Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha comunicat la decisió de no presentar l’esmena a la totalitat dels pressuposts de l’Estat. Els republicans han confirmat la seva posició pràcticament uns minuts abans que s’acabés el termini. Rufian ha assegurat haver arribat a un acord amb el PSOE per incloure una quota de producció en llengües oficials a la futura Llei Audiovisual i posar en marxa dos acords de l’anterior pacte pressupostari que no s’havien complert.

En aquest sentit ha concretat la transferència “immediatament“ d’uns 18 milions d’euros per beques educatives que encara estaven pendents. Un segon acord és el de la transferència de la gestió de l’Ingrés Mínim Vital i posar concreció a la inversió en cooperació per un corredor humanitari. El líder dels republicans al Congrés ha destacat que no tenia sentit asseure’s a negociar “sense que s’hagi complert el pacte anterior”.

Tot apunta que les condicions meteorològiques seran favorables per a la collita de bolets i per això, al Montseny s'esperen molts visitants. L'ocupació d'aquests dies ronda el 90%. Moltes cases rurals també fan ple i Barcelona és la demarcació amb millor ocupació de Catalunya: un 95%, 5 punts per damunt de la mitjana.

  • La castanyada, la nit abans de Tots Sants, referma la tradició d'unes postres diferents per a cada una de les nostres festes
  • Repassem-ne les imatges de l'arxiu de TVE Catalunya, on trobem Don Joan Tenorio i la seva versió més divertida, amb Mary Santpere i Capri
  • També Rosa Maria Sardà posa un toc d'humor amb un capítol del seu programa Per molts Anys a la festa de Tots Sant i al dia de difunts

ERC decideix no esmenar la totalitat dels pressupostos generals de l’Estat. Els republicans han negociat les condicions del seu no fins a l'últim moment. El preu de la llum se situa per sota dels 200 euros MWh. Malgrat aquest respir, l'elevat cost de l'electricitat afecta la producció d'algunes empreses. A finals del 2022, Barcelona tindrà el primer ordinador quàntic del sud d'Europa. Avui, se'n celebra el Dia Mundial per conscienciar sobre una malaltia que pot produir diferents graus de discapacitat. Girona demana "responsabilitat" amb la mascareta després de la primera nit multitudinària de concerts a La Copa. Comença per a molts un cap de setmana llarg per la festivitat de Tots Sants. L'Audiència de Barcelona jutja quatre homes acusats de violar una noia de 17 anys a Manresa. La Fiscalia demana 55 anys de presó per a cadascun d'ells. . Els amants de l'anime i de la cultura japonesa tornen a gaudir del Saló del Manga, a Barcelona, en format presencial.

L'Audiència de Barcelona jutja quatre homes acusats de violar, per torns, a una menor de 17 anys a un pis ocupat de Manresa el mes de juliol de 2019. La víctima ha declarat que va reiterar als acusats la seva negativa a mantenir relacions sexuals amb ells i va haver de trucar al 112 en dues ocasions.

Ha explicat que va conèixer els acusats la mateixa tarda del dia dels fets i va acceptar acompanyar-los després que la convidessin a sopar. La jove, que en aquell moment tenia 17 anys, ha descrit que hi va haver un clima distès fins que els acusats la van obligar a beure alcohol i van insistir que anés a una habitació per descansar una mica. Allà és on, segons el relat de la víctima, l’haurien agredit sexualment per torns, tot i que en tot moment va deixar clar que no volia mantenir relacions.

La declaració dels acusats no està prevista fins al final del judici, entrat ja el mes de novembre.

El Saló del Manga de Barcelona arrenca aquesta setmana la seva 27a edició en format presencial, després que l'any passat es fes online per la pandèmia. L'esdeveniment es dura a terme del 29 d'octubre a l'1 de novembre al recinte de Fira Montjuïc. Amb 70.000 metres quadrats i un pavelló menys que els anys anteriors, la mostra se celebrarà als pavellons 1, 2, 2.1, 5 i a la Plaça Univers.

Cada quaranta minuts hi ha un cas d'ictus a Catalunya i ja és la segona causa de mort arreu del món. Avui, se celebra el Dia Mundial de l'Ictus per a conscienciar sobre aquesta malaltia que pot produir diferents graus de discapacitat.

A finals del 2022, Barcelona tindrà el primer ordinador quàntic del sud d'Europa. Serà gràcies a una inversió de 22 milions d'euros que ha aprovat el Govern central.

El Barcelona Supercomputing Center coordinarà la construcció i posada en marxa d'aquest projecte anomenat 'Quantum Spain' i aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres. Es desenvoluparà també de manera pionera amb tecnologia europea.

  • L'ictus és la segona causa de mort arreu del món i pot produir diferents graus de discapacitat
  • En el primer semestre d'aquest any s'han activat 3.880 codis ictus d'adults a Catalunya
  • El programa d'ictus infantil tracta un centenar d'infants al territori des del 2020

Pepe Álvarez és tranquil i optimista de cara a la reforma laboral, ja que se'n derogarà una part important: defensa que una part de la derogació comportarà tornar a la norma anterior, i l'altra a una nova norma. El secretari general de la Unió General de Treballadors defensa que el president del Govern manté una posició equilibrada amb la reforma laboral. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga diu que sempre hi ha hagut dues ànimes dins del govern, i que els actuals membres no es coneixen bé entre ells. Creu que l'embolic ha estat més en les formes que en el fons. Álvarez carrega també contra Pablo Casado, i diu que no sortiran al carrer per què pugui dir el PP: "Estic fins als nassos dels patriotes de cartera".

El secretari general d'UGT reconeix una obligació de mantenir un principi d'equitat entre el dret dels interins que porten molts anys a l'administració pública i els drets col·lectius. Confia que ERC aprovi els pressupostos de l'estat, que considera positius. Defensa que el Govern català "ha aterrat" i creu que ara se centrarà "en els problemes de la gent". I creu que la taula de diàleg "funciona permanentment", però descarta que s'arribi a un referèndum.

José García Montalvo catedràtic d'economia de la UPF assegura que la inflació està durant molt més del que estava previst. "Els preus dels productes pugen i els costos de producció de les empreses també. Així la inflació es retroalimenta". JxCat anuncia que presentarà l'esmena a la totalitat dels Pressupostos Generals de l'Estat. Després de la pandèmia, torna el format presencial al Sónar, que celebra aquests dies una edició especial amb dos festivals.

Els preus es disparen fins al 5,5%, el nivell més alt en tres dècades. L’encariment de la llum i els carburants n’han estat els detonants. En canvi, l’atur millora a xifres que no es veien des d’abans de la pandèmia. Catalunya va aconseguir tancar el tercer trimestre de l'any amb 51.900 desocupats menys. Malgrat tot encara queden 200.000 aturats de llarga durada.

Els treballadors del sector públic a Catalunya fan vaga per demanar la fi de la temporalitat i que es derogui o modifiqui l'anomenada llei Iceta.

Després de la pandèmia, torna el format presencial al Sónar, que celebra aquests dies una edició especial amb dos festivals. Hi participen més de 300 artistes, investigadors i científics.

Sergi Barjuan serà el tècnic interí del Barça fins que pugui arribar Xavi Hernández, l'entrenador amb qui ara mateix estan negociant. Aquesta tarda Barjuan ja dirigirà l'entrenament amb el primer equip.