Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Violant Cervera diu que les disculpes del líder d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, sobre la relació de Puigdemont i el Kremlin no són suficients. "Es desqualifica per ell mateix aquest senyor", diu la consellera de Drets Socials. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, diu que es tracta de paraules desafortunades i que no ajuden al moviment independentista. Defensa que el Govern "no té picabaralles", que la relació de l'executiu és "excel·lent" i que treballa de forma coordinada. La consellera es mostra partidària de la regulació dels preus dels lloguers a Catalunya, ja que "en moments excepcionals, s'han de posar topalls". Sobre l'acollida de refugiats, explica que hi ha 151 menors ucraïnesos no acompanyats que es troben en règim d'acollida. Afegeix que ja han arribat uns 6.000 refugiats a casa nostra. I confirma que els refugiats ucraïnesos es podran vacunar contra la Covid-19 i se'ls faran tests d'antígens.

Gonzàlez-Cambray anuncia una moratòria optativa al nou currículum. El conseller ha assegurat que "entén el cansament" del professorat, però ha descartat dimitir. La guerra a internet arran del conflicte a Ucraïna. Entrevista a Carlos Iglesias, consultor digital. Rufián es disculpa pel to però no pel fons de l'atac a Puigdemont.

La síndrome de l'intestí irritable és una malaltia crònica que condiciona el dia a dia dels malalts. El seu diagnòstic es pot allargar entre 1 i 5 anys. L'Hospital Vall d'Hebron ha iniciat un estudi per determinar la precisió d'aquest test en el diagnòstic de la malaltia, una nova eina de diagnòstic gens invasiva que podria evitar 3 de cada 10 colonoscòpies. És una prova que es podria fer el pacient a casa.

Educació cedeix en un dels punts que ha desencadenat la vaga de 5 dies, però no satisfà els sindicats. Les escoles no hauran d'aplicar el nou currículum el curs vinent. Un anunci del conseller Cambray mentre centenars de mestres han protestat arreu del territori i han boicotejat la inauguració del Saló de l'Ensenyament. 

Gabriel Rufián es disculpa pel to de les seves paraules vinculant Puigdemont i el seu entorn amb Rússia, però no es desdiu i insisteix que com a portaveu, representa al partit. Junts diu que s'han traspassat línies vermelles.

La protesta dels transportistes es nota ja en la distribució de fruites i hortalisses al mercat majorista. Els pescadors de la costa de Tarragona segueixen en vaga i se'ls sumen demà els de Barcelona. El Govern de Sánchez es compromet a abaixar els preus de la benzina, el gas i la llum, encara que sigui sense un acord de la Unió Europea.

El Barça és a Turquia on demà es juga la classificació pels quarts de final de l'Europa League. Després de l'empat a 0 de l'anada els blaugrana estan obligats a guanyar al Galatasaray, en un estadi on la pressió serà infernal. Domènec Torrent, el tècnic català dels turcs, diu que tornaran a plantar cara.

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, es disculpa pel to de les seves paraules vinculant Puigdemont i el seu entorn amb Rússia. Rufián no es desdiu sobre el fons i insisteix que com a portaveu, representa al partit. Junts diu que s'han traspassat línies vermelles i ha demanat la seva compareixença al Parlament perquè doni explicacions.