Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La preocupació perquè els atacs nuclears a Ucraïna puguin estendre's, creix després del bombardeig d'aquesta matinada a la central més gran d'Europa. Els experts ho segueixen amb cautela i creuen que el principal objectiu és el control de l'energia i no la destrucció.

Ada Colau nega irregularitats en la concessió de subvencions a entitats afins. És el que ha declarat davant el jutge aquest matí com a investigada per prevaricació i malversació, entre altres delictes. Una querella de l'Associació per la Transparència i la Qualitat Democràtica.

Els pacients amb càncer de pulmó que reben immunoteràpia ara poden seguir el tractament a casa. Un equip de l'Hospital del Mar es desplaça a domicili, evitant així riscos d'infecció i oferint més comoditat al pacient.

Trobades restes humanes a un pou d’Olesa de Montserrat. El cos podria ser el d’una dona morta fa 10 anys. Segons ha pogut saber Televisió Espanyola, el seu germà està detingut.

La preocupació perquè els atacs nuclears a Ucraïna puguin estendre's després del bombardeig d'aquesta matinada a la central més gran d'Europa. Els experts ho segueixen amb cautela i creuen que el principal objectiu és el control de l'energia, no la destrucció. Són els dubtes, les incerteses i les angoixes que la guerra provoca en els més petits i també en els adults, que són els qui han de respondre les seves preguntes. Hem parlat amb psicòlegs que recomanen fer servir un llenguatge clar i no negar les seves emocions Ada Colau nega irregularitats en la concessió de subvencions a entitats afins. És el que ha declarat davant el jutge com a investigada per prevaricació i malversació, entre altres delictes. Una querella de l'Associació per la Transparència i la Qualitat Democràtica. La Guàrdia Civil troba restes humanes a un pou d’Olesa de Montserrat. El cos podria ser el d’una dona morta fa 10 anys. El seu germà està detingut. Erling Jaland és el jugador desitjat pel Barça per reforçar la plantilla aquest estiu.

Recollim el testimoni dels ciutadans ucraïnesos que una vegada han aconseguit portar la seva família a Catalunya, tornen al seu país per allistar-se. És el cas de l'Igor i la Solomiya, que han aconseguit arribar a Calella amb els seus fills. Els deixaran amb l'àvia. Avui mateix se'n tornen a Ucraïna.

La Solomiya ens explica que "cada ucraïnès és patriota i defensarà la seva terra pels seus fills. Perquè aquests nens sàpiguen que tenen un lloc per viure, que són ucraïnesos i que tenen el seu país".  Fa cinc dies que van arribar, des de Lviv, a l'oest d'Ucraïna, travessant per la frontera hongaresa.

Creix la preocupació perquè els atacs nuclears a Ucraïna puguin estendre's, després del bombardeig d'aquesta matinada a la central més gran d'Europa. Els experts ho segueixen amb cautela i creuen que el principal objectiu és el control de l'energia i no la destrucció.

Després de l'incendi els experts nuclears són prudents. Apunten que a hores d'ara a la central nuclear de Zaporiyia no hi hauria perill d'explosió.  L'Organisme Internacional d'Energia Atòmica assegura que els sis reactors semblen estar intactes.

Arancha González Laya diu que el president rus Vladímir Putin "ja ha perdut aquesta guerra" d'Ucraïna. L'exministra d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació assenyala que els ucraïnesos no volen el projecte rus i diu que no és el mateix vèncer que convèncer. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, considera aquest conflicte no es pot guanyar militarment: "Una guerra entre potències nuclears no la guanya ningú". La degana de la The Paris School of International Affairs (PSIA) destaca que Putin ha estat mentint des del primer moment i diu que se li ha d'imposar "el màxim dolor". Diu que la guerra a Ucraïna "ens importa a tots" i ens ha d'interpel·lar. Veu en els corredors humanitaris un "petitíssim raig d'esperança". Diu que "Europa s'ha de mostrar ferma i solidària amb les situacions d'injustícia", però de forma "ordenada",  en referència a la tanca de Melilla. I veu com un "error" no haver accelerat la transició energètica i tenir dependència russa.

Acord entre els 27 per donar protecció temporal immediata als refugiats ucraïnesos. La invasió russa impacta de ple en el sector turístic a algunes zones de Catalunya on el turisme rus té un pes important, com ara la costa daurada. Segueix augmentant la llista d'empreses que suspenen operacions amb Rússia... La guerra agreuja encara més la crisi energètica. Entrevista amb Joan Ramon Morante

Els ministres de l'Interior dels 27 han tancat un acord polític aquest dijous per donar protecció temporal als refugiats ucraïnesos. Així ho ha anunciat el titular francès, Gérald Darmanin, en representació de la presidència de torn del Consell. Amb aquesta decisió, la Unió Europea activarà per primer cop la directiva de Protecció Temporal, que existeix des del 2001 però mai s'ha arribat a utilitzar. Es tracta d'un mecanisme que busca agilitzar la burocràcia i donar protecció automàtica, en aquest cas, als refugiats ucraïnesos. Així, tindran llibertat de moviment a la Unió Europea i els estats els hauran de donar permís de residència i treball, entre altres drets garantits al bloc comunitari.

En només una setmana la crisi humanitària per la guerra a Ucraïna ha convertit en refugiats més d'1 milió de persones. Moltes arriben sense recursos, no parlen l'idioma i no saben on dirigir-se. El repte de les administracions ara és com acollir-los. Els albergs de moment acullen 140 persones que ja estaven aquí.

El conflicte impacta en l'economia. El preu de l'electricitat es dispara i el del gas bat un nou rècord des que va començar la invasió. Els carburants marquen màxims històrics. El sector turístic ja busca alternatives perquè tem que faci por venir a Europa per la guerra.

La fi dels peatges fa que el trànsit de camions creixi un 20% a les autopistes catalanes. I com a conseqüència, els accidents en què es veuen implicats. Per això els Mossos i el Servei Català de Trànsit intensifiquen els controls a les carreteres.

Els esportistes de Rússia i Bielorússia no competiran als Jocs Paralímpics d'hivern de Pequín. És la mesura del Comitè Paralímpic Internacional quan falten menys de 24 hores per a l'inici dels jocs. 

El servei d'atenció al refugiat de Barcelona, el SAIER, ha atès 400 persones en una setmana. Catalunya se solidaritza amb Ucraïna. La Generalitat penja una pancarta amb la bandera ucraïnesa a la façana de Palau. Catalunya se solidaritza amb Ucraïna. La Generalitat penja una pancarta amb la bandera ucraïnesa a la façana de Palau. El sector turístic busca alternatives davant la desaparició dels visitants russos. Els carburants marquen màxims històrics: la benzina supera l'1,61 €/litre i el gasoil està en l'1,5 €/litre. Això suposa que omplir un dipòsit de 55 litres costa ara uns 23 € més que fa un any. La Unió de Pagesos ha convocat tractorades i concentracions a diferents comarques. Denuncien les condicions de treball i reclamen contra la crisi de preus al sector. L'eliminació de peatges a autopistes ha incrementat la circulació de camions en un 20 % per aquestes vies. Espectacles, concerts i cartelleres culturals es veuen afectats per la guerra a Ucraïna. El camió de la Gran Consulta RTVE es desplaça aquesta tarda davant del Mercat de Sant Antoni de Barcelona.