Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

A algunes estacions catalanes d'esquí, com Vallter o La Molina, falten monitors. La pandèmia, la falta de relleu generacional i la dificultat per fer els tràmits que permeten homologar els títols aconseguits a d'altres països fan que cada vegada sigui més complicat atendre la demanda. S'han de buscar fórmules imaginatives

L'Ajuntament de Matorell ha dictat tres dies de dol oficial després que un home matés ahir presumptament la seva parella. Les primeres dades de la investigació apunten a que arran d'una baralla la víctima mortal hauria rebut uns cops molt forts amb un objecte contundent. El municipi torna a fer aquest vespre una concentració de rebuig a la violència masclista després que ahir la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, demanés la implicació de tota la societat per acabar amb aquesta xacra.

La Unió Europea, l'OTAN i els Estats Unitats envien un missatge d'unitat a Moscou en la clausura de la Conferència de Seguretat de Muníc. Alerten Rússia d'immediates sancions si envaeix Ucraïna, mentre a la regió del Donbass continua l'evacuació de civils i els combats entre els pro russos i les forces ucraïneses.

Primer dels tres dies de dol per l'assassinat d'una dona a Martorell, presumptament, a mans de la seva parella. La policia va detenir l'home quan vagava ferit pels carrers i, ara es recupera a l'hospital. Avui es farà una nova concentració de rebuig al crim.

Més de 130.000 infants catalans no tenen accés a les ulleres o les teràpies visuals que necessiten. La dada és de la Fundació Visió i Vida, que alerta de que aquesta pobresa visual afecta el seu rendiment escolar.

Barça i Reial Madrid disputen avui la final de la Copa del Rei de bàsquet.

  • L'arrestat és un home de 52 anys, parella de la víctima, que està ingressat a l'hospital
  • Si es confirma que és un cas de violència masclista seria el primer de l'any a Catalunya
  • L'Ajuntament de Martorell ha decretat 3 dies de dol

La flamant medallista de plata als Jocs Olímpics d'hivern, la sabadellenca Queralt Castellet, ja és a casa. Amics i familiars li han preparat una rebuda sorpresa i espectacular plena d'alegria, com si ja fos Carnaval. L'esportista no descarta aspirar a un altre èxit olímpic, malgrat que a la propera cita tindrà ja 36 anys.

Els pagesos de la fruita seca i l'oliva fan un crit d'alerta davant l'encariment dels costos de producció que suposa haver de regar els camps tres mesos abans del que és habitual. D'altra banda, la campanya d'incendis de cara a l'estiu es preveu més dura del que és habitual per aquesta manca de pluges. Els Agents Rurals estan fent tasques de prevenció i manteniment dels boscos i les infraestructures per minimitzar els riscos i possibles focus d'incendi.

"Perros mirando al cielo" es una novel·la d'assassinats i detectius ambientada en una zona rural. La pandèmia i l'assassinat d'un metge molt estimat a l'Espanya buidada són els ingredients d'aquest drama rural, ideat per Eugenio Fuentes.

Coincidint amb el Dia Internacional contra l'Homofòbia en l'Esport, el Barça ha signat un conveni de col·laboració amb Panteres Grogues, la primera associació multiesportiva espanyola LGTBIQ+. Es tracta d'unir forces en l'erradicació de l'homofòbia i la discriminació per raons d'orientació sexual en l'àmbit esportiu, a través de la formació dels treballadors i els professionals de les seccions.

El president de la Generalitat assegura que l'avançament del calendari escolar "és una bona decisió" i que encara que durant el setembre l'activitat lectiva es concentrarà al matí, durant la tarda els centres educatius també estaran oberts per facilitar la conciliació familiar. En aquest sentit, rebutja les crítiques dels sindicats de mestres: "els demanem fer la mateixa feina ordenada de manera diferent".

La Unió Europea espera evitar 25.000 morts a les carreteres en els pròxims 15 anys, amb els denominats Sistemes Avançats d'Ajuda a la Conducció. A partir del juliol, tots els vehicles nous homologats hauran d'anar equipats amb una sèrie de dispositius, com ara un assistent intel·ligent de velocitat, detectors de fatiga i marxa enrere o el senyal de fre d'emergència, que facilitaran la conducció. També incorporaran l'anomenada caixa negra, un element clau per investigar les causes dels accidents.

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dissabte un home com a presumpte autor de la mort de la seva parella a Martorell. Segons ha informat la policia catalana en un comunicat, sobre les onze del matí, la policia local de Martorell ha rebut un avís per una discussió en un domicili de la localitat. Quan una patrulla hi ha arribat, han localitzat una dona morta i un home ferit, de 52 anys, que ha quedat detingut en relació a aquesta mort. El presumpte autor ha estat traslladat a un centre hospitalari. Els Mossos tracten els fets com un cas de violència masclista i no consten antecedents entre la parella.

Pere Aragonès considera insuficients les transferències pactades a la bilateral d'ahir entre l'Estat i la Generalitat. Pensant en la pròxima reunió de la taula de diàleg, encara sense data, el president català demana a Pedro Sánchez que hi porti propostes d'alçada.

A partir del mes de juliol els vehicles de nova homologació hauran de portar una sèrie de dispositius de seguretat addicionals que facilitaran la investigació en cas d'accidents. Es tracta d'elements com detectors de fatiga, sistemes de frens d'emergència o el que s'anomena caixa negra per registrar paràmetres del vehicle.

Sau presenta nou disc en un concert a Barcelona. És el retorn discogràfic de la banda 24 anys després de treure el seu últim àlbum. La gira passarà, entre d'altres escenaris, per l'Strenes de Girona i el Palau de la Música.

El Barça disputa aquesta nit les semifinals de la Copa del Rei de bàsquet després d'eliminar el Manresa.

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha anunciat aquest divendres que la Generalitat ha arribat a un "preacord" amb l'Estat perquè Catalunya gestioni l'ingrés mínim vital, que és una prestació que ara gestiona el govern espanyol. "Reclamem anar més ràpid en els traspassos", ha dit.

"Preacord" Generalitat-Estat perquè Catalunya gestioni l'ingrés mínim vital. La lluita de poder entre Casado i Ayuso s'agreuja amb noves acusacions creuades. Els sindicats d'educació anuncien una vaga de 5 dies al març, després de tancar-se 24 h al Departament. La reunió d'aquest matí amb el conseller ha acabat sense acord

Trencadissa definitiva entre el conseller d'Educació, Gonzalez-Cambray i els sindicats del sector. Anuncien una vaga de 5 dies al març. El conseller critica l'ocupació al Departament i es referma en els canvis de l'inici de curs. Els sindicats amenacen amb no començar les classes al setembre si no arriben a un acord.

Creix la preocupació dins del PP per la greu fractura oberta al partit. La lluita de poder entre Casado i Ayuso s'agreuja amb noves acusacions creuades. Els dirigents populars a Catalunya tanquen files amb Casado.

Més a prop dels tractaments personalitzats en la migranya, que no té cura. Un estudi de la Vall d'Hebron aconsegueix classificar, a partir de mostres de saliva dels pacients, els tipus de migranya.

El Barça torna a evidenciar falta d'efectivitat en un partit davant del Nàpols que els blaugranes només van poder empatar a un. 

Afavorir el turisme de proximitat. Aquest és l'objectiu del departament d'Empresa i Treball de la Generalitat, que posarà en marxa a partir del 28 de febrer bons turístics de fins a 150 euros. Ho farà a través de l'Agència Catalana de Turisme. Amb la campanya 'L'Estalviatge', pretén fomentar el turisme de proximitat entre els catalans durant els mesos de març i abril, encara que quedarà exclosa la Setmana Sant.

Els sindicats d'educació anuncien una vaga de 5 dies al març, després de tancar-se 24 hires al Departament. La reunió d'aquest matí amb el conseller ha acabat sense acord. Aragonès i la consellera Cervera s’han reunit avui a Palau amb l'escriptor Alejandro Palomas. És la primera vegada que un president es troba amb una persona que denuncia ser víctima d'abusos sexuals de l’església. 900.000 catalans pateixen migranya, un tipus de mal de cap molt intens i invalidant. Un estudi de l'hospital Vall d'Hebron obre la porta a la medicina personalitzada en aquesta malaltia. La lluita de poder entre Casado i Ayuso s'agreuja amb noves acusacions creuades. Els dirigents del PP a Catalunya tanquen files amb la direcció estatal. El punt més crític de la sisena onada ha estat l'atenció primària. El 17 de gener es va batre el rècord amb més de 100 mil visites als CAP. Aquesta xifra és gairebé 7 vegades menys. A l'Audiència de Tarragona es constitueix el jurat pel judici d'una jove i la seva mare, acusades de llençar un nadó viu a les escombraries.

La fiscalia demana presó permanent per a totes dues. Ja han començat a declarar els primers dels 7 investigats per les suposades irregularitats en el manteniment dels vehicles de Bombers. Govern i Estat encaren la Comissió Bilateral d'aquesta tarda com un espai per recuperar un clima de confiança. Sílvia Munt ha conversat amb els companys del programa PuntsdeVista sobre els seus projectes en marxa.