Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Les associacions que assisteixen les persones afectades per la poliomielitis reclamen més atenció a les seves necessitats. Demanen, per exemple, que se'ls consideri oficialment víctimes d'una negligència. Consideren inconcebible que l'any 2021 encara no es disposi d'un cens oficial de tots els nens que van morir o han patit les conseqüències d'haver agafat la pòlio entre els anys cinquanta i setanta del segle passat.

L'Ajuntament de Barcelona i una trenta d'organitzacions impulsen el projecte pilot 'Connectem Barcelona', que busca la inclusió digital als barris més desfavorits de la ciutat. La prova facilita l'accés a Internet de qualitat a 400 llars vulnerables, tant amb 400 ordinadors com amb els elements necessaris per garantir la connectivitat. La iniciativa s'ha iniciat a Trinitat Nova, ja que és un dels barris que concentra algunes de les rendes més baixes de la ciutat i un dels nuclis més grans de persones en situació de bretxa digital. El programa avaluarà la reducció d'aquesta bretxa però també l'impacte dels programes d'acompanyament i capacitació digital.

El PSC dona ple suport a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i li agraeix la conducta a l'hora d'atendre la petició dels tribunals i retirar-li l'acta al diputat de Podem Alberto Rodríguez, mentre els comuns ho critiquen. També discrepàncies entre Esquerra Republicana i Junts per Catalunya. La taula de diàleg segueix sent camp de confrontació per les forces que comparteixen govern.

El Camp Nou viu aquesta tarda el primer clàssic amb públic des de l'esclat de la pandèmia. També serà el primer sense Messi ni Sergio Ramos.

Es compleixen 50 anys del discurs de Pau Casals davant l'Assemblea de les Nacions Unides. El violoncel·lista va rebre la medalla de la pau i va interpretar "El Cant dels Ocells" i en el seu discurs d'agraïment va defensar la grandesa de Catalunya com a nació.

Petits i grans poden tornar a gaudir avui del plaer de dibuixar. El museu Picasso torna a organitzar el Barcelona Dibuixa, repartit enguany en 29 espais de la ciutat per estimular la creativitat i fomentar l'amor a l'art.

Agents dels Mossos i de diverses policies locals han sortit aquest dissabte al carrer per defensar la professió i rebutjar els atacs que han patit. Els sindicats policials han començat la concentració a les portes del Parlament i han anat fins a la plaça Sant Jaume. Els agents han defensat "la seguretat pública" i han rebutjat els atacs directes als cossos policials que han provocat, diuen, "una manca d'autoritat i una deslegitimació de la professió". En un comunicat conjunt, els sindicats també s'han queixat de "la politització constant" que pateixen els cossos policials i han alertat que el respecte i la dignitat de la policia estan "en joc". Segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, a la manifestació hi han assistit unes 2.000 persones.

El festival d'arquitectura oberta 'Barcelona Open House' torna a fer-se de manera presencial aquest cap de setmana. Es poden visitar 250 edificis de la capital catalana i de sis ciutats més de l'àrea metropolitana. Una de les novetats d'enguany és que se suma a l'experiència la Casa de la Convalescència, del recinte històric de Sant Pau. Es tracta d'una bona oportunitat per conèixer per dins construccions habitualment vedades al públic general.

Els darrers anys s'ha registrat un increment del consum d'aplicacions per meditar i concentrar-se, el que es coneix com a 'mindfulness'. Els psicòlegs creuen que aquesta pràctica pot anar bé fins a cert punt però avisen que algunes aplicacions no presenten cap mena d'evidència científica, i en cap cas poden substituir l'acompanyament psicològic professional.

Afrontar un trastorn mental i una addicció des d'una sala multisensorial. Aquesta és l'aposta de l'Hospital Mare de Déu de la Mercè de Barcelona, que, per primera vegada a Espanya, exposa els pacients a sales amb llums, textures, colors i projeccions. Es tracta d'una teràpia experimental per aconseguir reduir considerablement l'ansietat i les ganes de consumir, i també trobar una alternativa al consum de fàrmacs.

Fa un parell d'anys, municipis de la comarca tarragonina de la Conca de Barberà, com Montblanc o l'Espluga de Francolí, van patir les conseqüències d'uns forts aiguats que va causar destrosses molt importants. Alguns veïns encara combaten els efectes d'aquella catàstrofe i no poden mirar endavant perquè encara massa coses els recorden aquella fatídica nit

El conseller de Salut ha confirmat que s'han detectat cinc casos de la variant anomenada Delta 'Plus' del coronavirus. Encara són pocs casos i s'està estudiant si aquesta variant és més contagiosa o resisteix més les vacunes que la resta de variants, però Josep Maria Argimon demana màxima prudència a la ciutadania per evitar un augment previsible de contagis ara que arribarà el fred. El conseller recorda que la tardor és el moment de més circulació de virus respiratoris i per aquest motiu insisteix en la importància de portar la mascareta en interiors i també a l'exterior quan no es pugui mantenir la distància de seguretat. La variant Delta 'Plus' és una mutació del virus que es va detectar per primer cop al Regne Unit i que s'ha estès per altres països.

Els agents de policia, tant Mossos d'Esquadra com policies locals, es mobilitzen aquest dissabte per exigir la dignificació de la seva feina. No se senten protegits per les administracions en l'exercici de la seva tasca de manteniment de l'ordre públic. Denuncien un increment desmesurat dels atacs que reben, i sobretot que s'ha disparat l'agressivitat d'aquests atacs, coincidint amb el final de l'estat d'alarma i un estiu de botellades massives als carrers.

Agents dels Mossos d'Esquadra i de les policies locals es mobilitzen per protestar contra les agressions que han rebut darrerament als carrers. Parlen de falta de respecte cap a ells, diuen que s'han normalitzat aquests atacs i demanen suport a les administracions.

Creix la tensió a la coalició de govern espanyol. L'últim episodi és l'anunci d'una querella del diputat de Podem, Alberto Rodríguez, contra la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, per retirar-li l'escó. La relació ja s'havia tensat amb les negociacions per derogar la reforma laboral.

Joies arquitectòniques no obertes al públic habitualment, com la Casa de la Convalescència al recinte històric de Sant Pau, es poden visitar durant tot el cap de setmana a l'Open House Barcelona. Hi participen 6 ciutats més de l'àrea metropolitana i s'hi fa un homenatge a la figura de l'arquitecte José Antonio Coderch.

Jordi Alba s'ha recuperat i podrà jugar el clàssic. L'única novetat a la convocatòria és el retorn d'Eric Garcia, sancionat contra el Dinamo. Aquesta tarda el club reprèn l'assemblea de compromissaris, amb l'aprovació del finançament del nou Espai Barça com a tema central.

La soprano Serena Sáenz Molinero ha guanyat el primer premi del concurs de cant Montserrat Caballé. La decisió del jurat s'ha pres per unanimitat.

Els vacunats amb Janssen rebran una segona dosi de reforç. Així ho proposa la Ponència de vacunes, una mesura que afecta a gairebé 2 milions de persones. L'augment de preus dels carburants i la llum no dóna treva i està encarint la cistella de la compra. Des de l'organització de consumidors i usuaris alerten de les pujades de preus emmascarades d'alguns aliments. El debat sobre l'ús de la mascareta entre els més petits quan estan al pati segueix obert. La presidenta de la Comunitat de Madrid manté que a partir de dilluns els nens se la podran treure, si es manté la distància d'1 metre i mig. Tornen les visites a residències sense límit de temps en els centres lliures de covid.

La crisi mundial del transport marítim comença a repercutir en el petit comerç. El 90% de les mercaderies arriben per aquesta via i preocupa la campanya de Nadal. Les grans empreses són ara objectiu dels ciber-delinqüents. Les universitats estan en el seu punt de mira per la gran quantitat de dades sensibles amb què treballen.

Tornen les visites a les residències de gent gran sense límit de temps en els centes amb categoria verda, és a dir, lliures de covid. Els familiars també poden tornar a entrar a les habitacions. Xavier García Albiol, l'encara alcalde de Badalona considera injusta la moció de censura que han registrat els grups de l'oposició després de la seva aparició als papers de Pandora.

El Barça prepara el clàssic amb el dubte de Jordi Alba. Pedri i Araujo tampoc s'entrenen encara amb el grup i difícilment podran jugar diumenge.

  • El conseller Elena diu que els agents han patit agressions "inacceptables" i es compromet que no quedin "impunes"
  • S'han atorgat 283 medalles i 9 plaques a membres dels Mossos, altres cossos, la judicatura i la societat civil

El col·lapse marítim juntament amb la crisi dels contenidors està comportant un desequilibri i retards en el transport dels productes a escala mundial. Els preus dels productes podrien augmentar a les portes el Nadal. Navilieres i empreses de logística juntament amb els estibadors estan treballant per buscar alternatives com la carrega completa dels vaixells mercants. 

La crisi mundial del transport marítim comença a repercutir en el petit comerç. El 90% de les mercaderies arriben per aquesta via i preocupa la campanya de Nadal. Les grans empreses són ara objectiu dels ciberdelinqüents. Les universitats estan en el seu punt de mira per la gran quantitat de dades sensibles amb què treballen. Tornen les visites a residències sense límit de temps en els centres lliures de covid. Trapero demana a la societat "respecte" als Mossos. L'oposició de #Badalona registra la moció de censura per fer fora Albiol. L'alcalde popular confirma que es tornarà a presentar. El Festival Filmets  arrenca aquest divendres la seva 47a edició, recuperant la presencialitat a les sales de cinema. #OT celebra el seu 20è aniversari. Dues dècades han passat des de la primera emissió del talent show que tants cors ha robat.