Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Arrenca la Setmana Europea d'Energia Sostenible. Està preparada Catalunya per fer la transició energètica? Els serveis jurídics del Congrés donen la raó a Batet en la retirada de l'acta de diputat a Rodríguez. Subratllen que el Suprem ha indicat que la pena de presó no perd la naturalesa encara que es canviï per una multa. PSOE i Podem proven de reconduir la coalició després de la tensió per la reforma laboral i l'expulsió de Rodríguez. Salut estudia aplicar el passaport covid en altres sectors si hi ha més de 100 persones a l'UCI. L'espai alliberat als antics peatges de la C-32 i la C-33 servirà per generar energia solar.

ERC ha encetat formalment els contactes amb l'executiu de Sánchez per a la negociació dels pressupostos generals de l'Estat. Els republicans insisteixen que no descarten presentar una esmena a la totalitat dels comptes si no es compleix els acords previs i no es protegeix el català a la llei audiovisual amb quotes i percentatges. La secretaria general d’Esquerra, Marta Vilalta, ha exigit una reunió per “fer inventari” del que s’ha complert i tenen garanties que els comptes s’executaran.

Divendres acaba el termini per fer-ho, però Junts ja té l'esmena redactada. Decidiran si la presenten fins dijous, en una executiva extraordinària. Entre les condicions que situen sobre la taula, hi ha la protecció del català a les plataformes com Netflix.

Els comuns defensen la possibilitat de crear una comissió de seguiment a la taula bilateral que asseguri el compliment de l’execució pressupostaria per part de l’Estat a Catalunya.

Mentrestant, a Catalunya la CUP alerta al Govern que les negociacions pels pressupostos catalans no van bé. La diputada Eulàlia Reguant referma al Cafè d’Idees que rebutjaran els comptes si no recullen els acords d'investidura.

El líder del PSC, Salvador Illa, per la seva banda, insisteix a oferir el suport dels socialistes al president Aragonès i li demana que presenti els comptes com més aviat millor.

La setmana de la moda torna a la Ciutat Comtal amb 22 marques i de la mà d'un esdeveniment que tornarà a apostar per un format 100% digital. La 080 Barcelona Fashion arrenca aquest dilluns amb dues passarel·les de 22 marques del 25 al 28 d'octubre en l'Espai XC de Xavier Corberó d'Esplugues de Llobregat (Barcelona).

Comença la campanya de la grip adreçada als majors de 60 anys i col·lectius de risc, com embarassades i personal sanitari. Es tem que la incidència sigui enguany més alta. Alhora, es punxaran terceres dosis contra la COVID a persones de més de 70 anys.

La CUP alerta al Govern que les negociacions pels pressupostos catalans no van bé. La diputada Eulàlia Reguant referma al Cafè d’Idees que rebutjaran els comptes si no recullen els acords d'investidura. Això mentre Esquerra i Junts amenacen amb presentar una esmena a la totalitat als comptes del govern Sánchez.

En el marc de la setmana europea d'energia sostenible, el Govern ha anunciat un projecte a l'espai alliberat dels peatges per generar energia verda i fer autosuficient el manteniment de les carreteres i autopistes catalanes.

Torna la 080 Barcelona Fashion. El certamen català de moda serà novament 100% digital. Una vintena de dissenyadors i marques presentaran la roba que veurem l'any vinent al carrer.

La derrota del Barça al clàssic el deixa novè a la lliga i amb tres jugadors tocats. Frenkie de Jong, Ansu Fati i Piqué van acabar amb molèsties i són dubte pel partit de dimecres a Vallecas.

Comença la campanya de vacunació de la grip per a col·lectius de risc. Salut vol assolir el 75% d'immunització en majors de 60 anys. També s'administraran terceres dosis de la vacuna de la covid-19. Salut ha informat que des del setembre, ja s'han detectat 9 casos a Catalunya de la variant Delta plus. Cal estar, diuen, amatents, i veure quina és l'evolució. La Generalitat preveu instal·lar plaques fotovoltaiques a l'espai alliberat als antics peatges de la C-32 i la C-33. Vol generar energia verda i fer autosuficient el manteniment de les carreteres i autopistes catalanes. El teletreball es va disparar amb la pandèmia, però encara està poc consolidat a Catalunya. Sobre el mercat laboral se'n parla a la segona edició del Time Use Week, unes jornades sobre els usos del temps. Preocupació a Manresa pel repunt de la inseguretat als carrers des de l'estiu. En l'últim mes, hi ha hagut 3 apunyalaments i els robatoris són constants. ERC enceta els contactes formals amb l'executiu de Pedro Sánchez pels pressupostos generals de l'Estat. Els republicans insisteixen que no descarten presentar una esmena a la totalitat. La fiscalia superior de Catalunya manté que la creació d'un mecanisme d'avals no implica cap perjudici al patrimoni públic. Per tant, segons el ministeri públic, no hi ha delicte de malversació en el fons de la Generalitat davant el Tribunal de Comptes. Puja la tensió entre els socis de la Moncloa per les negociacions de la reforma laboral. La reunió de seguiment del pacte de coalició d'aquesta tarda intentarà reconduir la crisi.La 080 Barcelona Fashion arrenca avui amb 22 marques i, per tercera vegada, de manera digital

  • Tània Verge reivindica 'el dret al temps', particularment de les dones
  • Dins el mateix esdeveniment també se celebra el 43è Congrés d'IATUR (International Assossiation for Time Use Research)
  • Polítics de l'Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat han destacat la importància de millorar l’ús del temps, però cap ha concretat com fer-ho.

Barcelona acull del 25 al 31 d’octubre la 'Time Use Week 2021’. En aquest esdeveniment més de 200 experts, decisors polítics i responsables de la societat civil es reuneixen per tractar diferents temes com l’afectació de la COVID-19 en els nostres hàbits horaris, la possibilitat d’implementar una setmana laboral de quatre dies, es debatrà sobre el canvi d’hora, entre altres temes.

Dins de la Time Use Week, també se celebra el 43è Congrés d'IATUR, que té com a principal objectiu progressar en la investigació sobre els usos del temps, aquest any s’explora la connexió entre la recerca i les polítiques públiques.

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, presenta el projecte ambiental per instal·lar plaques fotovoltaiques a la C-32 a Vilassar, Arenys i Santa Susana i a la C-33 a Mollet que ocuparien una superfície d’11 hectàrees. Es tracta d’un espai equiparable a 22 camps de futbol i capaç de generar 20.000 MWh anuals, que és l’energia que consumeix tota la xarxa de carreteres gestionada per la Generalitat. Puigneró ha avançat que s’espera un estalvi anual de prop de 5 mil tones de CO₂ o l’impacte que suposen 3 mil cotxes entrant a la ciutat de Barcelona. La previsió del Govern és redactar el projecte el 2022 i posar-lo en marxa el 2023. La inversió prevista és de 8,5 milions d’euros.

La sensació d’inseguretat i els delictes s’han incrementat a Manresa des del final de l’estiu. En les últimes setmanes s'han produït a la capital del Bages tres apunyalaments, un d’ells mortal. Per aquesta raó, l'alcalde Marc Aloy ha afirmat que la inseguretat és un problema constant a la ciutat.

Al Jesús l'han atracat dues vegades a la botiga, al carrer del Born, en ple centre de Manresa. La primera la va denunciar, però la segona ja no perquè l'atracador era la mateixa persona. "És una pèrdua de temps i no serveix per a res", explica. Des de l'estiu, han crescut els delictes i la sensació d'inseguretat entre veïns i botiguers de Manresa.

La Guàrdia Civil investiga per falsedat documental i apropiació indeguda sis persones que estarien relacionades amb la venda de més de tres tones de menjar per a gossos en mal estat. La investigació es va iniciar quan l'empresa que fabrica el menjar per a gossos va denunciar que diversos lots que havien estat retirats perquè no passaven els controls de qualitat interns, estaven a la venda en diversos comerços de la demarcació i que podien causar problemes digestius "seriosos" als animals. D'entre els investigats hi ha venedors, transportistes i personal autoritzat per a la gestió integral de residus no perillosos | Pepa Sangenís

Gemma Nierga entrevista al Cafè d'idees a Eulàlia Reguant, diputada i portaveu de la CUP-NCG al Parlament de Catalunya. Parlem amb Carlos Rodrigo, director clínic de Pediatria de l'Hospital Germans Trias i Pujol. A la tertúlia amb Sara González i Neus Tomàs, entrevistem Toni Bolaño, periodista i autor del llibre Moncloa: Ivan Redondo. La política o el arte de lo que no se ve. Parlem de Catalunya Camina amb el seu secretari Emeka Okpala, també responsable de Barcelona Camina, i connectant amb Debbie Padilla. I acabem el programa amb la tertúlia esportiva amb Carme Barceló i David Figueira.

Eulàlia Reguant assegura que "entrava dins de les previsions" que es proposés que el Suprem la jutges per negar-se a contestar a Vox. "És una opció que hi hagi una pena de presó i em facin inelegible per càrrec públic", ha assegurat la portaveu de la CUP-NCG al Parlament de Catalunya. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga adverteix que la negociació pels pressupostos catalans "no va bé". Reclama que el Govern compleixi l'acordat en la investidura i li demana "un gir a l'esquerra": "No donàvem dos anys al Govern perquè fes el que considerés". La diputada veu "molt complicat" donar suport a un executiu "que no sabem a on va": "El Govern segueix sent un Frankenstein com l'anterior". Reguant replica les declaracions del Major Trapero: "Que no actuïn políticament. Són declaracions polítiques, intenten incidir en el debat". I diu que Xavier García Albiol "no hauria d'haver estat mai alcalde de Badalona".

Els espectacles de teatre musical viuen un bon moment. Coincideixen a la cartellera diversos espectacles i la bona acollida del públic demostra que és un format amb molta tirada. Actors i directos reflexiones sobre la salut dels musicals, que sembla que tenen corda per estona.

A 29 espais repartits per cinc districtes de la ciutat de Barcelona s'imparteixen aquest cap de setmana tallers per impulsar la creativitat i donar valor al fet de dibuixar. La proposta parteix del museu Picasso, en una nova edició del festival 'Barcelona Dibuixa'.

Avui 24 d'octubre és el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic. L'emergència climàtica és una preocupació creixent i cada vegada queda menys temps per reaccionar. D'aquí a una setmana comença la cimera de Glasgow (COP26), on s'hauran de buscar solucions, perquè el canvi climàtic ja està causant danys irreparables a la salut de la humanitat i estralls a la sostenibilitat del planeta.