del PSC. El Saló Nàutic de Barcelona tanca portes amb un balanç de 51.000 visitants, una xifra similar a la de l'edició d'abans de la pandèmia.

En el dia Mundial Contra l'Erradicació de la Pobresa, la Fundació Arrels Fundació posa en marxa la campanya "Tothom a cobert". A l'entrevista d'aquest diumenge, parlem amb Anna Palli, investigadora de l'Institut de Recerca Alimentària. Busquen com reduir l'impacte ambiental de la ramaderia i dels conreus, alternatives per produir nous aliments i evitar el malbaratament.

El Barça celebra aquesta tarda al Palau Blaugrana l'assemblea de socis compromissaris, clau pel futur blaugrana. El Festival Internacional de Cinema de Sitges tanca amb un gran èxit de taquilla. Enguany s'han venut més de 60 mil entrades, només un 9% menys que el 2019. Aquest vespre se celebra la gala de cloenda amb la projecció de "El Caballero Verde".

Un 10% de les escoles de Barcelona han substituït la proteïna animal per proteïna vegetal alguns dies a la setmana. Es tracta d'una mesura per crear nous hàbits alimentaris a través dels menús escolars. Es calcula que el 80% dels nens i joves no mengen la quantitat de fruita i verdura recomanada i si no adquireixen el costum de fer-ho aviat el perjudici per la salut pot durar tota la vida.

Primer cap de setmana sense mesures restrictives per la covid 19. Només es manté l'obligació de dur mascareta als interiors dels locals i un aforament del 70% a les discoteques i recintes esportius tancats. Pel que fa a la resta, es reanima l'activitat d'oci: restauració, cultura i esports a l'aire lliure ja poden realitzar l'activitat amb el 100% de l'aforament.

La 35a edició del Saló Internacional del Caravaning ha obert portes aquest dissabte al recinte de Fira Gran Via amb una excel·lent resposta de públic i una alta demanda per les furgonetes 'camper'. Segons el Gremi d'Empresaris del Caravaning de Catalunya (Gremcar), els ha sorprès gratament l'elevat número de visitants, que ha superat totes les expectatives i l'afluència d'edicions anteriors. Amb la pandèmia són moltes les persones que han descobert el món de l'autocaravana, la caravana o el 'camper'. El sector calcula que enguany haurà augmentat la facturació prop d'un 27%.

El 54è Festival de cinema de Sitges ha premiat 'Lamb', de Valdimar Jóhannsson, com a millor pel·lícula i Justin Kurzel, com a millor director per 'Nitram' en una edició amb un palmarès molt repartit entre les cintes que formaven part de la secció oficial a competició. La cinta 'After Blue (Paradise Sale)', de Bertrand Mandico, ha estat guardonada amb el premi especial del jurat. El premi a la millor interpretació femenina ha estat ex aequo per Noomi Rapace per 'Lamb' i Susanne Jensen, per 'Luzifer'; mentre que el guardó a la interpretació masculina l'han rebut, també ex aequo, Caleb Landry Jones per 'Nitram' i Franz Rogowski per 'Luzifer'.

Algunes famílies veuen amb preocupació l'impacte de certes sèries de ficció entre els més joves de la casa. Tot i que es tracta de productes audiovisuals dirigits a majors de 16 anys, els menors d'aquesta edat hi poden accedir amb certa facilitat a través de plataformes i les xarxes socials. Els especialistes recomanen abordar el problema a través del diàleg amb els infants i adolescents per fer-los entendre els continguts que veuen i que no són apropiats per a la seva edat. Sovint passa que molts ho acaben veient per la pressió social i per por a quedar marginat.

Primer cap de setmana en què gairebé tots els sectors poden omplir el 100% de l'aforament. Bars i restaurants ja no tenen límits a les taules ni distància mínima en interiors i exteriors. Només les pistes de ball i les instal·lacions esportives tancades tenen entre un 70 i un 80 per cent d'ocupació màxima.

Oriol Junqueras avisa que la possibilitat de donar suport als pressupostos generals de l'Estat és encara lluny.

Arrenca el Saló Caravaning a la Fira de l'Hospitalet amb 130 expositors. Enguany se sumen les empreses d'esports d'aventura. S'hi poden veure caravanes 4x4, remolcs de luxe de 25 metres quadrats i furgonetes 'camper' 100% elèctriques.

Ja coneixem el palmarès del Festival de Sitges i la tennista Paula Badosa jugarà la final del torneig d'Indian Wells.

El Tribunal de Comptes monopolitza les ofrenes a la tomba de Companys. El Govern i els partits sobiranistes aprofiten per carregar durament contra el rebuig dels avals de la Generalitat. ERC avança les fiances que el Tribunal de Comptes reclama a totes les persones que van tenir responsabilitats de govern entre 2016 i 2017. Novetats als aeroports. Familiars i amics ja poden tornar a entrar a les terminals per acomiadar o rebre passatgers. Aquesta nit se celebra una de les grans gales de la literatura: l'entrega del Premi Planeta. A l'acte hi assistiran els reis i no hi serà el President de la Generalitat.