Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Un comitè tècnic manté contacte permanent amb el consolat d’Ucraïna per atendre les peticions en matèria d'ajut humanitari
  • Interior reforça la presència dels Mossos als consolats de Rússia i Ucraïna a Catalunya.
  • Acollirà els turistes ucraïnesos que han quedat a Catalunya a través de la xarxa d’albergs de la Generalitat
  • L'organització del congrés diu que compleix "amb totes les sancions polítiques i governamentals" derivades de l'atac
  • La GSMA "condemna energèticament la invasió russa d'Ucraïna"
  • Una vintena de companyies russes tenien previst participar en el congrés

Ernest Urtasun assegura que la via diplomàtica amb Rússia per resoldre el conflicte amb Ucraïna "està morta, però no s'ha d'abandonar". El vicepresident del Grup dels Verds/ALE al Parlament Europeu defensa que Europa ha intentat mantenir la via diplomàtica oberta. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, veu el cas d'Ucraïna com "una volta de mitjó a l'ordre internacional" i com un "canvi de paradigma en les relacions internacionals". L'eurodiputat de Catalunya en Comú reconeix que costa anar més lluny amb les sancions a Rússia per la dependència dels combustibles fòssils exteriors. Aposta per ajuda humanitària a Ucraïna i pressionar a Rússia, ja que "incendiar el conflicte no serveix per res, hem d'intentar minimitzar els seus danys". Veuria bé un "estatus de neutralitat" d'Ucraïna amb relació a l'OTAN, però descarta acceptar que Rússia defineixi la política exterior dels seus veïns. I creu que Pedro Sánchez haurà de ser "valent" i dir que acollirà refugiats, ja que no hi ha unitat ni mecanismes d'acollida compartits.

  • Durant tot el dia s'han produït concentracions arreu de la ciutat
  • Els manifestants exigeixen sancions contra Moscou i llencen crits de: "Putin assassí"
  • La comunitat ucraïnesa ocupa el 24è lloc en les nacionalitats estrangeres presents a Barcelona

Catalunya és el territori de l'Estat on viuen més ucraïnesos. Superen els 23.600, seguit de la Comunitat de Madrid, amb més de 23.300 i la tercera és la Comunitat Valenciana, amb prop de 21.800. Barcelona o Guissona són alguns dels llocs on han creat comunitat i aquestes hores viuen amb angoixa i preocupació la situació que es viu al seu país.

De fet, russos i ucraïnesos conviuen junts a Catalunya. En total sumen prop de 50.000 ciutadans. A milers de quilòmetres del conflicte és fàcil trobar-los en associacions, en negocis i molts tenen família en tots dos països. L'Eugènia és la presidenta d'una associació russa-parlant a Lloret. Te molts amics ucraïnesos i aquestes hores segueix l'actualitat pels mitjans i pels missatges que li envien.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'afegeix a la crida perquè s'aturin de manera immediata els atacs. Promet que el seu Govern donarà resposta a la crisi humanitària que es derivi i reivindica Catalunya com a terra d'acollida de refugiats. De fet, aquest migdia la conselleria d'Acció Exterior, Victòria Alzina, s'ha reunit amb el consol d'Ucraïna per oferir allotjament i manutenció al mig miler d'ucraïnesos que estan ara de visita a Catalunya i que no poden tornar al seu país.

Esclata la guerra. Rússia ha atacat Ucraïna, i la ciutadania s'ho mira amb màxima preocupació. A Barcelona, ucraïnesos, però també russos protesten davant la seu de la Unió Europea per la maniobra militar de Putin després de manifestar-se durant el matí al consolat rus. 

Catalunya és el territori de l'Estat on viuen més ucraïnesos. Barcelona o Guissona són alguns dels llocs on han creat comunitat. Parlem amb ells i també amb ciutadans russos que viuen aquí per saber com viuen aquesta situació.

El proper curs escolar tindrà menys alumnes a les classes de P3. Les ràtios baixen dels 25 als 20 alumnes. La preinscripció a infantil i primària comença el 7 de març i serà 100% telemàtica.

El món de l'esport també es veu afectat pel conflicte entre Rússia i Ucraïna. El Barça de bàsquet per la seva banda ha decidit no viatjar finalment cap a Sant Petersburg on demà tenen partit d'Eurolliga.

Ucraïnesos es manifesten des de les 10h al consolat rus. Una cinquantena de persones fan crits de pau i demanen la fi dels atacs. Catalunya és la comunitat autònuma amb més ucraïnesos. Els Mossos han reforçat la seguretat als dos consulats: rus i ucraïnès. Demanen més sancions a Rússia. Diuen que manifestar-se es únic que els queda. Algunes d'aquestes persones s'han desplaçat després fins a la seu de la Unió Europa a Barcelona.

Arriba el Carnaval 2022 a Barcelona. Del 24 de febrer al 2 de març la ciutat es vesteix de color i fantasia amb una programació descentralitzada.

  • Ucraïna és un gran productor de cereal i Catalunya importa grans quantitats
  • El 2021 les importacions van arribar als 372 milions d'euros, superant els nivells previs a la pandèmia
  • Les mercaderies de Rússia i Ucraïna representen més d'un 15% dels tràfics del port de Tarragona

Aquest Dijous Gras ha arrencat amb núvols baixos a la costa i amb núvols alts i mitjans que s’allunyaven pel nord. Tots ells han deixat pas a un matí de sol però amb un cel decorat amb molta varietat de núvols que indiquen canvi de temps. Tots aquests núvols van associats a la borrasca situada al nord de les Canàries. De matinada ens ha passat aquesta primera banda que ha impedit la baixada de les temperatures nocturnes. Ara tenim una treva... i durant la tarda arribarà aquesta nuvolositat més compacta. Són núvols que arrenquen del nord d’Àfrica i arriben carregats d’una mica de pols en suspensió. Però avui a banda d’estar pendents d’aquests núvols també hem de fer-ho d’aquest front que passarà lliscant pel Pirineu. Ell obrirà la porta a una massa d’aire més freda que farà que a partir de demà i sobretot durant el cap de setmana l’ambient sigui més d’hivern. Per tant, seran 3 dies de fred i també de més núvols. Els de demà estaran associats encara a la borrasca del sud de la península, els del cap de setmana: al vent de gregal humit que ens enviarà l’anticicló. Ara bé, molts núvols però de pluja, poca.

  • El districte innovador assoleix nivells de demanda prepandèmia amb contractacions de 125.000 metres quadrats
  • S'han registrat dues operacions de prelloguer de més de 20.000 metres quadrats, protagonitzades per Glovo i Webhelp
  • El president de la comissió d'Urbanisme assegura que fins a l'any que ve no es veurà "l'impacte real" del teletreball

Manuel Milián Mestre diu que Pablo Casado "és el fracàs de les Noves Generacions del PP". L'exdiputat i fundador del PP assenyala que "la malesa de les Noves Generacions es repeteix". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga,  defensa la figura Núñez Feijóo de com a nou president del Partit Popular. Sobre el conflicte a Ucraïna amb Rússia, destaca que Putin és una persona "sobiranament intel·ligent": "El seu cervell és el d'un jugador d'escacs. Tot el que fa, té un sentit". El periodista destaca el "sentit brutal de la dimensió" del territori de Rússia crea un "complex d'inseguretat" al país: "A Occident, la gent no se'n dona compte". I explica que la Unió Soviètica va finançar el Partit Popular en els seus inicis perquè "sabien que legalitzarien el Partit Comunista".