Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona ha advertit per carta al president Aragonès de la "greu situació en què es troba l'Atenció Primària" a Catalunya i reclama més presencialitat, l'ús de les noves tecnologies per visitar pacients per casos puntuals, incrementar plantilles i més espai pels equipaments que són la porta d'entrada de la sanitat.

Segons els portaveus de la FAVB, Aragonès no els ha fet cas i per aquest motiu eleven la queixa en públic. 

Durant la pandèmia van estar callats, diuen, perquè la situació era greu, però ara "cal d'una vegada per totes que millori l'Atenció Primària de Catalunya i es posin mitjans econòmics per revertir la situació", de la qual n'és un exemple l'increment d'assegurances privades entre la població.

Cal, defensa la federació, augmentar pressupostos en atenció primària, contractar més personal, tornar a la presencialitat i sobretot, acabar amb l'escletxa digital. La favb assegura que molts dels centres d'atenció primària estan obsolets o tenen um espai que és insuficient, i cal resoldre també la vinculació als centres geriàtrics de manera definitiva.

Els veïns consideren que d'aquí a uns anys es veuran els resultats de la falta de diagnòstics de malalties greus i l'estacament de les patologies cròniques | Maite Boada

Elisenda Paluzie titlla el discurs de Pere Aragonès de "pujolisme independentista". La presidenta de l'ANC veu "evident" que hi ha similituds entre el discurs del president a la conferència i el de Jordi Pujol. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, critica que no hi hagi una "alternativa unilateral" del Govern al diàleg amb Madrid en el posicionament del president català. Diu que els indults no reconeixen que la sentència als independentistes és injusta, com va sostenir Aragonès. Sosté que les mobilitzacions i les majories democràtiques "no han aconseguit canviar res en l'estratègia de l'Estat". Paluzie diu que els que no independentistes que demanaven presó pels líders sobiranistes "no és gent demòcrata": "Hauran de respectar el que decideixi aquest poble. S'hauran d'aguantar". I diu que el tall de la Meridiana durarà fins que els manifestants vulguin

Catalunya, en prealerta per sequera! Les reserves d'aigua a les conques internes de Catalunya es troben per sota del 55%. La unitat independentista amenaça de tocar fons. JxCat i la CUP intensifiquen els retrets a Pere Aragonès després de la conferència del MNAC.

Després de 40 anys de reivindicacions, la inversió pel soterrament de la línia R2 a Montcada i Reixac ja és una realitat. Ho ha aprovat aquest migdia el Consell de Ministres. Unes obres que costaran 387 milions d’euros i que s’allargaran 7 anys.

Malestar i retrets de JxCat i la CUP per la conferència de Pere Aragonès, en què va demanar recuperar la unitat independentista. Junts li reclama que expliqui si es van vincular els indults amb la negociació amb l'Estat. El Govern ho nega i admet que les crítiques no sumen.

Avui és el Dia Internacional de Càncer Infantil. La supervivència dels menors és d'un 77% a Catalunya... i aquesta xifra podria augmentar gràcies a la medicina personalitzada, com l'oncologia de precisió. Nosaltres hem conegut al Jan, recuperat totalment d'una leucèmia que va patir fa 5 anys.

La Salle ha denunciat davant la fiscalia els presumptes abusos d'un professor de l'escola de Montcada. Seria el mateix capellà que hauria abusat de l'escriptor Alejandro Palomas i d'altres alumnes a La Salle de Premià de Mar.

16 persones han mort a les carreteres catalanes des de principis d'any. Dues d'elles en les darreres 24 hores. La unitat independentista amenaça de tocar fons. JxCat i la CUP intensifiquen els retrets a Pere Aragonès després de la conferència del MNAC. 4 dels 11 detinguts a Cornellà, en un cas de suposada corrupció, passaran a disposició judicial en les pròximes hores. El Govern nega que s'hagin negociat els indults amb l'Estat.  Montcada condemna els presumptes abusos sexuals a exalumnes de La Salle. Les víctimes acusen el germà Jesús Linares, que va exercir al centre vallesà entre 1986 i 2003. La supervivència del càncer infantil en menors és d'un 77% a Catalunya.  La Moncloa manté que la taula de diàleg es reunirà "quan toca". Saber y Ganar celebra aquesta setmana 25 anys.

El president Pere Aragonès no ha convençut ni als socis al Govern, ni a la CUP, ni a l'oposició, que li retreu un any perdut i un balanç de part, només per independentistes. Fins i tot els Comuns, socis efectius al Parlament, li reclamen que reorienti el rumb.

Junts exigeix a Aragonès que expliqui si Esquerra va negociar els indults amb l'Estat i Puigdemont trenca el seu silenci per insistir al president que no l'utilitzi en la negociació amb l'Estat.

El Govern ho nega i admet que les crítiques no sumen. A la Moncloa, mentrestant, insisteixen que la taula de diàleg es reunirà “quan toca” i que no cal que li reclamin valentia.

La supervivència dels menors és d'un 77% a Catalunya i aquesta xifra podria augmentar gràcies a la medicina personalitzada, com l'oncologia de precisió. El Jan, recuperat totalment d'una leucèmia que va patir fa 5 anys. Va rebre 3 tractaments: primer la quimioteràpia que no va ser efectiva i després es va sotmetre a un trasplantament de medul·la òssia. Tampoc va funcionar i el Jan va tornar a rebre un trasplantament de cordó umbilical i per fi, recorda el seu pare, van poder vèncer al càncer. L'Hospital Vall d'Hebron és pioner a Espanya en el trasplantament de progenitors hematopoètics, amb cèl·lules mare, i un dels hospitals que ofereix oncologia de precisió per tractar el càncer pediàtric en aquells casos en què els pacients no responen al tractament o han tingut una recaiguda. El següent pas serà combatre les seqüeles que deixa, en els petits cossos, la toxicitat d'alguns tractaments.


 

Els accidents de trànsit continuen sent una de les principals causes de mortalitat a tot l'Estat. A Catalunya, 16 persones han perdut la vida a les carreteres des de principis d'any. Dues d'elles, en les darreres 24 hores: la conductora d’un turisme a la C-63 a la Vall d’en Bas i una persona atropellada a l’AP-7 a la Jonquera.

La congregació de La Salle ha portat aquest dilluns a la Fiscalia de l'Audiència Provincial de Barcelona els presumptes abusos sexuals que un professor del col·legi La Salle Montcada (Barcelona) va realitzar a diversos exalumnes. Es tracta del mateix docent que presumptament va abusar d'altres alumnes de La Salle Premià de Mar (Barcelona) i de l'escriptor Alejandro Palomas.

Llum verda a una reivindicació històrica: el Consell de Ministres té previst aprovar avui el projecte per soterrar les vies de l'R2 a Montcada i Reixac on han mort 176 persones per atropellament. Una obra que tindrà un pressupost de 387 milions d'euros i inclourà una nova estació. Està previst que les obres comencin durant el primer trimestre de l'any que ve. Duraran set anys, segons l'alcaldessa de Montcada, Laura Campos.