Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

A mesura que la incidència de la pandèmia es va reduint, les persones tornen a recuperar els seus hàbits d’abans de la pandèmia. Algun dels llocs de treball que es van traslladar a la virtualitat per poder-se adaptar a les restriccions estan tornant a la presencialitat. Això suposa un increment del trànsit a les zones properes a Barcelona sobretot en les hores punta.

Les cues a l'entrada de Barcelona han augmentat sobretot a les incorporacions de la C-58, B-23 i Rondes

El Servei Català de Trànsit alerta que existeix risc de col·lapse si es manté aquest nivell

  • La solució per alleugerir el trànsit exigeix reforçar l’eficiència del transport públic
  • Es podran resoldre altres gestions administratives, com les altes i baixes o la renovació de la medicació
  • Per accedir a citasalut.gencat.cat només cal introduir el codi d'identificació personal (CIP)

José Luis Bonet defensa que la situació actual a Catalunya és pitjor que ara fa quatre anys, quan es va declarar la independència: "Hem passat del lideratge a la irrellevància". El president de la Cambra de Comerç d'Espanya carrega contra el Procés i considera que "una minoria molt ample ha imposat el seu criteri". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga augura en 10 o 15 anys hi haurà entre 5 i 10 ciutats grans, ja que el Procés les ha fet "emergir". L'empresari reconeix un canvi de tarannà en el president Pere Aragonès i espera una política més "realista". Bonet està segur que la reforma laboral que proposa Yolanda Díaz va en contra de les empreses i es posiciona amb Nadia Calviño, si aquesta defensa "una política coherent amb el sistema". I diu que les empreses que han marxat de Catalunya tornaran "quan es normalitzi la situació".

Barcelona celebra l'aprovació de la llei d'habitatge però avisa que li cal "ambició" per impulsar "canvis estructurals". El TC anul·la una part de la llei sobre l'impost de la plusvàlua. Els magistrats consideren que no es pot obligar al pagament si no hi ha hagut increment real del preu del terreny. Els vacunats amb Janssen rebran una dosi de reforç de Pfizer o Moderna a partir del 15 de novembre. Entrevista a Salvador Macip.

Detingudes 10 persones, entre elles 4 agents de la policia local de Llinars del Vallès, en una operació dels Mossos contra una màfia de marihuana.

Polèmica al Parlament per un informe dels lletrats que permetria blindar la presidenta Laura Borràs, si s'obre judici contra ella per corrupció. Per això, caldria reformar el reglament de la cambra.

La Generalitat aprova la modificació del decret d'energies renovables que vol fer els territoris partícips dels nous projectes i minimitzar l'impacte social. El decret fixa que el 2030 la meitat de l'energia que es produeixi provingui de les renovables.

Els ministres i caps d'estats d'una vintena de països inauguren El World Turism Forum a Barcelona per repensar el model a seguir després de la pandèmia i que cal fer per reactivar-lo.

Ronald Koeman diu que no va passar por diumenge passat quan alguns aficionats el van increpar sortint del Camp Nou, i que creu que és un problema social.

Detinguts quatre agents de la policia local de Llinars del Vallès en una operació contra el tràfic de marihuana. Els Mossos d’Esquadra han fet una trentena d'escorcolls en diverses localitats. Detingut un home per suposadament provocar una dotzena d'incendis al Parc Natural del Montgrí. ERC i l'oposició rebutgen la reforma del reglament del Parlament per blindar els diputats mentre hi ha un procés judicial obert. La Generalitat ha aprovat la modificació del decret d'energies renovables que vol fer els territoris partícips dels nous projectes i minimitzar l'impacte social. Els promotors catalans critiquen la nova Llei d'Habitatge que vol regular el preu del lloguer en les zones tensionades. Quin model de turisme hi haurà després de la covid o què cal fer per reactivar-lo? Ho debaten líders mundials del sector a les jornades que se celebren aquest dimarts i dimecres a Barcelona. El CosmoCaixa ens proposa descobrir la bellesa del sistema solar amb: "Postals d'uns altres mons". 

El decret llei de les energies renovables ha estat aprovat aquest dimarts. La consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha posat la "pacificació territorial" en el centre del decret que ha de permetre tenir un model energètic propi "distribuït, participat, democràtic i amb cohesió territorial". El decret, fixa per al 2030 que la meitat de l'energia que es produeixi provingui de les renovables. Aspira a fer avançar en l'objectiu de descarbonitzar Catalunya en l'horitzó del 2050.

Un home d'uns 50 anys ha mort aquest matí després de precipitar-se des del balcó d'un vuitè pis en un incendi en un bloc a Badalona. Les flames han afectat el vuitè pis de l'edifici, ubicat al número 152 de l'avinguda del Maresme, al barri de Sant Roc. Segons els Bombers, el pis ha cremat totalment i el foc s'ha extingit a les 8.39 hores. Per sort, no hi havia ningú més a l'habitatge i els veïns del costat i del setè pis estaven confinats a casa seva.

José Zaragoza lamenta les desavinences entre els socis del Govern d'Espanya. El diputat pel PSC al Congrés recorda que no són enemics, sinó socis de govern, en referència al fet que Podemos demani la dimissió de Batet pel cas d'Alberto Rodríguez: "No és coherent". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, també ha destacat que Yolanda Díaz és candidata de Podemos i "està marcant distàncies". El socialista diu que amb la reforma laboral s'arribarà a un acord, com ha passat amb la llei de l'habitatge o l'IMV: "Agradarà als ciutadans".

Zaragoza diu que la sortida per Carles Puigdemont és presentar-se davant de la justícia, en referència a les paraules de Zapatero: "Després, veurem què passa". Considera que el president està "marginat" i "ha perdut el sentit polític". El diputat carrega contra les desavinences entre els socis del Govern, defensant que el problema no és la taula de diàleg sinó la seva relació. I veu un "error polític" i un "retrocés" que es modifiqui la reforma del Parlament per blindar a la presidenta Laura Borràs.