Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Cert optimisme entre els hotelers i restauradors de Barcelona per l'inici, d'aquí a una setmana, del Mobile World Congress. Esperen que aquesta cita els permeti reactivar l'activitat, tot i que les xifres encara estaran lluny de les edicions prepandèmiques.

Un fàrmac creat a la Vall d'Hebron ajuda a frenar la metàstasi en càncer de mama, que és el més freqüent en dones. Es tracta de prevenir la metàstasi aplicant una proteïna terapèutica que ataca el tumor original. Els resultats en laboratori i ratolins són bons i ara es comença a provar en pacients.

I a Tarragona, avui ha arrencat el judici contra una mare i una àvia acusades de tirar un nadó a un contenidor. Totes dues neguen l'assassinat i diuen que seguia viu quan el van abandonar. La mare de la criatura assegura que el seu pare abusava sexualment d'ella.

El Barça de bàsquet guanya la seva vint-i-setena Copa del Rei a Granada davant del Reial Madrid, confirmant un canvi de cicle, amb els blaugranes celebrant que són els nous dominadors.

L'actualitat política passa per Madrid, on la direcció del PP afronta una trobada d'alt voltatge. Pablo Casado reuneix el comitè de direcció, en la crisi més gran interna del partit. Ayuso demana un gir. I Feijóo, una solució immediata. Queda una setmana perquè Barcelona aculli el Mobile World Congress, el congrés més gran de telefonia mòbil del món. S'espera que sigui un revulsiu econòmic.

Un fàrmac creat a la Vall d'Hebron ajuda a frenar la metàstasi en càncer de mama, que és el més freqüent en dones . Es tracta de prevenir la metàstasi aplicant una proteïna terapèutica que ataca el tumor original. Els resultats en laboratori i ratolins són bons i ara es comença a provar en pacients.

El Barça de bàsquet guanya la seva vint-i-setena copa del rei a Granada davant del Reial Madrid. Tornen els TOI. Aquells cromos amb ninos de color verd que es van popularitzar fa trenta anys... expressant, amb humor, sentiments. Ara ho fan també en format adhesiu i amb un llenguatge renovat. Hem estat amb el seu creador.

Hotelers, restauradors i taxistes de Barcelona celebren l'arribada del Mobile World Congress i ho veuen com una "injecció d'optimisme". Aquest any, el congrés de telefonia suposa un gran impacte emocional per als sectors més castigats per la caiguda de la mobilitat internacional, ja que preveuen millorar les xifres de l'edició passada i arribar a la meitat d’assistents d'abans de la pandèmia.

El congrés, organitzat per GSMA en col·laboració amb Fira de Barcelona, preveu una assistència de més de 40.000 persones de més de 150 països. D’aquests, més de la meitat serien càrrecs executius. Els restauradors ho veuen com "el tret de sortida cap a la normalitat", però lluny de les xifres d’altres anys. Així, no esperen arribar a la meitat de la facturació del 2019. També hi són conscients els hotelers, que han rebut un 40% menys de reserves i per als taxistes, la liberalització del servei d’altres anys “no és necessària”.

Rafael Ribó demana que el Parlament agafi "de debò" el tema dels abusos sexuals a menors a l'Església.  "És una qüestió que està per dilucidar", reconeix el Síndic de Greuges de Catalunya. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, destaca la feina que han fet i que han investigat "tots" els casos de tota mena d'abusos a menors. Argumenta que a Catalunya ha passat a la inversa que a l'Estat: ha estat el síndic qui ha demanat al Parlament que tracti el tema. Explica que la pandèmia ha evidenciat més on són les esquerdes socials i com s'estan eixamplant, i que calen "molts més diners" en el camp de la salut. Sosté que el Parlament no és un organisme independent, ja que "s'han ventilat actes de diputats d'una manera que no correspon". En referència al seu relleu, defensa que els càrrecs no poden estar caducats fins que hi hagi un successor: "Quan hi hagi candidats oficials, hi ha d'haver la màxima facilitat". I parla de la seva participació en la famosa reunió convocada per Puigdemont: "Vaig marxar perquè no era la meva funció. Si el president em convoca, hi he d'anar".

  • En només 48 hores han mort quatre persones a la Selva, el Maresme, el Vallès i Osona
  • Les quatre víctimes d'aquest cap de setmana representen gairebé el 25% del total de morts aquest any

La Fundació Mona, un centre de rehabilitació de primats, que tradicionalment oferia visites presencials obre també ara les seves portes de manera virtual. Una idea que va sorgir amb l'adveniment de la pandèmia però que ja proven algunes escoles, que han inclòs aquesta activitat en el seu programa educatiu.

La vaca de l'Albera, autòctona de Catalunya, es continua considerant una espècie en perill d'extinció, amb només un miler d'exemplars. Ara bé, la seva situació ha millorat de manera molt important des de fa 10 anys, quan amb prou feines n'hi havia 300. Aquests dies les vaques passen controls sanitaris, una bona oportunitat per conèixer-la més.

El cantant lleidatà Quintí Casals Baldomà, de nom artístic Yung Rajola presenta nou treball. Sota el títol 'Cor trencat', barreja música urbana amb la d'autor per explicar com és que un jove dels anys noranta se sent d'aquesta manera. Busquem els motius d'aquestes sensacions parlant amb ell a l'entrevista

La Fundació Visión i Vida denuncia que tot sovint la manca de correció de les deficiències visuals entre els infants es reflecteix en un diagnòstic erroni o en problemes amb el rendiment escolar. De fet, asseguren que un de cada tres casos de fracàs escolar està relacionat amb un problema de visió no diagnosticat.

A algunes estacions catalanes d'esquí, com Vallter o La Molina, falten monitors. La pandèmia, la falta de relleu generacional i la dificultat per fer els tràmits que permeten homologar els títols aconseguits a d'altres països fan que cada vegada sigui més complicat atendre la demanda. S'han de buscar fórmules imaginatives