Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els Bombers treballen per estabilitzar el foc que crema des de la mitjanit a l'Alt Empordà. L'incendi, amb origen a Roses, ha cremat unes 400 hectàrees. 15 persones s'han confinat. I ara s'està molt pendent de la tramuntana. Com a causa del foc s'apunta a una crema de restes vegetals mal apagada.

Matí molt complicat a l'AP-7 i a l'AP-2, al Baix Penedès, per dos accidents que hi ha hagut de matinada. En el primer, s'han vessat 3.000 litres de perfum d'un camió i això ha deixat llargues cues. En aquesta retenció s'ha produït el segon sinistre. Han topat 4 camions i un conductor ha mort.

El PP català trenca el silenci en la crisi oberta al partit i demana la dimissió immediata de Teodoro García Egea, mà dreta de Casado. I reclamen un congrés extraordinari urgent. Mentrestant, l'alcalde de Madrid, Martínez-Almeida confirma que plega com a portaveu nacional del PP.

El Barça viatja demà cap a Nàpols amb l'objectiu de classificar-se pels vuitens de final de l'Europa League.  Aubameyang està convençut que passaran si mantenen l'encert golejador de València. Avui fins a 9 jugadors s'han presentat voluntàriament a l'entrenament tot i tenir festa.

Els Bombers treballen per sufocar el foc que crema des de la mitjanit a l'Alt Empordà. L'incendi, amb origen a Roses, afecta unes 400 hectàrees. 15 persones s'han confinat. I ara s'està molt pendent de la tramuntana. Com a causa del foc s'apunta a una crema de restes vegetals mal apagada. Matí molt complicat a l'AP-7 i a l'AP-2, al Baix Penedès, per dos accidents que hi ha hagut de matinada. En el primer, s'han vessat 3.000 litres de perfum d'un camió... i això ha deixat llargues cues. En aquesta retenció s'ha produït el segon sinistre. Han topat 4 camions i un conductor ha mort.  El PP català trenca el silenci en la crisi oberta al partit i demana la dimissió IMMEDIATA de Teodoro García Egea, mà dreta de Casado. I reclamen un congrés extraordinari URGENT. Mentrestant, Martínez Almeida confirma que plega com a portaveu nacional del PP. El Barça viatja demà cap a Nàpols amb l'objectiu de classificar-se pels vuitens de final de l'Europa League. 

El Consell de Ministres ha aprovat la pujada del salari mínim interprofessional. Això suposa 35 euros més al mes, que situen l'SMI en 1.000 euros. Aquest augment és fruit de l'acord entre la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, i els secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez, respectivament, el 9 de febrer passat.

L'acord signat entre el Govern i els sindicats fixa l'SMI en 1.000 euros bruts al mes en 14 pagues des del 1r de gener, cosa que equival a 33,33 euros bruts al dia amb caràcter general. Les patronals CEOE i Cepime no van donar suport a aquest increment, com ja varen fer a l'anterior augment de l'SMI des dels 950 a 965 euros.

L'auditoria sobre els abusos sexuals a l'Església serà totalment "transparent i independent" i arribarà fins "al fons" dels casos, han afirmat la Conferència Episcopal Espanyola i el despatx d'advocats Cremades-Calvo Sotelo. La CEE ha encarregat una auditoria independent sobre les denúncies d'abusos sexuals en el si de l'Església catòlica, que no vol "substituir" la feina de les autoritats sinó "complementar-la" i "col·laborar-hi".

Hi reballaran d'una vintena de membres del despatx. El seu president, Javier Cremades, s'ha compromès a informar periòdicament a la societat, a les víctimes i a les autoritats. El president de la CEE i cardenal de Barcelona, Joan Josep Omella, ha assegurat que l'auditoria vol ajudar les víctimes. Algunes d'elles, però, dubten de la seva "transparència i independència" i aposten per la comissió d'investigació encapçalada pel Defensor del Poble.

  • Això suposa 35 euros més al mes, que situen l'SMI en 1.000 euros
  • El president de Foment del Treball: "És una bona notícia pels treballadors, però no sé si és una bona notícia pels empresaris"
  • La responsable d'Inserció Laboral en Cáritas reconeix que l'augment "pot suposar molt" però lamenta que no s'aplica a tothom

Josep Sánchez Llibre considera que no calen més impostos ambientals com el que es planteja aplicar a les empreses per les emissions de CO₂ per a les empreses. El president de Foment del Treball, assegura que moltes empreses marxaran si això passa. "Per què hem de ser més papistes que el Papa?", pregunta en una entrevista al Cafè d'idees a Gemma Nierga. "No és el moment d'apujar impostos, és el moment d'abaixar impostos", ha dit sobre les conclusions i propostes del seu estudi sobre la fiscalitat. Critica que els governs no ha tingut "valentia" per reconèixer el problema de l'economia submergida. Per això, Proposa fer un Pla Estratègic per passar del 25% al 15%. Demana al Govern que bonifiqui el 100% l'impost sobre el patrimoni, a l'espera de la decisió del TC. Veu com "una bona notícia" que es prorroguin els ERTOs i se'n facin de sectorials. També la pujada de l'SMI pels treballadors, però no té clar que per als empresaris. I explica que va fer "una visita de normalitat" a Carles Pugidemont: "No ha estat un plantejament de polititzar. Tinc la consciència molt tranquil·la".

A Catalunya s'ha reunit el Consell Escolar per parlar sobre el canvi de calendari escolar. La Generalitat ha volgut tirar pel dret amb l'avançament del curs i això ha posat en peu de guerra als sindicats d'educació. S'eliminen les quarantenes als contactes estrets a les escoles. Entrevista a Jaume Padrós, president del col·legi de metges de Barcelona. Hores decisives al PP... En marxa una reunió maratoniana de la direcció del partit per buscar una solució a la crisi oberta.

Les populars enganxines 'Toi' tornen a circular en quioscos i altres punts de venda de l'Estat després de molts anys. El seu creador, Jordi Català, i Panini les han rellançat amb idèntica imatge però amb un llenguatge i situacions posades al dia per arribar a les noves generacions.

Les vinyetes del personatge verd amb antenes, del qual es van arribar a vendre 150 milions a l'Estat i a Portugal, ja no es distribueixen amb el no menys popular 'Bollycao' i tornen amb un àlbum per col·leccionar-les ('Toi el Toi'). El seu creador està expectant per veure la "resposta" dels consumidors, però creu que aquest "precursor absolut de l'emoticona" serà un complement a les opcions d'oci digitals dels petits.