Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Les obres de connexió del tramvia per la Diagonal començaran la setmana del 7 de març amb la previsió que el tram Glòries-Verdaguer entri en funcionament l'any 2024. La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, ha explicat que la Generalitat s'encarregarà de les infraestructures mentre l'Ajuntament urbanitza la superfície.

Amb una actuació simultània en quatre trams diferents entre Glòries i Verdaguer, les obres de la connexió del tramvia tenen una previsió de durada de 21 mesos. Això significa que des de Glòries a Verdaguer la línia començarà a operar en 2024.

Les actuacions suposaran també la reordenació de l'entorn. Les obres començaran en tres setmanes i afectaran carrils d'aparcament i circulació | Maite Boada

  • El president de la Generalitat reconeix que la negociació passa per "moments de dificultat" en el primer aniversari de les eleccions del 14F
  • Aragonès alerta Pedro Sánchez que la "manca de valentia" per convocar la taula de diàleg "obre la porta a l'extrema dreta"
  • Unes 400 persones assisteixen al MNAC, entre les quals el cap de l'oposició, Salvador Illa, però cap representant de la CUP

Alejandro Palomas diu que ja no lluita per ell, sinó per la gent que pateix casos d'abusos sexuals de l'Església. L'escriptor explica la seva preocupació pels nens: "Quan un nen calla, està parlant. Heu d'escoltar el silenci del nen". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, reconeix que es penedeix d'esperar que la seva mare fos morta per explicar públicament el seu cas: "M'agradaria tenir-la aquí. Estaria superfeliç. La necessito". I que va escriure Un país amb el teu nom per a la seva mare, però va morir poc abans que l'acabés. El filòleg català explica que el sentiment de culpa seguirà dins seu "de per vida": "No m'he sentit mai mereixedor que algú m'estimi". Sobre la comissió d'investigació, expressa els seus dubtes sobre que en formi part l'Església, però creu que Ángel Gabilondo no està inhabilitat per encapçalar-la, tot i el seu passat.

Entrevista a l'epidemiòloga i consultora en salut global per l’OMS! Alba Vilajeliu: "La mascareta podria deixar de ser obligatòria en interiors a principis de març". Pere Aragonès fa balanç del primer any de legislatura amb l'absència de la CUP. Canvi de criteri del Departament d'Interior a l'hora d'aplicar llei Mordassa. Laura Borràs haurà de donar explicacions públicament sobre el cas Juvillà. Laura Borràs haurà de donar explicacions públicament sobre el cas Juvillà.

Laura Borràs ha accedit a donar explicacions públiques, en seu parlamentària, sobre el cas Juvillà. Ho ha fet pressionada pels grups, acusant els funcionaris de la cambra d'una actuació improcedent. Lamenta la feblesa, diu, del Parlament davant les ordres de la Junta Electoral i per aquest motiu aposta per un canvi de l’actual reglament de la Cambra.

Almenys 5 detinguts per presumptes contractacions irregulars a l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat. Agents de la UDEF també han escorcollat el consell esportiu del Baix Llobregat, en una investigació relacionada amb el cas de l'Hospitalet, en què està imputada l'alcaldessa Marín.

La meitat de les persones que tenen epilèpsia resistent al tractament també pateixen depressió o ansietat. Tenen una mala qualitat de vida no només per les crisis epilèptiques sinó també pels efectes socials i laborals que els generen.

L'empat a dos al derbi de Cornellà el Prat no satisfà periquitos ni culers. BETA El gol de Luuk de YONG al temps afegit va deixar l'Espanyol sense la primera victòria en un derbi de lliga a l'RCDE Stadium.

Laura Borràs ha accedit a donar explicacions públiques, en seu parlamentària, sobre el cas Juvillà. Ho ha fet pressionada pels grups, acusant els funcionaris de la cambra d'una actuació improcedent. Lamenta la feblesa, diu, del Parlament davant les ordres de la Junta Electoral i per aquest motiu aposta per un canvi de l’actual reglament de la Cambra.

Unes explicacions que no han convençut pràcticament a cap grup, tampoc a la Cup, que ha demanat una informació més detallada. Els republicans han evitat l'enfrontament directe amb Borràs, però han reconegut que la confiança s'ha ressentit de nou.

La Policia Nacional ha detingut almenys cinc persones a l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat per la peça separada que s'ha obert derivada de la causa del consell esportiu de l'Hospitalet. La UDEF s'ha emportat cinc treballadors emmanillats de l'edifici de la Regidoria d'Esports, que està a 100 metres del consistori. Tots ells anaven encaputxats. Fonts de l'Ajuntament han explicat que entre els cinc arrestats no hi ha cap regidor ni càrrec electe, i que podria ser personal tècnic i administratiu. Els agents s'han emportat també un parell de caixes amb documentació. En paral·lel, a la seu del consell esportiu del Baix Llobregat, un vehicle de la UDEF s'ha emportat diverses caixes amb documents.

Laura Borràs haurà de donar explicacions públicament sobre el cas Juvillà. La pressió dels grups obliga a celebrar una Junta de portaveus del Parlament de "portes obertes". Dispositiu de la Policia Nacional amb registres a l'Ajuntament de Cornellà i el consell comarcal del Baix Llobregat. S'investiga un possible cas de corrupció. La fiscalia investiga 10 casos d’abusos o agressions sexuals a menors en col·legis o institucions religioses a Catalunya. N’ha arxivat quatre més, un d’ells perquè ja havia prescrit. Laura Borràs torna al focus de les crítiques per la presència als talls de la Meridiana. ERC i el mateix conseller d'Interior també mostren la seva sorpresa. Un pare accepta 11 anys de presó per haver abusat de la seva filla menor. L'home ho ha reconegut aquest matí a l'Audiència de Girona. El 25 % de les persones que pateixen epilèpsia no respon als tractaments amb fàrmacs. El 25 % de les persones que pateixen epilèpsia no respon als tractaments amb fàrmacs. Canvi de criteri del Departament d'Interior a l'hora d'aplicar llei Mordassa. No es multarà les persones que participin en manifestacions pacífiques. No seran els Mossos qui tramitin les sancions. L'hotel de Barcelona que aquest cap de setmana ha patit un incendi, tenia deficiències en els sistemes d'alarma i extintors . La Generalitat engega una campanya per impulsar la tarifa social del cànon de l'aigua entre les famílies vulnerables . arcelona celebrarà Sant Jordi amb aquesta novetat: Una superilla literària al centre de la ciutat, per a vianants. Expectació per la conferència d'aquest dilluns del president Pere Aragonès.

Un estudi de l'Hospital del Mar pretén controlar i reduir els factors que provoquen l'epilèpsia. Preparen al pacient per fer un registre elèctric cerebral. Així podran veure la gràfica de les crisis epilèptiques i localitzar-ne el focus. Una crisis epilèptica no avisa al malalt, però el que han pogut determinar els neuròlegs és que l'estrès pot provocar-ne més. L'estudi de l'Hospital del Mar, amb una mostra de prop de 500 pacients, conclou que la meitat dels pacients pateixen també depressió i ansietat i que 7 de cada 10 consideren que tenen mala qualitat de vida. El Boris tenia de mitjana 3 crisis al dia. Fa un any que es va sotmetre a una operació de cirurgia epilèptica. Es calcula que a Espanya hi ha 450mil persones que pateixen aquesta malaltia.