Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • La realitat augmentada i virtual han acaparat el protagonisme en el Pavelló d'Espanya, igual que el 5G
  • La companyia La Frontera ofereix solucions de realitat virtual i augmentada per a formació, reunions d'empresa o vendes
  • Futura Space ha apostat per fer accessible aquesta tecnologia al públic al congrés
  • L'Hospital Clínic i l'Institut Metropolità del Taxi s'han reunit per abordar mesures preventives contra les agressions sexuals dins dels vehicles
  • L'IMT assegura que en els últims 5 anys només els han arribat 4 casos d'agressions de taxistes
  • Un total de 468 persones, la majoria dones, van ser ateses a l'Hospital Clínic l'any 2021 per violència sexual

Victòria Alsina creu que enviar armes a Ucraïna és "una opció que s'ha de contemplar". La consellera d'Acció Exterior i Govern Obert considera que no sempre "aniràs amb el lliri a la mà", quan el conflicte "es posa tan cru". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, diu que el 'No a la guerra' d'avui només té sentit que s'interpreti com un 'No a la guerra' de Rússia contra Ucraïna. Defensa que Rússia està cometent crims de guerra i que no es va prou de pressa en aplicar sancions. La consellera anuncia que deixaran de convidar al cònsol rus de Catalunya a esdeveniments i actuacions. Creu que el Govern podria "valorar positivament" el projecte MidCat. Veu una "obsessió" de Borrell en relacionar qualsevol cosa amb l'independentisme: "Va caure molt baix. Molts cops no està a l'altura", en referència a les paraules que s'han relacionat amb Carles Puigdemont. I defensa la presència de Jordi Pujol a l'acte Escolta, Europa.

La Generalitat garanteix l'acollida dels turistes ucraïnesos atrapats a Catalunya en albergs fins al 8 de març. A les 19 h arrenquen les concentracions arreu de Catalunya. Amb els preus de l'energia disparats, tots els països busquen maneres de rebaixar el preu i ser menys dependents del gas rus. Entrevista a Carme Colomina. Arriba la fi de l'etapa de Pablo Casado al capdavant del PP.

La Generalitat garanteix l'acollida dels turistes ucraïnesos atrapats a Catalunya en albergs fins al 8 de març. A partir d'aleshores, espera poder oferir-los altres alternatives d'habitatge. Alguns d'aquests ciutadans ucraïnesos comencen a plantejar-se demanar l'asil a Espanya.

A Europa preocupa la dependència energètica respecte de Rússia. Enmig d'aquesta crisi, reneixen les veus, com la de la patronal catalana Foment del Treball, que demanen recuperar el projecte d'un gasoducte a través d'Espanya. Connectaria Hostalric amb el Pirineu francès. Una iniciativa, però, que no convenç el territori.

L'acusat de deixar morir la seva dona, diabètica, mentre patia una baixada de sucre ha negat els fets. Al judici, ha assegurat que ella anava drogada i que la va gravar en vídeo durant les hores d'agonia perquè veiés en quin estat estava. La fiscalia, en canvi, remarca la crueltat de l'acusat per no atendre les súpliques de la víctima.

La segona jornada del MWC ens descobreix la nova generació de dispositius mòbils. Alguns són plegables i d'altres tenen bateries que es carreguen en temps rècord. 

  • Les obres modificaran l’actual Via Laietana per fer més espai per al vianant, la bicicleta i el verd
  • La primera fase afecta el tram comprès entre la plaça d’Urquinaona i la d’Antoni Maura
  • Els treballs que es faran els pròxims mesos també implicaran la renovació i millora de les xarxes de serveis existents en el subsol

La Generalitat garanteix l'acollida dels turistes ucraïnesos atrapats a Catalunya en albergs fins al 8 de març. A partir d'aleshores, espera poder oferir-los altres alternatives d'habitatge. Alguns d'aquests ciutadans ucraïnesos comencen a plantejar-se demanar l'asil a Espanya. A Europa preocupa la dependència energètica respecte de Rússia. Enmig d'aquesta crisi, reneixen les veus, com la de la patronal catalana, que demanen recuperar el projecte d'un gasoducte a través d'Espanya. Connectaria Hostalric amb el Pirineu francès. Una iniciativa, però, que no convenç el territori. L'acusat de deixar morir la seva dona, diabètica, mentre patia una baixada de sucre ha negat els fets.  Al judici, ha assegurat que ella anava drogada i que la va gravar en vídeo durant les hores d'agonia perquè veiés en quin estat estava. La fiscalia, en canvi, remarca la crueltat de l'acusat per no atendre les súpliques de la víctima. Seguint la recomanació del comitè olímpic internacional, les diferents organitzacions del món de l'esport estan vetant la participació d'equips i esportistes russos a les seves competicions.

Les últimes innovacions en dispositius mòbils es presenten al Mobile World Congress 2022. El segon dia del certamen estarà marcat per les novetats en aquest sector, com dispositius més sostenibles, processadors més potents, més seguretat, la millora de la qualitat de les càmeres, bateries que es carreguen en temps rècord i dissenys innovadors. 

El Suprem ha suspès el judici que contra Eulàlia Reguant, acusada de desobediència per haver-se negat a respondre VOX durant el judici del procés. El Tribunal ha considerat nul·les les actuacions des que va ser escollida diputada al Parlament.

El Suprem ha ordenat que es retornin les actuacions al final de la instrucció, perquè la Fiscalia del Suprem emeti el seu informe d'acusació i un instructor de l'alt tribunal acordi ja, si escau, l'obertura del judici oral.

La Sala atén així la petició de la defensa, secundada pel fiscal durant les qüestions prèvies, de declarar la nul·litat del judici perquè el Jutjat d'Instrucció número 10 de Madrid va obrir judici oral contra Reguant quan no era competent per a això.

En concret, ha explicat que les actuacions haurien d'haver-se remès al Suprem just quan Reguant va comunicar el seu aforament en obtenir un escó en el Parlament i no set mesos després, per la qual cosa el seu defensa ha sostingut que tant l'escrit d'acusació com l'acte d'obertura de judici oral "són nuls de ple dret".