Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

ETA anunciava fa 10 anys que es dissolia. A Catalunya va assassinar 54 persones. Atacs com el d'Hipercor, la caserna de la Guàrdia Civil a Vic o l'assassinat d'Ernest Lluch han marcat la nostra història. Al Congrés, Pablo Casado retreu al president del Govern els pactes amb Bildu. Pedro Sánchez li recrimina que no celebrin com a victòria de la democràcia el final de la violència. La crisi de la covid ha fet créixer les desigualtats. Segueixen les cues de la fam durant la recta final de la pandèmia? Entrevista a Francesc Roig, president de Càritas Catalunya.

Acaba el Gastronòmic Fòrum, una fira que ha estat el punt de retrobament del sector de la restauració, després d'any i mig de restriccions per la pandèmia. Una edició on s'han presentat productes que seran tendència, sense renunciar a la sostenibilitat, que ha estat l'eix central d'aquesta edició.

ETA anunciava fa 10 anys que es dissolia posant fi a 43 anys de violència. A Catalunya va assassinar 54 persones i va deixar centenars de ferits. Atacs com el d'Hipercor, la caserna de la Guàrdia Civil a Vic o l'assassinat d'Ernest Lluch han marcat la nostra història. Algunes de les víctimes, com Roberto Manrique, Rosa Lluch o Santos Santamaria recorden l’efemèride.

El Fernando va ser el primer pacient que va sortir de l'UCI de Bellvitge després d'estar 12 dies ingressat per COVID. Un testimoni que recorda que, malgrat la millora de les dades, no ens podem relaxar en la lluita contra la pandèmia.

Una de cada tres treballadores de la llar viu sota el llindar de la pobresa. Moltes són migrants sense papers, i això provoca situacions d'abús. Algunes denuncien vivències laborals extremes.

El Barça està obligat a guanyar aquesta tarda al Dinamo al Camp Nou en el primer partit de Champions sense restriccions

ETA anunciava fa 10 anys que es dissolia. A Catalunya va assassinar 54 persones. Al Congrés, Pablo Casado retreu al president del Govern els pactes amb Bildu. Pedro Sánchez li recrimina que no celebrin com a victòria de la democràcia el final de la violència. Al Parlament, Pere Aragonès i Salvador Illa han tingut un record per les víctimes en el desè aniversari de la dissolució d'ETA. L'execució dels Pressupostos centra la sessió de control al president. Acord a Badalona perquè prosperi la moció de censura contra el popular, Xavier Garcia Albiol, arran de la seva aparició als anomenats papers de Pandora. ACRA reclama un certificat covid digital per treballar i accedir a residències per a gent gran. Oxfam denuncia que 1 de cada 3 treballadores de la llar viu sota el llindar de pobresa. Els Aiguamolls de l'Empordà pateixen una de les pitjors sequeres dels darrers 30 anys. La velocitat de transmissió de la covid torna a superar la barrera de l'1 i pugen lleugerament els ingressos. La ciutat de Vic homenatja al fotògraf Manel Esclusa amb quatre exposicions arreu de la ciutat per repassar la seva trajectòria en el món de la fotografia. El baix, Stefano Palatchi, ha interpretat a la Sala Barts de Barcelona el seu primer disc 'Crazy'.

Associació Catalana de Recursos Assistencials

Un 6% dels professionals de residències no estan vacunats

L'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) ha reclamat a la Generalitat que estableixi un certificat covid digital específic per al sector d'atenció a la gent gran en situació de dependència. Aquest certificat hauria de fer les funcions de passaport sanitari i seria obligatori per a professionals i familiars en contacte amb persones dependents.

Els aiguamolls de l'Empordà viuen una de les pitjors sequeres dels últims 30 anys. El director del Parc Natural, Sergi Romero, diu que la situació és "greu" i que es tracta d'un dels episodis més "llarg" que recorda des que va començar a treballar al parc, a principis dels 90. Els episodis de sequeres són recurrents en aquestes zones humides, però des de principi d'any només hi han caigut 225 litres per metre quadrat, menys de la meitat de la mitjana (entre 500 i 600 l/m2).

Aquest dimecres se celebra el dia de l'agraïment al personal de neteja, un sector sovint precaritzat i poc valorat. Així ho avala un estudi d'Intermón Oxfam que denuncia com 1 de cada 3 treballadores de la llar viu sota el llindar de la pobresa. La majoria són dones, moltes d'elles migrants i sense papers. Això produeix situacions d'abús i explotació laboral.

ETA anunciava fa 10 anys que es dissolia. La banda terrorista decidia posar fi a 43 anys de violència. A Catalunya va assassinar 54 persones i va deixar centenars de ferits.

Atacs com el d'Hipercor, la caserna de la Guàrdia Civil a Vic o l'assassinat d'Ernest Lluch han marcat la nostra història. Algunes de les víctimes, com Roberto Manrique, Rosa Lluch o Santos Santamaria recorden l’efemèride.

L'increment de rosegadors en alguns dels punts més concorreguts de la ciutat preocupa i molesta als veïns de Lleida. Per aquesta raó el president de l'Associació Veïnal de Lleida, Toni Baró, denúncia que les mesures de l'Ajuntament són insuficients, mentre que el regidor d'urbanisme Joan Ramon Castro exposa que el consistori està aplicant les mesures apropiades per aquesta situació.

Maixabel Lasa diu que encara no s'ha trobat amb l'autor material de l'assassinat del seu marit. La viuda de Juan María Jáuregui reconeix que "no tindria cap problema" en fer-ho, si ell fa el pas, com han fet la resta. L'exdirectora de l'Oficina d'Atenció a les Víctimes del Terrorisme no entén que una víctima dels GAL no tingui els mateixos drets que ella. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, diu que "el patiment patit per tots era semblant" i que "s'havia de buscar sortida". L'activista considera que ETA va durar tant de temps perquè una part de la societat els donava suport. Explica que es va treure un pes de sobre amb les trobades restauratives amb els presos de la banda terrorista. I defensa que el film Maixabel d'Icíar Bollaín serveix per desidealitzar ETA: "Era una secta. Una organització totalitària".