Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els locals nocturns ja estan autoritzats a obrir però molts ho fan amb cautela i a mig gas. El tancament durant les festes de Nadal va portar a la ruïna a molts establiments i ara costa més que mai trobar personal. El sector valora els ajuts de la Generalitat però els considera insuficients. Calculen que prop del 30% dels negocis recreatius musicals a Catalunya ha abaixat la persiana per sempre més. Per això asseguren que és imprescindible un pla de competitivitat que permeti aixecar de nou l'activitat.

Al voltant d'un 80% dels establiments tenen previst obrir aquests dies, després de gairebé dos anys sencers sense poder treballar per culpa de les restriccions dictades pel Departament de Salut. Les dues primeres nits s'ha notat que hi havia ganes de festa i de recuperar la normalitat, tant entre els propietaris dels negocis com entre els clients. A molts locals han exhaurit les entrades i de mascaretes a l'interior, tot i ser obligatori portar-ne, se n'han vist poques.

Nou persones han resultat ferides, tres de gravetat, en un incendi que s'ha declarat a l'hotel Coronado de Barcelona, ubicat al número 134 del carrer Nou de la Rambla al barri de Poblesec, aquest dissabte al migdia.

A causa del foc, els Bombers de la Generalitat han desallotjat l'hotel i treballen en l'extinció amb una dotzena de dotacions. Segons els primers indicis, les flames s'han originat a la tercera planta de l'immoble. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat diverses dotacions de Mossos i del Servei d'Emergències Mèdiques, així com també Guàrdia Urbana de Barcelona i Bombers de Barcelona. El foc s'ha donat per extingit a dos quarts de tres.

Incendi a Barcelona amb ferits de diversa consideració. Les flames s'haurien originat a l'habitació d'un hotel i el pànic ha fet saltar algunes persones per la finestra

Passa a disposició de la Fiscalia de Menors un noi detingut per haver agredit sexualment una noia a la discoteca Waka.

El Palau de les Arts de València acull aquesta nit la gala dels Goya. Vuit dels nominats són persones que s'han graduat a l'ESCAC.

Espanyol i Barça s'acaben de preparar pel derbi de demà a l'estadi de Cornellà-Prat

La Generalitat defensa la modificació del calendari escolar, davant les crítiques de la comunitat educativa. Salut vol eliminar la quarantena a escoles la setmana del 21 de febrer i la mascareta a dins de classe aquest trimestre. Èxit en la reobertura de l'oci nocturn a Catalunya. El 80% dels locals han obert. La CUP encara no sap si assistirà dilluns a la conferència política del president Aragonès. El president Pere Aragonès vol sumar Andorra als JJ.OO. |

La Generalitat defensa la modificació del calendari escolar, davant les crítiques de la comunitat educativa. Èxit en la reobertura de l'oci nocturn a Catalunya. El 80% dels locals han obert. Bones perspectives per les cases rurals... La sequera que manté Catalunya en prealerta passa factura a Guixers, al Solsonès, que s'ha quedat sense aigua potable. La CUP encara no sap si assistirà dilluns a la conferència política del president Aragonès.

Només 1 de cada 10 dones escull un grau de formació professional tècnic... i 1 de cada 4 una carrera de ciències. Avui, en el dia de la Dona i la Nena a la ciència, hem estat a una escola i a un institut de Viladecans, on dones científiques han fet una xerrada a l'alumnat.

  • Del 3 al 13 de febrer, BCNegra ofereix una programació íntegrament presencial, amb grans figures del panorama literari
  • El Festival tindrà lloc al cor del Poblenou, i també serà present en altres indrets de la ciutat
  • El 10 de febrer es lliurarà el Premi Pepe Carvalho, que enguany reconeix la trajectòria literària de Don Winslow

La canonada d'entrada del dipòsit municipal tot just hi cau un raig i fa uns dies es va quedar buit, fins que hi han transvasat 40.000 litres del dipòsit de l'Àrea de Defensa Forestal. En aquest encara hi queda aigua, però no el poden deixar a menys de la meitat perquè és necessari en cas d'incendi. En aquests pobles del Solsonès capten l'aigua de fonts naturals, que s'han assecat després de dos mesos gairebé sense pluja. Agricultors i ramaders pateixen també per conreus i animals. La sequera és cada cop més acusada als embassaments. Aquest, per exemple, el de la Llosa del Cavall, al Solsonès, és al 53%, quan fa un any passava del 86%.

"El buen patrón" ha trencat rècords amb 20 nominacions, seguida de "Libertad" i "Mediterraneo", la pel·lícula que ficciona la feina real d'Open Arms. Nora Navas es juga un Goya a millor actriu secundària per "Libertad", l'opera prima de Clara Roquet, també nominada. "Chavalas", rodada a Cornellà opta a millor direcció novell. Les pel·lícules amb participació de RTVE sumen 67 nominacions amb "El buen patrón", "Maixabel" i "Madres paralelas" com a favorites.

La Generalitat defensa la modificació del calendari escolar, davant les crítiques de la comunitat educativa. Èxit en la reobertura de l'oci nocturn a Catalunya. El 80% dels locals han obert. Bones perspectives per les cases rurals... La sequera que manté Catalunya en prealerta passa factura a Guixers, al Solsonès, que s'ha quedat sense aigua potable. La CUP encara no sap si assistirà dilluns a la conferència política del president Aragonès.

  • L'any passat es van tramitar 18.000 queixes i es van iniciar prop de 25.000 expedients, un 14% més
  • Creixen especialment les denúncies relacionades amb la violència masclista i les agressions LGTBI-fòbiques