Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Centenars de camions protagonitzen una nova marxa lenta per protestar contra l'augment dels preus dels carburants. És el vuitè dia de vaga de transportistes convocada per una part minoritària d'autònoms del sector, que reclamen seure amb el Ministeri. 

Protecció Civil demana extremar les precaucions a les Terres de l'Ebre, on durant les properes hores s'espera que les pluges hi puguin acumular registres superiors als 100 litres. Molta aigua que afavorirà la crescuda de barrancs i que juntament amb el temporal de mar, poden provocar algunes inundacions.

En vigor des d'avui la nova llei de trànsit que penalitza més durament conductes temeràries i incíviques. Portar el telèfon mòbil a la mà mentre es condueix, no respectar la distància per avançar els ciclistes o circular per la vorera en patinet elèctric comporten multes i pèrdua de punts més elevades.

El Barça de Xavi confirma la seva resurrecció amb una golejada històrica al Bernabéu. A L'equip blaugrana guanya per 0 a 4 al Madrid amb gols d'Araujo, Ferran i un doblet d'Aubameyang.

Centenars de camions en marxa lenta per protestar contra l'augment dels preus dels carburants. És el vuitè dia de vaga de transportistes convocada per una part minoritària d'autònoms del sector, que reclamen seure amb el Ministeri. Mentrestant el Govern central es reuneix a aquesta hora amb la patronal majoritària. Protecció Civil demana extremar les precaucions a les Terres de l'Ebre. On durant les properes hores s'espera que les pluges hi puguin acumular registres superiors als 100 litres. Molta aigua que afavorirà la crescuda de barrancs i que juntament amb el temporal de mar, poden provocar algunes inundacions. En vigor des d'avui la nova llei de trànsit que penalitza més durament conductes temeràries i incíviques. Portar el telèfon mòbil a la mà mentre es condueix, no respectar la distància per avançar els ciclistes o circular per la vorera en patinet elèctric comporten multes i pèrdua de punts més elevades.  El Barça de Xavi confirma la seva ressurrecció amb una golejada històrica al Bernabéu. A L'equip blaugrana guanya per 0 a 4 al Madrid amb gols d'Araujo, Ferran i un doblet d'Aubameyang. 

L'entitat SOS Racisme ha identificat 334 noves situacions de racisme a Catalunya el 2021, això és el doble que l'any anterior. La majoria de casos es donen entre particulars, sent les comunitats de veïns els principals espais de conflicte i on diuen, la mediació no funciona.

Recullen, a més, que 2 de cada 10 presumptes abusos racistes són per part dels cossos de seguretat

I apunten també que existeix discriminació en l'accés a drets socials, com l'habitatge. La dada que preocupa és la infradenúncia. L'any passat no es van denunciar el 63% de les suposades agressions racistes i segons constaten, el principal argument és la por.

Gemma Nierga entrevista al Cafè d'idees a Joan Tardà, exportaveu d'ERC al Congrés dels Diputats. A la secció informativa, parlem amb Carles Vicente, responsable d'organització d'Unió de Pagesos. A la tertúlia amb Sara González i Neus Tomás, parlem de la guerra d'Ucraïna amb la periodista ucraïnesa Oleksandra Molotkova. Connectem amb Maria Rios des de Mercabarna, per veure l'afectació de la vaga de transportistes. Conversem amb Ignacio Peyró, director del Instituto Cervantes a Londres. I acabem el programa amb la tertúlia esportiva centrada en el Clàssic, amb els periodistes David Figueira i Xabi Fortes, i el diputat Nacho Martin Blanco.

Joan Tardà agraeix la rotunditat de les paraules deGabriel Rufián vinculant Junts i Puigdemont amb el Kremlin. "Rufián va reblar el clau. Junqueras no havia actuat amb suficient contundència", ha assegurat l'exportaveu d'ERC al Congrés. "No accepten que l'hegemonia independentista està transitant cap al republicanisme", ha afegit en una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'idees.

D'altra banda, ha criticat que el govern espanyol intenta convertir la taula de diàleg en "una comissió bilateral prèmium". Reconeix que està preocupat perquèel PSOE "no s'atreveixi" a convocar: "Preocupa el vertigen que senten pel sol fet de pagar penyora per fer la primera jugada". Tot i això, veuria com un"immens error" deixar de donar suport al govern del PSOE. I demana al PSC que empenyi als socialistes a convocar la taula de diàleg.

El republicà també critica elspactes entre Junts i el PSC que volen que "ERC no tregui massa el cap": "A Junts no els cau la cara de vergonya? Creuen que tenen la patent del patrimoni del nacionalisme". I titlla de "bestiesa immensa" les paraules deClara Ponsatí sobre que la independència valia una mort: "Vagi passant. Comenci. Immolis", li ha dit.

Aquest dilluns entra en vigor la nova Llei de trànsit i seguretat viària. Entre els principals canvis, sancions més dures per utilitzar el mòbil mentre es condueix, i no fer servir elements de seguretat passiva com els sistemes de retenció o el casc. La primera conducta restarà sis punts, i les altres almenys quatre.

L'esport i també la cultura es converteixen en els nostres aliats a mesura que ens fem grans. L'esperança de vida a Espanya està per sobre dels 80 anys i, cada vegada més, el concepte vellesa es viu d'una altra manera. Un estudi demostra que els programes unversitaris milloren la salut física i mental alhora que beneficien la vida social i cultural.

El tret accidental d'un caçador durant una batuda autoritzada a Argentona ha capgirat la vida de Francesc Jiménez. El 29 de gener passat va rebre l'impacte d'un projectil mentre anava en bicicleta per la muntanya en una zona on s'hi estava fent una batuda de senglars. De resultes de l'impacte, ha perdut un 70% en la capacitat en un pulmó i les lesions a la medul·la li impediran tornar a caminar. Des d'aleshores, la família del Francesc ha aixecat la veu i no s'ha parat de mobilitzar per evitar que es torni a repetir un fet com aquest.

Més de 500 persones s'han manifestat aquest diumenge a Mataró per exigir canvis en la Llei de caça actual, aprovada el 1970, i reclamar més seguretat en les batudes de senglars. La marxa, convocada pels familiars del ciclista ferit de gravetat pel tret d'un caçador a Argentona, ha recorregut la riera de Mataró, des del Parc Central fins a l'Ajuntament.

Tenia per lema 'Volem perdre'ns per la muntanya sense perdre la vida' i ha estat encapçalada per una gran pancarta on s'hi llegia 'Volem un bosc segur'. Familiars del ciclista ferit han exigit a les administracions que implementin mesures com ara que es prohibeixin les batudes els caps de setmana o durant les vacances escolars i que, quan es facin, estiguin totalment perimetrades.

  • Luna Miguel troba en aquest gènere literari la via més adequada per expressar la seva mirada del món
  • Considera que no és tan important la forma com el fons i crea a partir de fer-se preguntes difícils