Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Més de 250.000 catalans estan en risc d'exclusió financera. De fet, en prop de la meitat dels municipis no hi ha ni oficines ni caixers. Per fer-hi front, la Generalitat ha redactat una proposició de llei estatal per tal de garantir el servei de caixer automàtic als municipis en risc d'exclusió financera. Es tracta d'una iniciativa que vol garantir un mínim de serveis bancaris en els pobles més petits i que es basa en els principis de voluntarietat i subsidiarietat, segons ha explicat el conseller d'Economia, Jaume Giró.

José Luis Escrivá avança que plantejaran desplegar un ERTE sectorial per a les agències de viatges. El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions defensa que en aquest mecanisme de la reforma laboral "es donen ajudes a canvi que els treballadors es vagin formant". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, nega que els autònoms que més guanyen passin a pagar una quota més baixa, i els que menys guanyen una de més alta: "És el que ens ha demanat el Pacte de Toledo". Qualifica de "soroll" les paraules d'Echenique sobre les noves quotes dels autònoms i es reemet a la defensa de Díaz. D'altra banda, assegura que els treballadors podran cobrar les pensions adients: "Tenim un sistema de pensions molt sòlid". Explica que qui vulgui treballar més enllà de la seva edat ordinària de jubilació tindrà un "premi". I nega que Catalunya estigui en decadència econòmica.

Compte enrere per la retirada de la mascareta a l'aula. Entrevista a Quique Bassat. Carolina Darias anuncia que a partir del 4 de març s'amplien els aforaments als esdeveniments esportius al 100%. Segueixen els retrets dins l'independentisme després de la conferència del MNAC. El darrer dard arriba de Brussel·les. La taula de diàleg haurà d'esperar que "hi hagi temes madurs per ser resolts".

Els socis de Palau tenen una relació cada vegada més agra. El dard contra Aragonès arriba des de Brussel·les. Puigdemont li reclama un lideratge coral de l'independentisme. Mentrestant, Aragonès i Illa abordaran l'estratègia del diàleg en la seva trobada d'aquesta tarda. En cerca i captura l'acusat de difondre dades personals de la víctima de la manada de Pamplona. No s'ha presentat a judici i ordenen el seu ingrés a presó. I a l'Audiència de Girona, jutgen un monitor acusat d'abusar de tres dones amb discapacitat i gravar-ho en vídeo, a Sarrià de Ter. Més d'una seixantena de pobles de menys de 5.000 habitants recuperaran els caixers automàtics. La Diputació de Barcelona preveu destinar un milió d’euros anuals a aquest projecte contra l'exclusió financera que pateix la gent gran. El Barça rep demà al Camp Nou al Nàpols en els setzens de final de l'Europa League.

Al Congrés, el portaveu dels republicans, Gabriel Rufián, ha reclamat a Pedro Sánchez que posi data a la taula de diàleg i que afronti el conflicte per no donar ales a VOX. El president espanyol, de moment, segueix sense concretar la nova trobada. Ha estat la primera sessió de control després que es trenqués el bloc d'investidura per la reforma laboral, una ferida encara oberta.

Mentrestant, ni un dia afluixen els retrets entre Junts i ERC, enfrontats encara per la conferència del president. Un foc creuat per la gestió dels indults al que se suma avui l'expresident Puigdemont, que demana “una solució política i no personal” pels exiliats. Evidència de les males relacions el mateix dia que Pere Aragonès es troba al Palau de la Generalitat amb el líder de l'oposició, Salvador Illa.

Comença a l'Audiència de Girona el judici contra un monitor de la Fundació Els Joncs de Sarrià de Ter (Gironès) acusat d'abusar sexualment de tres dones amb discapacitat i gravar-ho amb vídeo entre el maig i el setembre del 2019. La fiscalia l'acusa, també, d'haver intentat abusar d'una altra usuària.