Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La Generalitat ha presentat una nova campanya sobre la tarifa social del cànon de l'aigua. És una eina de transformació social adreçada a llars vulnerables com, per exemple, les que tenen tots els seus membres a l'atur.

Són 76.000 les famílies que reben actualment les bonificacions de l'Agència Catalana de l'Aigua. Es tracta d'una eina que permet que cadascú pagui la quota adequada, garantint les necessitats dels més vulnerables. Segons els càlculs del Govern, la xifra de famílies amb les condicions per a acollir-se és molt major i està entorn de les 100.000. Així ho ha expressat la consellera d'Acció Climàtica i Alimentació, Teresa Jordà.

La tarifa social de l'aigua del Govern consisteix a bonificar al 100% el rebut de les famílies necessitades. L'Agència Catalana de l'Aigua pretén arribar a més persones amb aquesta iniciativa. Una mesura de justícia social que aspira a fer que la igualtat arribi també a l'accés a l'aigua. Els interessats en la tarifa social han d'estar empadronats i tenir un contracte de l'aigua, i poden demanar-la trucant al 012 | Héctor Marín

La unitat antidesnonaments, creada l'any 2015 per l'ajuntament de Barcelona, reforçarà els seus efectius i passarà de 16 a 43 professionals, i d'una despesa de 700.000 euros a 5 milions en dos anys. El govern de Colau reclama, però, a la Generalitat polítiques efectives per evitar els desnonaments i per proveir d'habitatge la Borsa d'Emergència.

El nou servei de la unitat antidesnonaments de Barcelona augmentarà en més del doble el seu personal i serà adjudicat per dos anys a partir del setembre. Comptarà amb un servei jurídic propi amb la voluntat d'impedir que famílies vulnerables perdin la seva llar, segons la tinent d'alcalde de drets socials, Laura Pérez.

Des del 2016, la unitat ha acompanyat a 13.000 famílies, i ha aturat a porta 9 de cada 10 llançaments. El 75 % dels processos s'aturen però abans gràcies a processos de mediació. L'ajuntament reclama, però, canvis legislatius per tenir la informació amb temps i poder actuar, sobretot, en els casos en què els propietaris són petits tenidors | Maite Boada

Raquel Sánchez destaca que el PP "ha posat en safata a la ultradreta entrar al govern", després de les eleccions de Castella i Lleó i els resultats de Vox. La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana critica que els Partit Popular canviï "un govern estable amb Cs" per un govern "amb l'extremadreta". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, explica que la taula de diàleg s'està trobant de forma discreta i que s'estan produint avenços, però que encara no hi ha data per a una nova reunió formal. Espera que el president Aragonès posi per davant la gestió i deixi enrere el Procés, que ha fet perdre oportunitats al territori. Aposta per unareforma estatutària per resoldre el "conflicte" català. Deixa la porta oberta tant altraspàs total de Rodalies com a què Catalunya aculli una fàbrica de bateries. Sobre la llei de l'habitatge, assegura que el govern està disposat a un règim sancionador que afecti empreses i també a persones físiques. I diu que "difícilment" es retirarà el recurs contra lallei catalana de l'habitatge.

  • Coincidint amb el primer aniversari de les eleccions el president de la Generalitat pronunciarà una conferència
  • Hi assistiran unes 300 persones, entre les quals el cap de l'oposició, Salvador Illa, però cap representant de la CUP

Ràdio 4 fa més de quatre dècades que emet i avui celebra el Dia Mundial de la Ràdio amb els autèntics protagonistes que donen sentit a la nostra feina: els oients. El mitjà ha sabut adaptar-se als nous temps i, tot i que es pot seguir per internet, on més continua sonant és a les cases i als cotxes.

Les quatre gotes que han caigut a les últimes hores faran ben poca cosa per reomplir els embassaments de les conques internes que es van buidant inexorablement. A hores d'ara les reserves se situen al voltant del 55%, i des de l'Agència Catalana de l'Aigua avisen que si la situació no millora considerablement s'hauran de començar a aplicar més restriccions que les actualment vigents a 22 municipis de l'Empordà.

Des de fa unes hores que el Ministeri d'Exteriors espanyol recomana no viatjar a Ucraïna per la inestabilitat que es viu al país com a possible escenari d'una invasió militar russa. Espanya, juntament amb d'altres països europeus com Alemanya, Itàlia i els Països Baixos, demana als seus ciutadans nacionals que resideixen a Ucraïna que valorin seriosament la possibilitat de marxar del país temporalment. Però les persones que hem trobar a l'aeroport del Prat asseguren que al conjunt del país no es viu una situació tan tensa i inestable com la que es trasllada des de les cancelleries i els mitjans de comunicació

La pel·lícula de producció catalana 'El buen patrón' ha obtingut 6 premis Goya. Pot semblar poc perquè optava a endur-se'n una vintena, però la collita és excel·lent perquè ha guanyat en algunes de les categories principals, com la de millor film, millor direcció per Fernando León de Aranoa, millor guió original i millor actor protagonista per Javier Bardem.

La gala dels Goya d'aquest 2022 ha estat molt bona pels professionals del cinema a Catalunya. Clara Roquet ha recollit el guardó a la millor direcció novell per 'Libertad', l'actriu Nora Navas s'ha endut el premi a la millor interpretació secundària, i en les categories tècniques hi ha hagut un fort accent català.

Tot i els ruixats febles de les darreres hores, la situació de sequera persisteix. Les reserves dels embassaments catalans ja se situen en el 55 per cent. A l'Empordà segueixen les restriccions, i els agricultors estan pendents de les condicions de reg per mantenir les collites.

Els Bombers de Barcelona han ordenat el tancament de l'Hotel Coronado per manca de mesures de seguretat. L'hotel, situat al número 134 del carrer Nou de la Rambla, va patir ahir un incendi que va deixar un balanç de nou ferits, un dels quals ha mort finalment a l'Hospital Clínic.

El foc es va originar en una habitació de la tercera planta de l'immoble i es va estendre ràpidament per la instal·lació. Dues persones van haver de saltar per les finestres per fugir de les flames i la fumarada. L'Ajuntament de Barcelona ha reactivat el Centre d'Urgències i Emergències Socials (CUESB) per mirar de reallotjar els 16 clients de l'hotel en un altre establiment.

Confirmada una víctima mortal per l'incendi d'aquest dissabte en un hotel del Poble-sec de Barcelona. Aquest migdia, els bombers han ordenat tancar l'establiment per manca de mesures de seguretat i 16 persones hauran de ser reallotjades. 4 dels ferits continuen ingressats a diversos hospitals.

Les reserves d'aigua a Catalunya se situen ara mateix al 55%. Els ruixats de les darreres hores han estat febles i, per tant, la situació no millora. L'Agència Catalana de l'Aigua no descarta aplicar restriccions a més municipis.

'El buen patrón' s'emporta 6 premis Goya. Entre els premiats, en una nit molt catalana, l'actriu Nora Navas i la directora Clara Roquet, amb el film 'Libertad'.

Primer derbi català de l'any 2022 a la lliga masculina de futbol. Espanyol i Barça arriben a la cita a Cornellà-Prat amb sensacions ben diferents.

Formació tecnològica

La robòtica entra a les escoles

Només el 30% dels alumnes de matemàtiques són dones i n'hi ha menys d'un 10% que es dediquen a tasques relacionades amb la informàtica i la programació. La Fundació catalana de la recerca i l'Escola Aula de Barcelona donen suport a un projecte per introduir la robòtica a les escoles entre els més petits amb la finalitat general de fomentar vocacions però també corregir el biax de gènere.

Entre les persones nominades als Premis Goya d'enguany n'hi ha 8 que comparteixen que es van graduar a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Asseguren que no hi ha cap més secret que rodar des del primer dia perquè els alumnes puguin aplicar els coneixements i desenvolupar el seu talent- El pare de Juan Antonio Bayona ha plasmat en un mural l'esperit del centre per commemorar els 25 anys de l'escola.

Una vintena de persones amb discapacitat visual han tingut l'oportunitat de navegar per la costa de Barcelona gràcies a la col·laboració de l'ONCE amb el port marítim. Patrons experimentants els han cedit un lloc als seus velers. La iniciativa ha tingut tan bona acollida que per atendre la demanda ja s'ha hagut d'habilitar una llista d'espera per a la propera sortida del mes de març.