Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El govern català reconeix que només preveu “avenços tímids” i acords de mínims de la reunió de la Comissió Bilateral entre l’Estat i la Generalitat d’aquest divendres. Això sí, admet que serà un espai que permetrà generar confiança, sense que, en cap cas, pugui substituir la tan reclamada taula de diàleg, per la que la Moncloa es resisteix a posar data. 

Entre els temes de l’ordre del dia que ja s’han avançat el més factible són la gestió de les beques, un preacord pel traspàs de l’ingrés Mínim Vital o la cessió del Canal Xerta-Sénia i el Turó de l’Home, així com el registre civil de Barcelona. També s’abordarà el traspàs, llargament reclamat, d’infraestructures com la C-23 i la C-30.

  • La companyia del Teatre Lliure va representar 'Terra baixa' dirigida per Fabià Puigserver en el 1990
  • Aquest divendres 18 de febrer, Roger Bernat torna al mateix muntatge per homenatjar a Puigserver
  • La particularitat i dificultat d'aquesta versió és que els actors no assagen

Jéssica Albiach avança que presentaran amb ERC i la CUP la proposta de la comissió d'investigació dels abusos a menors a l'Església. La presidenta d'En Comú Podem al Parlament de Catalunya defensa que aquesta comissió d'investigació "no va d'ideologies" ni "de ser catòlic o no catòlic", sinó de "drets dels humans" i de "reparació". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, assegura que la pròxima reunió la taula de diàleg se celebrarà abans de Setmana Santa i que "s'està treballant perquè hi hagi alguna cosa a explicar". Acusa Aragonès de "deixadesa de funcions" i diu que cada setmana se senten "més lluny del Govern". Assegura que mai ha tingut la intenció de ser el soci estable del Govern. Demana la dimissió de la presidenta del Parlament per haver "mentit", i reclama a ERC que es replantegi el seu suport a Laura Borràs.

Nova proposició de llei per garantir un caixer automàtic als municipis en risc d'exclusió financera. 9 de cada 10 grans empreses incompleixen la llei d'igualtat i no tenen consells d'administració paritaris. La Directora de l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, Anna Mercade, assegura que les empreses que tenen paritat en el consell d'administració tenen un 55% de dones en el comitè de direcció. Jéssica Albiach manté que hi haurà reunió de la taula de diàleg "en les pròximes setmanes". Esclata la guerra entre Isabel Díaz Ayuso i el PP. La presidenta ha acusat directament Pablo Casado d'organitzar una campanya per destruir-la.

La Directora de l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, Anna Mercade, assegura que les empreses que tenen paritat en el consell d'administració tenen un 55% de dones en el comitè de direcció. Les que no en tenen, en canvi, només compten amb un 15%. Assegura que les empreses públiques tampoc compleixen amb la llei d'igualtat. "Només tenen un 29% de dones en els consells d'administració".

  • Al crit de 'doneu la cara' han pujat fins a la planta on està el gabinet del conseller, que no es trobava en l'edifici
  • El conseller ha anunciat que la decisió d'obrir el 5 de setembre ja està presa
  • Cambray ha recordat que si fos pels sindicats, no s'haurien obert encara les escoles per la covid

El triomf històric de Carla Simón a la Berlinale amb l’os d’or a la millor pel·lícula per ‘Alcarras’ situa el cinema català en la primera línia internacional. Mai abans, una pel·lícula en català havia rebut un premi tan prestigiós. Avui recorrem alguns dels escenaris lleidatans on s'ha filmat el film.

Gairebé 2.000 detinguts en un any per cultivar i traficar amb marihuana a Catalunya Més de la meitat no tenia antecedents. Els Mossos alerten que cada cop les màfies de la droga busquen perfils més fràgils i també més especialitzats per modernitzar aquest negoci il·legal.

La justícia manté oberta la investigació contra Ada Colau per presumpta prevaricació i malversació en subvencions a entitats afins. El jutge desestima el recurs de la seva defensa i hi veu indicis de delicte. El 4 de març, Colau haurà de declarar en seu judicial.

El Barça rep avui el Nàpols a l'Europa League. Els blaugranes s'han concentrat en un hotel de Barcelona, sense Araujo ni Memphis Depay que no s'han recuperat a temps. Alves tampoc ha entrat a la llista perquè no està inscrit en aquesta competició.

El triomf HISTÒRIC de Carla Simón a la Berlinale... situa el cinema català en la primera línia internacional.Mai abans, una pel·lícula en català havia rebut un premi tan prestigiós. Avui recorrem alguns dels escenaris lleidatans on s'ha filmat Alcarràs. Gairebé 2.000 detinguts en un any per cultivar i traficar amb marihuana a Catalunya. Més de la meitat no tenia antecedents. Els Mossos alerten que cada cop les màfies de la droga busquen perfils més fràgils i també més especialitzats per modernitzar aquest negoci il·legal. La justícia manté oberta la investigació contra Ada Colau per presumpta prevaricació i malversació en subvencions a entitats afins. El jutge desestima el recurs de la seva defensa i hi veu indicis de delicte. El 4 de març, Colau haurà de declarar en seu judicial. El Barça rep el Nàpols a l'Europa League. Saber y Ganar' està de celebració: fa 25 anys del seu primer programa.

Alcarràs s'ha col·locat al centre del món cultural. La segona pel·lícula de la directora catalana Carla Simón s'endú l'Os d'Or a la Berlinale. Una oda a la pagesia enregistrada en diferents localitats lleidatanes i amb actors no professionals.