Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Ignacio Garriga confirma que volen asseure al conseller d'Educació davant d'un tribunal quan tinguin "suficients arguments de pes". "No ens tremolarà el pols amb Cambray", assegura el president parlamentari a Catalunya. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, també confirma el canvi d'estratègia de Vox: veu una "gran oportunitat" per entrar al govern. "Castella i Lleó és el camí que marcarà les properes cites electorals", assegura. Diu que el seu partit no està al darrere de les protestes dels transportistes, sinó al costat. "Mai estarem al costat de cap mena de manifestació violenta", ha assegurat sobre els piquets que impedeixen treballar. Defensa les paraules de Hermann Tertsch sobre els refugiats ucraïnesos i diu que no són racistes: "Quantes vegades ens van colar com a refugiats a autèntics terroristes? Els ucraïnesos són refugiats de veritat". Diu que a Junts per Catalunya ara "assumeixen" una realitat sobre la seguretat per la qual fa uns mesos els "demonitzaven":"Junts està assumint el discurs de Vox". I confirma que volen asseure al conseller d'Educació davant d'un tribunal quan tinguin "suficients arguments de pes"

Manifestació a Barcelona i altres punts de Catalunya i Espanya per protestar contra la pujada de preus. Segueixen les aturades dels transportistes per desè dia consecutiu. S'hi han afegit també els taxistes per l'elevat preu dels carburants. La vaga de transportistes comença a afectar part de la indústria alimentària. Professors i alumnes protesten per la sentència que obliga a fer un 25% de classes en castellà. A Barcelona, la manifestació ha aplegat 7.500 participants segons la Guàrdia Urbana.

Els taxistes s'han unit aquest dimecres als transportistes en el desè dia de protestes a Barcelona contra l'encariment dels carburants. Matí de protestes pels preus dels carburants. El govern de Pedro Sánchez ha avançat a demà la reunió amb el sector amb la intenció d'arribar a un acord.

Professors i alumnes protesten per la sentència que obliga a fer un 25% de classes en castellà. Manifestacions arreu de Catalunya. A Barcelona ha aplegat 7.500 participants segons la Guarida Urbana.

La pujada del preu de l'energia es nota també en sectors com el de l'automoció. Seat ha ampliat l'ERTO i durant la presentació de resultats la companyia ha confirmat que instal·larà la fàbrica de bateries a Sagunt.

Front comú de Barcelona, la Generalitat i els altres 4 ajuntaments compresos dins la Zona de Baixes Emissions per recórrer la sentència contra l'ordenança que regula la circulació en aquesta àrea. Avui, han recordat que la decisió del TSJC va en contra de les normes que marca la Unió Europea.

Protesta a aquesta hora a les portes del Parlament per l'encariment dels carburants. Després de les mobilitzacions en què taxistes i transportistes han creuat Barcelona, el Govern de Sánchez avança a demà la reunió amb el sector amb intenció d'arribar a un acord. Una altra mobilització a aquesta hora, la de professors i estudiants en contra de la sentència que obliga a fer un 25% de classes en castellà. Una nova jornada de vaga convocada per alguns sindicats. SEAT porta la fàbrica de bateries a Sagunt. El Barça fa un pas de gegant per accedir a les semifinals de la Champions femenina. 

Aïllar-se a casa per tenir covid de manera lleu o asimptomàtica té els dies comptats. També la quarantena per als contactes estrets. Ara la vigilància se centrarà en els casos greus, majors de 60 anys, immunodeprimits i embarassades. A més, als centres sanitaris i residències. Sanitat, però, avisa, es podria fer marxa enrere a aquests canvis si puja la pressió assistencial. Avui hi ha ingressats 935 malalts per covid, 100 a l'UCI. 

El grup Volkswagen instal·larà la seva planta de bateries per a vehicles elèctrics a Sagunt, València, el que deixa Catalunya fora de la cursa per aquesta infraestructura. Així ho ha anunciat el president de Seat, Wayne Griffiths, en la presentació de resultats de l'automobilística. Una planta a la qual també optaven Catalunya, Aragó i Extremadura i que finalment es queda a la Comunitat Valenciana.  La de València, serà una de les 6 gigafactories que tendra el grup a tota Europa.

Un dels motius pels quals s'ha escollit aquesta comunitat per acollir la instal·lació de la fàbrica és que el grup "necessita començar la producció el 2026", cosa que també significa que "els primers moviments es veuran a finals d'any".  La planta de giga bateries forma part d'un pla inversor del grup alemany a Espanya de 7.000 milions d'euros que també inclou uns 3.000 milions per l'electrificació de la planta de Martorell. La fàbrica tindrà una capacitat de 40 GWh a l'any i preveu donar feina a 3.000 treballadors.

Camil Ros i Javier Pacheco passen pel Cafè d'idees per valorar la crisi energètica i de transports. "El que han fet malament és que no han fet res", diu el secretari general d'UGT a Catalunya, mentre el de CCOO veu un "error de càlcul" del govern davant l'augment de preus de l'energia i els carburants. En una entrevista amb Gemma Nierga, Ros demana topalls per al preu de l'energia i dels carburants per "canalitzar", mentre Pacheco demana un increment d'impostos a aquells que aprofiten la crisi actual per guanyar més. "No volem pagar la factura una altra vegada. Plou sobre mullat". El d'UGT afegeix que té dues sensacions davant l'alarma sobre els problemes d'abastiment: diu que s'està exagerant per crear una pressió, però també veu perills en una "carambola".

Sobre la reforma laboral, Pacheco diu estar "molt enfadat" amb el 'no' d'ERC, mentre Ros creu que van votar no per "estratègia política", esperant la seva aprovació. Ros també demana "un gran acord de país" per recuperar els consensos sobre la llengua a l'escola, mentre critica la vaga convocada pel Govern: "És un despropòsit".